16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021 13:15

80 παρεμβάσεις για την φροντίδα των αστέγων τη νύχτα που πέρασε από τον Δήμο Αθηναίων

Σε μία από τις πιο δύσκολες νύχτες για κάθε άστεγο, οι άνθρωποι του «StreetWork» βρέθηκαν και πάλι στους δρόμους της πόλης για να φροντίσουν όλους εκείνους που δεν φιλοξενούνται στις δομές και τις θερμαινόμενες αίθουσες του Δήμου Αθηναίων. 

Σήμερα, η Αθήνα διαθέτει ένα από τα πλέον σύγχρονα-πρότυπα Κέντρα Φιλοξενίας Αστέγων με δυνατότητα φιλοξενίας 400 ατόμων. Για την αντιμετώπιση των καιρικών συνθηκών, άνοιξαν και τρεις αίθουσες για όλους εκείνους τους συνανθρώπους μας που συνεχίζουν να ζουν στο δρόμο. 

Επειδή κάθε άστεγος αποτελεί και μία ξεχωριστή περίπτωση, είναι μεγάλη ανάγκη, οι ομάδες των ειδικών του «StreetWork»να βρίσκονται διαρκώς σε κάθε γωνιά όπου αυτοί οι άνθρωποι ζουν εκτεθειμένοι σε τόσο δύσκολες συνθήκες. 

Αυτό έκαναν και τη νύχτα που πέρασε. Οκτώ κοινωνικοί λειτουργοί, τέσσερις νοσηλευτές και τέσσερις οδηγοί, πραγματοποίησαν 80 επιτόπιες παρεμβάσεις, για να παραδώσουν φαγητόζεστά ροφήματαμπουφάνκαι κουβέρτεςισοθερμικά ρούχα,γάντιασκούφους, ενημερώνοντας παράλληλα για την λειτουργία των θερμαινόμενων αιθουσών. 

Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι τα μέλη των ομάδων αυτών, κέρδισαν την εμπιστοσύνη 46 άστεγων και τους οδήγησαν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Από το περασμένο Σάββατο έως σήμερα, έχουν γίνει254 τέτοιες παρεμβάσειςαπό τις ομάδες του «StreetWork» του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης που βρίσκονται σε επιφυλακή 24 ώρες και δρουν σε τρεις βάρδιες: Μια πρωινή, από τις 7π.μ. έως τις 3μ.μ , δύο απογευματινές , από τις 3μ.μ. έως τις 11μ.μ.και μία νυχτερινή, από τις 11μ.μ. έως τις 7 το επόμενο πρωί.

Είναι σημαντικό ότι σε αυτήν την προσπάθεια του Δήμου Αθηναίων, συμμετέχουν και οι πολίτες που υποδεικνύουν σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι συνάνθρωποί μας. Έτσι, η τηλεφωνική γραμμή τουΚέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύηςπου λειτουργεί σε 24ωρη βάση (210-5246515),δέχθηκε 140 τηλεφωνήματαγια περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν την ανάγκη φροντίδας και προστασίας. 

Υπενθυμίζεται ότι παραμένουν ανοιχτές οι αίθουσες: 

  • Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς (Άστρους και Αίμωνος 9, τηλ: 210-5140877
  • Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας ( Ταϋγέτου 60, τηλ: 210-2011151
  • Υπνωτήριο Πολυδύναμου Κέντρου (Αχαρνών 3)