/

Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Ισότητας

Μαρία ΣτρατηγάκηΜαρία Στρατηγάκη του Πέτρου: Αντιδήμαρχος (άμισθη) Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ισότητας, στην οποία μεταβιβάζεται η άσκηση των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης, πλην των Τμημάτων Υποστήριξης και Κοινωνικής Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων και Τρίτης Ηλικίας, καθώς και της Διεύθυνσης Δημοτικών Ιατρείων και Δημόσιας Υγείας, πλην του Τμήματος Προληπτικής Ιατρικής, Προαγωγής Υγείας και Δημόσιας Υγείας. Τις αρμοδιότητες της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ισότητας, όταν αυτή απουσιάζει ή κωλύεται, ασκεί η Αντιδήμαρχος κα Όλγα Δούρου του Αχιλλέα.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Μαρία Στρατηγάκη είναι Καθηγήτρια Κοινωνικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Επίσης είναι Διευθύντρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Σπουδές Φύλου» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας του Δήμου Αθηναίων στη δημοτική αρχή του Γιώργου Καμίνη (2014-2019).

Ορίσθηκε Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων στην Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου (2009-2012). Κατά τη θητεία της δημιουργήθηκε το δίκτυο δομών υποστήριξης των γυναικών θυμάτων έμφυλης βίας και των παιδιών τους (τηλεφωνική γραμμή SOS 15900, Ξενώνες φιλοξενίας, Συμβουλευτικά κέντρα κλπ).

Εργάστηκε στις Βρυξέλλες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο τμήμα Ισότητας Ευκαιριών (1991-1999). Έχει συγγράψει τα βιβλία «Το φύλο της κοινωνικής πολιτικής» (Μεταίχμιο, 2007) και «Πολιτικές ισότητας των φύλων. ΟΗΕ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ελλάδα» (Αλεξάνδρεια, 2021).

πληροφορίες