03 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2018 14:00

Digital skills workshops στο Innovathens Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων

Ένα συναρπαστικό φεστιβάλ αφιερωμένο στις νέες, ψηφιακές τεχνολογίες γεμάτο workshops, ημερίδες, ομιλίες, συζητήσεις και πολλά άλλα διοργανώνει  από τον Μάιο έως και το Δεκέμβριο, το INNOVATHENS powered by Samsung, ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης δήμου Αθηναίων.

Τι σημαίνει ο όρος “Digital Citizen”; Τι ξέρουμε για την ασφάλεια στο διαδίκτυο; Πόσο μας επηρεάζουν τα social media και πόσο τελικά διαμορφώνουν την κοινή γνώμη; Γιατί τα “fake news” ήταν ανάμεσα στις λέξεις της χρονιάς για το 2017;

Ζούμε σε ένα κόσμο που μία πληροφορία ή μία είδηση διαδίδεται σε όλο τον πλανήτη μέσα σε λίγα λεπτά, που σπίτια ολόκληρα κατασκευάζονται με 3D printers, που μπορείς να δεις, να ακούσεις, να αλληλεπιδράσεις με ένα περιβάλλον χωρίς να έχεις βρεθεί ποτέ σ’ αυτό, ενώ το μέλλον μας είναι φτιαγμένο από αλγόριθμους, ψηφία και pixels… Οι νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο έχουν καταργήσει αποστάσεις και σύνορα, διαχωριστικές γραμμές του πραγματικού κόσμου, δημιουργώντας ταυτόχρονα νέους δρόμους επικοινωνίας και πληροφόρησης, ανταλλαγής απόψεων, απόκτησης γνώσης και εμπειρίας. Μέσα στον ψηφιακό κόσμο, ο καθένας μας μπορεί να συμμετέχει, να δικτυώνεται, να αλληλεπιδρά και να δημιουργεί ως παγκόσμιος, διαδικτυακός πολίτης, ως “Digital Citizen”.

Ξεκινάμε λοιπόν το Μάιο με… Digital skills workshops για όλους, μέσα από τα οποία θα αναπτύξουμε νέες δεξιότητες και θα έρθουμε σε επαφή με σύγχρονα εργαλεία. Αν θέλεις κι εσύ να μάθεις να φτιάξεις από την αρχή μία ιστοσελίδα, να σχεδιάζεις το δικό σου tailor made portfolio ή βιογραφικό, να επεξεργάζεσαι φωτογραφίες ψηφιακά, να κατασκευάζεις ένα… ρομπότ ή αν είσαι… νέος άνω των 65 και θέλεις να μάθεις να χρησιμοποιείς το Facebook, σε περιμένουμε στο INNOVATHENS! 

*Περισσότερες πληροφορίες: www.innovathens.gr   

#DigitalCitizen

Αναλυτικά τα εργαστήρια:

Adobe InDesign | 3-5 Μαίου

Εισηγητής: Νίκος Γαζετάς

Ο κύκλος εργαστηρίων στοχεύει στην εκμάθηση των βασικών τεχνικών του Adobe InDesign, με στόχο οι συμμετέχοντες να φτιάξουν ένα interactive PDF με το portfolio ή το βιογραφικό τους, και περιλαμβάνει τις ενότητες:

–              Layout Σελίδας

–              Δημιουργία πρότυπων σελίδων

–              Δημιουργία στηλών

–              Εισαγωγή κειμένου

–              Επεξεργασία κειμένου

–              Εισαγωγή εικόνων

–              Αλληλεπίδραση κειμένου και εικόνων

–              Αυτοματοποίηση ροής εργασίας

–              Επεξεργασία και δημιουργία χρωμάτων

–              Κλείσιμο PDF για την εκτύπωση

Ημερομηνίες:

3, 4 Μαΐου, 17.00-21.00

5 Μαΐου, 15.00-19.00

Κόστος συμμετοχής: 70 ευρώ

*Κόστος συμμετοχής για Adobe InDesign και Adobe Photoshop μαζί: 100 ευρώ

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις εδώ.

*Μετά την ολοκλήρωση του εργαστηρίου, θα δοθεί πιστοποίηση της Adobe.

*Οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να έχουν μαζί τους το δικό τους laptop.

Arduino | 8-17 Μαΐου

Επιστημονικός υπεύθυνος: Δημήτρης Λουκάτος

Σε συνεργασία με την EDUMOTIVA

Πώς μπορείς να κάνεις τα φώτα και τις ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού σου να αναβοσβήνουν αυτόματα; Θέλεις να κατασκευάσεις το δικό σου ρομπότ; Έλα σε επαφή με τις κατάλληλες τεχνολογίες για να δημιουργείς απλές ηλεκτρονικές κατασκευές. Οι συμμετέχοντες σε μικρές ομάδες θα μάθουν να χρησιμοποιούν τεχνολογίες Raspberry Pi, Arduino, DIY ηλεκτρονικών και εικονιστικού προγραμματιστικού περιβάλλοντος.

