1

Με 14 μεγάλα και 21 μικρότερα πλυστικά οχήματα ενισχύεται ο στόλος καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο του σχεδιασμού που βρίσκεται σε εξέλιξη για μια πόλη πιο καθαρή και ιδιαίτερα την κρίσιμη αυτή περίοδο, πιο ισχυροποιημένη στον τομέα της προστασίας της δημόσιας υγείας. Ταυτόχρονα αναμένονται πολύ σύντομα και 10 ολοκαίνουργιες υδροφόρες.

Πρόκειται για τελευταίας τεχνολογίας οχήματα, που με την καθοριστική  συμβολή περίπου 150 ανθρώπων της Διεύθυνσης Καθαριότητας θα έχουν αποφασιστική συνδρομή στην σημαντική βελτίωση της καθαριότητας στην πόλη. Ταυτόχρονα όμως και στην απολύμανση δρόμων, πεζοδρομίων, πεζοδρόμων, πλατειών και άλλων πολυσύχναστων σημείων της πόλης όπως οι χώροι γύρω από νοσοκομεία, σταθμοί μετρό και τρένων, στάσεις λεωφορείων, εκκλησίες, δημόσια και δημοτικά κτίρια, πάρκα και γενικότερα όπου συγκεντρώνεται κόσμος.

Η ενίσχυση καθαριότητας και απολύμανσης θα είναι πολύ μεγάλη αν ληφθεί υπόψιν ότι μέχρι τώρα ο Δήμος Αθηναίων διέθετε 10 μικρά πλυστικά μηχανήματα και 10 υδροφόρες, κάτι που σημαίνει ότι οι δυνάμεις που θα έχει πλέον στην διάθεση του θα είναι πολύ μεγαλύτερες και πολύ πιο αποτελεσματικές.

Τα νέα οχήματα θα βρίσκονται σε δυο βάρδιες καθημερινά και στα επτά Δημοτικά Διαμερίσματα της Αθήνας και μαζί με τον υπάρχοντα στόλο από πλυστικά, σάρωθρα, πλυστικά κάδων και υδροφόρες θα πλένουν και θα απολυμαίνουν ταυτόχρονα με χρήση ειδικού απολυμαντικού υγρού σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Οι άνθρωποι που εργάζονται στα μέσα αυτά είναι εξοπλισμένοι με ειδικές μάσκες και στολές έτσι ώστε να κάνουν την δουλειάς τους όχι μόνο με αποτελεσματικότητα αλλά και με απόλυτη ασφάλεια.

«Ήρθαν στην κατάλληλη στιγμή. Την ώρα που χρειαζόμαστε περισσότερα όπλα πρόληψης, περισσότερα εργαλεία προστασίας. Όλοι οι άνθρωποι μας, όλα τα μέσα του Δήμου σε αυτή την τεράστια προσπάθεια να κρατηθούμε όλοι μακριά από τον ιό. Όλοι εδώ τώρα, όλοι εδώ και όταν όλα αυτά θα είναι παρελθόν» τονίζει σε δήλωση του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Ημερομηνία: 
Πεμ, 19/03/2020 - 14:55

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.