19 ΜΑΡΤΊΟΥ 2024 07:24

Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Pitching, Θεατρικής αφήγησης και Ρητορικής με εισηγητή τον Απόστολο Χατζή στο INNOVATHENS powered by Samsung

«Παγώνεις» και μόνο στην ιδέα τού να σταθείς μπροστά σε κοινό και να παρουσιάσεις την ιδέα σου; Έλα στο INNOVATHENS powered by Samsung και υποσχόμαστε ότι θα γίνεις guru στη δημόσια ομιλία!

Το INNOVATHENS powered by Samsung εγκαινιάζει, τον Φεβρουάριο του 2020, έναν νέο κύκλο εκπαιδευτικών σεμιναρίων με στόχο την ανάπτυξη των επικοινωνιακών δεξιοτήτων του σύγχρονου επαγγελματία που συχνά καλείται να μιλήσει για ένα συγκεκριμένο ζήτημα μπροστά σε κοινό. Αν είσαι διαφημιστής, δικηγόρος ή στέλεχος επιχείρησης, αν σε έχουν καλέσει ως ομιλητή σε συνέδριο ή αν για οποιονδήποτε λόγο επιθυμείς να εξοικειωθείς με τη δημόσια ομιλία (public speaking), τότε δεν έχεις παρά να δηλώσεις συμμετοχή στα νέα σεμινάρια του INNOVATHENS powered by Samsung που, μέσα από τη συνδυαστική αξιοποίηση της θεατρικής τέχνης και άλλων τεχνών και επιστημών, αποσκοπούν στη βελτίωση της επικοινωνίας σου παρουσία ακροατηρίου!

Ο νέος κύκλος θα διαρκέσει τρεις μήνες (Φεβρουάριος-Απρίλιος) και αποτελείται από τρία εκπαιδευτικά σεμινάρια (pitching, θεατρικής αφήγησης και ρητορικής) που θα ολοκληρωθούν σε τρεις ή τέσσερις συναντήσεις το καθένα. Εκεί, οι υποψήφιοι θα έρθουν σε επαφή με θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς, ασκήσεις με κείμενα, διαλέξεις και hands-on πρακτικές, ενώ θα λάβουν coaching για την περεταίρω βελτίωσή τους.

Εισηγητής των σεμιναρίων θα είναι ο Απόστολος Χατζής, πολιτικός μηχανικός ΑΠΘ, ηθοποιός, θεατρικός συγγραφέας και διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών με αντικείμενο το αρχαίο ελληνικό δράμα.

Δες αναλυτικά τα εργαστήρια:

Pitching

5, 12 & 19.02.2020

Στο σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα μάθουν  πώς να ξεδιπλώνουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες, παρουσιάζοντας σύντομα και περιεκτικά τους ίδιους και τις ιδέες τους ώστε να κατακτήσουν το κοινό τους, στο πλαίσιο μιας σύντομης επαγγελματικής παρουσίασης (pitching).

Αντικείμενο μελέτης θα είναι η προετοιμασία μίας άρτιας παρουσίασης επί συγκεκριμένου θέματος, την οποία ο συμμετέχων ή η συμμετέχουσα καλείται να παρουσιάσει το προσεχές διάστημα στο πλαίσιο των επαγγελματικών του υποχρεώσεων, ή που γενικώς παρουσιάζει συχνά (π.χ. σε πελάτες, συνεργάτες, συναδέλφους, χρηματοδότες ή στο ευρύ κοινό).

Στην πρώτη συνάντηση θα παρουσιαστεί το γενικό πλαίσιο εργασίας, ενώ στις επόμενες δύο οι συμμετέχοντες θα κάνουν σύντομες παρουσιάσεις, ο καθένας στο θέμα που τον αφορά. Οι παρουσιάσεις διάρκειας 5-10 λεπτών θα πλαισιώνονται από σχολιασμό με σκοπό τη μελλοντική βελτίωσή τους. Επίσης, θα δοθούν συμβουλές για τη σωστή παρουσίαση του εαυτού στο πλαίσιο μιας επαγγελματικής συνάντησης, και οι συμμετέχοντες θα δουν πώς μπορούν να διαχειριστούν το σκηνικό άγχος με δημιουργικό τρόπο.

