06 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023 13:23

Εκδήλωση απονομής βεβαιώσεων επιτυχούς παρακολούθησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων που πραγματοποιήθηκαν στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Αθηναίων

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023, στο Αμφιθέατρο “Αντώνης Τρίτσης” του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου μας (Ακαδημίας 50), η εκδήλωση απονομής βεβαιώσεων επιτυχούς παρακολούθησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων που πραγματοποιήθηκαν στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο της πράξης “Κέντρα Διά Βίου Μάθησης ( Κ.Δ.Β.Μ.)-Νέα Φάση” η οποία συγχρηματοδοτήθηκε από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση ( Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθησης 2014-2020”.

Τα σεμινάρια εκπαίδευσης ενηλίκων ήταν δωρεάν για τους εκπαιδευόμενους, υλοποιήθηκαν με μέριμνα του Τμήματος Διά Βίου Μάθησης, της Διεύθυνσης Παιδικής Ηλικίας, Παιδείας & Διά Βίου Μάθησης, της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης, υπό την εποπτεία τουΑντιδημάρχου Ψηφιακής Μετάβασης & Παιδείας του Δήμου μας κου Νικολάου Βαφειάδη.

Τα προγράμματα οργανωθήκαν  σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού  διά  της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης, υπό την εποπτεία της οποίας σχεδιάσθηκαν σε ποικίλες θεματικές ενότητες και υλοποιήθηκαν από το Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Αθηναίων. Ενδεικτικά αναφέρονται: μαθήματα υπολογιστών στην τρίτη ηλικία, αλλά και μαθήματα δημιουργίας ιστοσελίδας για πιο προχωρημένους, σχολές γονέων, μαθήματα ξένων γλωσσών, μαθήματα κοπτικής ραπτικής, φωτογραφίας, μαθήματα εκπαίδευσης μεταναστών στην ελληνική γλώσσα κ.α., με διάρκεια 25 έως 125 ωρών ανάλογα με τη θεματική.

Από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Αθηναίων δημιουργήθηκαν 84 τμήματα εκπαίδευσης ενηλίκων, των είκοσι ατόμων το καθένα, με 1.680 ωφελούμενους συμπολίτες μας συνολικά.

Ευχαριστώ θερμά την Πρόεδρο του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. κα Άννα Ροκοφύλλου και την  Αντιδήμαρχο Πολιτικών Ισότητας, Αντιμετώπισης Διακρίσεων και Έμφυλης Βίας του Δήμου μας κα Αικατερίνη Κατριβάνου, οι οποίες μας τίμησαν με την παρουσία τους αλλά και για την υποστήριξη και την βοήθειά τους καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Ιδιαίτερα ευχαριστώ τη Γενική Διευθύντρια του Δήμου μας, κα Δήμητρα Νούση  η οποία με την πολύτιμη εμπειρία και καθοδήγησή της, συνεισέφερε στην επιτυχημένη οργάνωση και υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Ευχαριστώ επίσης θερμά όλους τους εκπαιδευόμενους για το αμείωτο ενδιαφέρον και το ζήλο που επέδειξαν στην παρακολούθηση των μαθημάτων, τους άριστους εκπαιδευτές-  εκπαιδεύτριες των προγραμμάτων, τους συνεργάτες μας από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ., την Διευθύντρια, τον Προϊστάμενο και τους εργαζόμενους του Τμήματος Διά Βίου Μάθησης που έφεραν σε πέρας ένα ιδιαίτερο πετυχημένο πρόγραμμα.

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση και σύντομα βίντεο.