Ο κύκλος εργαστηρίων περιλαμβάνει τις ενότητες:

–              Γνωριμία με τον Arduino UNO, τις δυνατότητές του και τη διασύνδεσή του με υπολογιστικά συστήματα

–              Γνωριμία και χρήση περιβαλλόντων προγραμματισμού για το Arduino (Arduino IDE, Ardublock, Snap4Arduino, τροποποιημένες εκδόσεις του MIT Scratch)

–              Τεχνικές αξιοποίησης αισθητήρων (αναλογικών και ψηφιακών), κατανόηση και ανάπτυξη απλών εφαρμογών με τη βοήθεια του Arduino

–              Τεχνικές αξιοποίησης ενεργοποιητών, κατανόηση και ανάπτυξη απλών εφαρμογών με τη βοήθεια του Arduino

–              Ανάπτυξη συνδυαστικών εργασιών με έμφαση στη διάδραση με τον άνθρωπο και το φυσικό κόσμο

Ημερομηνίες: 8, 10, 11, 15 και 17 Μαΐου

Ώρες: 17.00-20.00

Κόστος συμμετοχής: 150 ευρώ

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις εδώ.

*Μετά την ολοκλήρωση του εργαστηρίου, θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

*Ο εξοπλισμός για την παρακολούθηση του σεμιναρίου παρέχεται.

–              Adobe Photoshop | 10-12 Μαΐου

Εισηγητής: Νίκος Γαζετάς

Κύκλος εργαστηρίων που στοχεύει στην εκμάθηση των τεχνικών επεξεργασίας εικόνων μέσω του Photoshop, του διάσημου λογισμικού Adobe.

Θα εξοικειωθούμε με την ψηφιακή φωτογραφία και τα χρώματα ενώ θα γίνει, παράλληλα, μια εισαγωγή στο πρόγραμμα και, μέσα από μεθοδικά βήματα και απλά παραδείγματα, θα έρθουμε σε επαφή με διαφορετικά εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών. Μέχρι το τέλος των μαθημάτων, θα μπορούμε να κάνουμε βασική χρήση του Photoshop, να πραγματοποιούμε χρωματικές και τονικές διορθώσεις εικόνων, να αλλάζουμε διαστάσεις και να ρετουσάρουμε τις φωτογραφίες μας.

Ημερομηνίες:

10, 11 Μαΐου, 17.00-21.00

12 Μαΐου, 15.00-19.00

Κόστος συμμετοχής: 70 ευρώ

*Κόστος συμμετοχής για Adobe InDesign και Adobe Photoshop μαζί: 100 ευρώ

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις εδώ.

*Μετά την ολοκλήρωση του εργαστηρίου, θα δοθεί πιστοποίηση της Adobe.

*Οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να έχουν μαζί τους το δικό τους laptop.

–              Facebook 65+ | 30 Μαΐου – 29 Ιουνίου

Εισηγήτριες: Μαρία Ηλιοπούλου, Μαρία Αστερίου

Σε συνεργασία με την People Behind

Μέσα σε 10 μαθήματα, άτομα άνω των 65 ετών εξοικειώνονται με τις νέες τεχνολογίες και γίνονται μέρος της ψηφιακής κουλτούρας της σύγχρονης εποχής: μαθαίνουν να χρησιμοποιούν το tablet, να αναζητούν χρήσιμες πληροφορίες στο Internet, δημιουργούν το δικό τους λογαριασμό στο Facebook, βγάζουν selfies και video με το κινητό, κάνουν posts και βιντεοκλήσεις.

Ημερομηνίες:

30 Μαΐου

1, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 και 29 Ιουνίου

Ώρες: 11.00-12.30

*Δωρεάν συμμετοχή

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Κρατήσεις στο 2130109300.

INNOVATHENS powered by Samsung

Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων

Κτίριο Αεριοφυλάκιο 2

Πειραιώς 100 Γκάζι, 11854 Αθήνα

213 0109300

www.innovathens.gr

Χορηγοί επικοινωνίας:

Σχετικά με το Digital Citizen: Το Digital Citizen είναι ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στις νέες τεχνολογίες και την ψηφιακή γνώση που διοργανώνει το INNOVATHENS powered by Samsung, από το Μάιο έως και το Δεκέμβριο του 2018, και περιλαμβάνει workshops, συζητήσεις, ομιλίες και ημερίδες σε 4 ενότητες, η καθεμιά με διαφορετική θεματική: Digital Skills, Digital Safety, Public Opinion & Social Media και Data Journalism & Fake News.

Σχετικά με το INNOVATHENS: To INNOVATHENS powered by Samsung, ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων είναι ένας σύγχρονος, λειτουργικός και συνεργατικός χώρος στο κέντρο της πόλης, με περισσότερους από 1.000.000 επισκέπτες το χρόνο. Σκοπός του είναι να υποστηρίξει ένα δίκτυο όπου δημιουργικοί άνθρωποι με καινοτόμες ιδέες, καταξιωμένοι επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί, μέντορες, ερευνητές ανταλλάσουν γνώση, ερεθίσματα, τεχνογνωσία, εμπειρία και καλές πρακτικές μέσα από επαγγελματικές συναντήσεις, ομιλίες, παρουσιάσεις, εργαστήρια, ημέρες καριέρας και επιχειρηματικότητας, διαγωνισμούς και φεστιβάλ καινοτομίας. Στρατηγικός συνεργάτης του INNOVATHENS είναι η  Samsung Electronics Hellas,  πρωτοπόρος εταιρεία παγκοσμίως στην ανάπτυξη προϊόντων υψηλής  τεχνολογίας. Περισσότερες πληροφορίες: innovathens.gr

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»,  Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο»