01 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021 16:16

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τους κατοίκους της πόλης στα Δημοτικά Ιατρεία της Αθήνας

Ο καρκίνος αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες απειλές για τη ζωή παγκοσμίως, μια νόσος που προκαλεί φόβο και έχει ταυτιστεί με τον πόνο και την απώλεια. Παρότι η βελτίωση των υπηρεσιών υγείας οδήγησε σε ελάττωση της θνητότητας κατά 30% την τελευταία δεκαετία, εξακολουθεί να κινείται σε υψηλά ποσοστά.  

Καθώς οι νεοπλασίες αποτελούν τη συχνότερη αιτία θανάτου του γενικού πληθυσμού μετά τις καρδιαγγειακές νόσους,η πρόληψη είναι αναγκαία και επιτακτική. Κι αυτό, γιατί αποτελεί το βασικό πυλώνα μιας υγιούς ζωής. Με τακτικό έλεγχο και έγκαιρη διάγνωση αυτή η δύσκολη μάχη μπορεί να κερδηθεί. Αρκεί ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί. Να ενωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες φωνές γιανα σταλεί ένα στεντόρειο μήνυμα ότι πρέπει η πρόληψη γίνει τρόπος ζωής

Με αφορμή τηνΠαγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, η οποία έχει καθιερωθεί στις 4 Φεβρουαρίου, ο Δήμος Αθηναίωνκαι η Διεύθυνση Δημοτικών Ιατρείων & Δημόσιας Υγείαςσε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, υλοποιούν ένα πλέγμα δράσεων για την προστασία, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού. 

Από την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, τα Δημοτικά Ιατρεία της πρωτεύουσας θα πραγματοποιούνΔΩΡΕΑΝ προληπτικό έλεγχοσε όσους πολίτες το επιθυμούν. 

Σε όλα τα δημοτικά ιατρεία θα τηρηθούν αυστηρά οι προβλεπόμενοι υγειονομικοί κανόνες(θερμομέτρηση κατά την είσοδο, χρήση μάσκας-γαντιών και τήρηση αποστάσεων ασφαλείας), ενώ οι ενδιαφερόμενοι για να υποβληθούν σε οποιαδήποτε προληπτική εξέταση θα πρέπει πρώτα να έχουν κλείσει τηλεφωνικά ραντεβού, έτσι ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού.   

Παράλληλα, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου στις 17.00θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή ενημερωτική ομιλία(webinar)  με τη συμμετοχή έγκριτων επιστημόνων ιατρών, οι οποίοι θα αναλύσουν θέματα σχετικά με τις νεοπλασίες και την αντιμετώπισή τους, όπως επίσης και ψυχολόγου, καθώς το ψυχολογικό αποτύπωμα της νόσου στον ασθενή και στο περιβάλλον του χρειάζεται ιδιαίτερους χειρισμούς.   

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν το webinar ΕΔΩ (zoom) και ΕΔΩ (youtube)

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗΔΡΑΣΗΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
1o Δημοτικό  ΙατρείοΣόλωνος 78,  ΑθήναΤεστ Παπ  3,4 & 5/2/2021    2103626587
1o Δημοτικό  ΙατρείοΣόλωνος 78,  Αθήναγια προστάτη    4/2/20212103626587
1o Δημοτικό ΙατρείοΣόλωνος 78,  Αθήναέλεγχο σπίλων.3 & 5/2/2021    2103626587
2o Δημοτικο ΙατρείοΦανοσθένους& Φρειδερίκου  Σμιθ,Ν. Κόσμος Τεστ Παπ3,4 & 5/2/20212109239865
4ο Δημοτικό  ΙατρείοΠροποντίδος  & Αγ. Σοφίας 110, ΚολωνόςΤεστ Παπ3,4 &  5/2/20212105121921
6ο Δημοτικό  ΙατρείοΧανίων 4β,  ΚυψέληΤεστ Παπ3,4 & 5/2/20212108836200

Στο διαδικτυακό webinar θα συμμετέχουν: 

Φιλόπουλος Ευάγγελος: Χειρουργός, τ. Δ/ντής Χειρουργικής Κλινικής Mαστού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας», Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Θέμα: Ο καρκίνος του μαστού στην εποχή μας 

Δρ. Καλαμπόκας Εμμανουήλ: Μαιευτήρ – Χειρουργός Γυναικολόγος MSc, PhD, Ειδικός στη Γυναικολογική Ογκολογία (RCOG), Αντιδήμαρχος Υγείας & Παιδείας Δήμου Αθηναίων.

Θέμα: Οι σύγχρονες εξελίξεις στην αντιμετώπιση του γυναικολογικού καρκίνου 

Δρ. Μάρκος Καραβιτάκης: MD, MSc, PhD, FEBU Χειρουργός Ουρολόγος, Ειδικός στην Λαπαροσκοπική Χειρουργική, As. Member European Association of Urology Guidelines Office – Patient Information Working Group

Δρ. Φιλίππα Κολοκοτρώνη, Ψυχολόγος Υγείας, PhD, Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο “Ο Άγιος Σάββας”.

Θέμα: Η ψυχοκοινωνική διάσταση του καρκίνου