27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 13:47

03/03/2020 – 31/03/2020: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στην πασχαλινή αγορά 2020

Ο Δήμος Αθηναίων, ενόψει της πασχαλινής περιόδου 2020, θα χορηγήσει ολιγοήμερες άδειες για την πώληση πασχαλινών ειδών, στις παρακάτω θέσεις:

  1. 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ & ΣΑΤΩΒΡΙΑΝΔΟΥ 02

  2. ΑΙΟΛΟΥ (ΜΕΤΑΞΥ ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ & Γ. ΣΤΑΥΡΟΥ) 40

  3. ΕΥΤΥΧΙΔΟΥ & ΒΡΥΑΞΙΔΟΣ 0 01

  4. ΚΑΝΑΡΗ & ΣΟΛΩΝΟΣ 0 01

  5. ΛΑΡΙΣΗΣ & ΚΗΦΙΣΙΑΣ 0 01

  6. ΛΟΥΙΖΗΣ ΡΙΑΝΚΟΥΡ (ΕΝΑΝΤΙ ΠΥΡΓΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ) 05

ΣΥΝΟΛΟ 50

Για τα πασχαλινά είδη, ο πάγκος εργασίας είναι ενός (1) τετραγωνικού μέτρου, μεταξύ των πάγκων εργασίας υπάρχει ελεύθερος διάδρομος πλάτους μισού μέτρου (0,50 μ), για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς. Τα πωλούμενα είδη πρέπει να δικαιολογούν το χαρακτήρα των ημερών, να τηρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας και η διάθεσή τους να γίνεται βάσει των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ) και είναι : στολίδια, κάρτες, κεριά, μπαλόνια, είδη διακόσμησης, υλικό περιτυλίγματος δώρων και λοιπά είδη που απαντώνται στις δραστηριότητες των εν λόγω πωλητών, τα οποία δεν είναι δυνατόν να απαριθμηθούν αναλυτικότερα.

Στην πασχαλινή αγορά συμμετέχουν:

α) Πωλητές που διαθέτουν όλα τα νόμιμα φορολογικά παραστατικά και Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) σχετικό με τη δραστηριοποίηση στο υπαίθριο εμπόριο, εφόσον διαθέτουν βεβαίωση δραστηριοποίησης υπαίθριου εμπορίου ετήσιας διάρκειας.

β) Πωλητές βιομηχανικών ειδών αδειούχοι λαϊκών αγορών και κάτοχοι παραγωγικής άδειας λαϊκών αγορών με αντικείμενο εκμετάλλευσης άνθη, φυτά και μεταποιημένα προϊόντα.

γ) Αδειούχοι πλανόδιου ή στάσιμου εμπορίου με αντικείμενο πώλησης τα είδη που αναφέρονται ανωτέρω.

δ) Κάτοχοι αδειών για συγκεκριμένες κυριακάτικες αγορές.

ε) Αδειούχοι του άρθρου 45 του Ν. 4497/2017, που διαθέτουν βεβαίωση πιστοποίησης ιδίας δημιουργίας, οι οποίοι είναι :

1) Φυσικά πρόσωπα που δημιουργούν έργα τέχνης, καλλιτεχνήματα, χειροτεχνήματα και λοιπά έργα πρωτότυπης, αποκλειστικής δικής τους δημιουργίας.

2) Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.) που διαθέτουν αποκλειστικά έργα ιδίας παραγωγής των μελών τους.

Όσοι επαγγελματίες έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης μπορούν να ζητήσουν θέση στη πασχαλινή αγορά.

Για τη συμμετοχή στην κλήρωση της πασχαλινής αγοράς το ενδιαφερόμενο φυσικό ή νομικό πρόσωπο υποβάλλει αίτηση, η οποία παρέχεται από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου, στην οποία επισυνάπτει φωτοτυπία άδειας υπαίθριου εμπορίου ή βεβαίωσης δραστηριοποίησης υπαίθριου εμπορίου ετήσιας διάρκειας, την οποία εκδίδει ο δήμος μόνιμης κατοικίας των ενδιαφερόμενων πωλητών και φωτοτυπία πιστοποιητικού υγείας, εφόσον πρόκειται για διάθεση τροφίμων.

Οι αιτήσεις συμμετοχής στην κλήρωση υποβάλλονται από τις 3/3/2020 έως και τις 31/3/2020. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 3/4/2020 ώρα 10:00 π.μ., η πληρωμή του αναλογούντος τέλους χρήσης κοινόχρηστου χώρου (100,00€) θα πραγματοποιηθεί από τις 6/4/2020 έως και τις 8/4/2020 και η διάρκεια λειτουργίας της πασχαλινής αγοράς ορίζεται στις δέκα (10) συναπτές ημέρες, από τις 9/4/2020 έως και τις 18/4/2020.

Αμοιβαία αλλαγή θέσεων μεταξύ των πωλητών επιτρέπεται ύστερα από αίτηση των ενδιαφερομένων στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου.

Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται η πώληση, από τους συμμετέχοντες στη πασχαλινή αγορά, των ειδών τους κατά τις ημέρες και τις ώρες που τα αντίστοιχα καταστήματα ομοειδών ειδών παραμένουν κλειστά, σύμφωνα με τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις.

Οι εγκρίσεις συμμετοχής στη πασχαλινή αγορά είναι προσωποπαγείς και αμεταβίβαστες και αντιστοιχεί μία έγκριση συμμετοχής για κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο.

Πριν από τη διεξαγωγή της πασχαλινής αγοράς πραγματοποιείται γραμμογράφηση των θέσεων από αρμόδιο υπάλληλο του δήμου.

Κατάλογος συμμετεχόντων στη πασχαλινή αγορά διαβιβάζεται στη Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας και στην οικεία Αστυνομική Αρχή, οι οποίες από κοινού κατόπιν συνεργασίας διαθέτουν κλιμάκια ελέγχου για την ορθή εγκατάσταση των πάγκων εργασίας, την τήρηση των όρων των χορηγούμενων εγκρίσεων συμμετοχής, τη βεβαίωση παραβάσεων, την απομάκρυνση και αποθήκευση των ειδών, των άνευ έγκρισης συμμετοχής πωλητών.