/

Εντεταλμένοι Σύμβουλοι

Οι εντεταλμένοι σύμβουλοί έχουν ειδικά καθήκοντα που τους αναθέτει ο δήμαρχος

Με απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων, κ. Κώστα Μπακογιάννη έχουν οριστεί οι εξής δημοτικοί σύμβουλοι ως εντεταλμένοι σύμβουλοι:

Σεραφίνα Αβραμίδου: Εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για τα αδέσποτα ζώα, με ευθύνη την εποπτεία και τον συντονισμό των δράσεων του Δήμου για τον εν λόγω τομέα και του Τμήματος Αστικής Πανίδας – Γραφείο Απεντομώσεων Χώρων όπως ορίζονται στον Ο.Ε.Υ. του Δήμου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Σεραφίνα Αβραμίδου γεννήθηκε και κατοικεί στην Κυψέλη. Το πτυχίο της (BSc) από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας και το μεταπτυχιακό της (MBA) από πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης είναι στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδίκευση στο Marketing/Επικοινωνία. Eργάστηκε επί πολλά έτη σε πολυεθνικές εταιρείες και οργανισμούς στον τομέα του Marketing και της Έρευνας Αγοράς. Τα τελευταία 20 χρόνια είναι ενεργή φιλόζωη ενώ από το 2008 είναι εθελόντρια στην οργάνωση SAPT Hellas κάνοντας φιλοζωικές ενημερώσεις στα σχολεία αλλά και θεραπευτική επαφή σε παιδιά ή ενήλικες με τον σκύλο της Μίκυ. Η μεγάλη αγάπη της για τα ζώα την ώθησε να εγκαταλείψει τον κόσμο των επιχειρήσεων και από το 2016 εργάζεται στην φιλοζωική οργάνωση Animal Action Hellas. Έχει 3 σκύλους υιοθετημένους από τον δρόμο.

Μελπομένη Δασκαλάκη: Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Υποστήριξης και Κοινωνικής Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων με ευθύνη την εποπτεία και τον συντονισμό των δράσεων του Δήμου για τον εν λόγω τομέα καθώς και του Τμήματος Υποστήριξης και Κοινωνικής Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπως ορίζονται στον Ο.Ε.Υ. του Δήμου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Μελπομένη (Μελίνα) Δασκαλάκη είναι Δικηγόρος. Γεννήθηκε το 1963 στο Κουκάκι, όπου ζει μέχρι σήμερα. Έχει δυο γιούς 28 και 26 ετών. Ασχολείται πολύ ενεργά με τα κοινά τα τελευταία 10 χρόνια. Εκλέχτηκε Σύμβουλος και Πρόεδρος στο Α’ Διαμέρισμα (2011-2015) και Δημοτική Σύμβουλος (2015-2019) με την παράταξη “Δικαίωμα στην Πόλη”. Από την θητεία της ως Πρόεδρος του ιστορικού ραδιοσταθμού Αθήνα 9.84 και από τον αγώνα της για την εξυγίανση του Γηροκομείου Αθηνών έχει φήμη ανθρώπου μαχητικού, επίμονου και αποτελεσματικού. Θέλει να συνεχίσει να προσφέρει στην πόλη και στους δημότες με τις γνώσεις, την εμπειρία και την κρίση της, για να πάει η Αθήνα Ψηλά.

Νικόλαος Μακρόπουλος: Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για την Ανάπτυξη, την Επιχειρηματικότητα, τις Επενδύσεις και τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις του Δήμου Αθηναίων με ευθύνη την εποπτεία και τον συντονισμό των δράσεων του Δήμου για τους εν λόγω τομείς.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Νικόλαος Μακρόπουλος γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Leeds. Μυήθηκε στον χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης από τον αείμνηστο δήμαρχο Αθηναίων Γ. Πλυτά. Το 1998 απόκτησε την Ευρώπη Ασφαλιστική. Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Πρόεδρος του Association of Lloyd’s Brokers Representatives in Greece, Αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου. Υπήρξε Μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Μέλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών & Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, ΓΓ του Συνδέσμου Εκπροσώπων Ασφαλιστικών Εταιριών, Μέλος, Πρόεδρος και Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων. Το 2018 έλαβε τη διάκριση του «Ηγέτη της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς».