/

Αντιδήμαρχος Αστικής Αναζωογόνησης & Ανθεκτικότητας

Μαρία (Μάρω) ΕυαγγελίδουΜαρία (Μάρω) Ευαγγελίδου του Ιωάννη: Αντιδήμαρχος Αστικής Αναζωογόνησης και Ανθεκτικότητας, στην οποία μεταβιβάζεται η άσκηση των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Δόμησης, του Τμήματος Αγορών, Απαλλοτριώσεων και Μισθώσεων της Διεύθυνσης Δημοτικής Περιουσίας και της Διεύθυνσης Σχεδίου Πόλεως και Αστικού Περιβάλλοντος, πλην του Τμήματος Βιώσιμης Κινητικότητας. Τις αρμοδιότητες της Αντιδημάρχου Αστικής Αναζωογόνησης και Ανθεκτικότητας, όταν αυτή απουσιάζει ή κωλύεται, ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Γραμματικογιάννης του Θωμά.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Έχει δουλέψει, σαν αρχιτέκτων πολεοδόμος στον Οργανισμό Αθήνας, το Υπ. Περιβάλλοντος και ως ιδιώτης μελετήτρια και ανέπτυξε κοινωνική δράση μέσω των Συλλόγων: Πολεοδόμων/Χωροτακτών, Αρδηττός, «Κίνημα για την Προστασία Ελεύθερων Χώρων», «Δίκτυο για το Ιστορικό Κέντρο» και το Τεχνικό Επιμελητήριο.

Έχει διατελέσει Γενική Γραμματέας Περιβάλλοντος στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προϊσταμένη Ρυθμιστικού Σχεδίου και Στρατηγικών Παρεμβάσεων στον Οργανισμό Αθήνας, μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πολεοδόμων (ECTP), διδάσκουσα στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, εμπειρογνώμονας σε θέματα πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού και Πρόεδρος του Συμβουλίου Θεσμικού Πλαισίου στην “Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού”.

Τηλ.: 210-5237897, 210-5200752, 210-5237808, 210-3721573, 210-3721569

πληροφορίες