Το σεμινάριο pitching απευθύνεται σε φοιτητές (παρουσίαση διπλωματικής), επιστήμονες (ομιλία σε συνέδριο), StartUp επιχειρηματίες, TEDομιλητές, και γενικά σε όσους επαγγελματίες χρειάζεται να παρουσιάσουν σύντομα και περιεκτικά, είτε μία φορά, είτε τακτικά, κάποιο συγκεκριμένο επιστημονικό θέμα, υπηρεσία ή προϊόν.

Πληροφορίες:

Πότε: 5, 12 και 19 Φεβρουαρίου, 18:00-20:00

Κόστος:

Ατομικό: 90 ευρώ

Ομαδικό (2 άτομα +): 75 ευρώ/

Ανέργων* ατομικό: 70 ευρώ

*Ισχύει κατ’ άτομο. Κατοχυρώνεται με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας.

Θεατρική Αφήγηση

26.02, 4, 11 & 18.03.2020

Η αφήγηση ιστοριών αποτελεί ένα από τα αρχαιότερα θεατρικά εργαλεία που παραμένει χρήσιμο ακόμα και σήμερα για μεγάλο πλήθος επαγγελματιών, όταν εκείνοι καλούνται να παρουσιάσουν στο κοινό τους σύντομες ιστορίες, οι οποίες αποτελούν είτε το κυρίως θέμα της ομιλίας τους (π.χ. αφήγηση παραμυθιού), είτε ένα μόνο από τα ζητήματά της (π.χ. κατάθεση στο δικαστήριο).

Μέσα από θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς, οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες του σεμιναρίου θα εφαρμόσουν τεχνικές του θεάτρου προκειμένου να ενεργοποιήσουν το σώμα και τη φωνή τους, δημιουργώντας εικόνες και συναισθήματα, με τελικό στόχο την κατάκτηση της σκηνικής τους άνεσης όταν μιλούν μπροστά σε κοινό.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στους δύο σημαντικότερους «συμμάχους» κάθε επαγγελματία ομιλητή που δεν είναι άλλοι από την καλή χρήση του λόγου και τα διαθέσιμα «σκηνογραφικά» στοιχεία. Επίσης, στο σεμινάριο θα αναφερθούν παραδείγματα σκηνικών αντικειμένων από την αρχαία ελληνική τραγωδία, που αποτελούν και το θέμα του διδακτορικού του κ. Απόστολου Χατζή, το οποίο ολοκλήρωσε το 2018. Οι τεχνικές αυτές ενεργοποιούν τη φαντασία του θεατή ακόμα και αν το αντικείμενο δεν εμφανίζεται στη θεατρική σκηνή, αλλά αναφέρεται απλώς στο πλαίσιο μιας αφήγησης. Επομένως, οι τεχνικές αυτές μπορούν κάλλιστα να εφαρμοστούν και σε άλλους επαγγελματικούς τομείς, όπως για παράδειγμα στο marketing προϊόντων.

Το σεμινάριο είναι ιδιαιτέρως χρήσιμο για δασκάλους και εκπαιδευτικούς που θέλουν να οργανώσουν μια σχολική γιορτή ή θεατρικά παιχνίδια σε μια σχολική τάξη. Επίσης, είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για καλλιτέχνες που θέλουν να οργανώσουν μια θεατρική παράσταση που βασίζεται σε κάποιο λογοτεχνικό έργο ή σε αυτοσχεδιασμούς (devised theater), ενώ μεταξύ άλλων απευθύνεται και σε συγγραφείς, δημοσιογράφους, διαφημιστές, δικηγόρους κ.ά.

Πληροφορίες:

Πότε: 26 Φεβρουαρίου και  4, 11 και 18 Μαρτίου, 18.00-20.00

Κόστος:

Ατομικό: 35 ευρώ το 1 δίωρο και 120 ευρώ τα 4 δίωρα

Ομαδικό (2 άτομα +): 30 ευρώ το 1 δίωρο και 100 ευρώ τα 4 δίωρα

Ανέργων* ατομικό: 25 ευρώ το 1 δίωρο και 90 ευρώ τα 4 δίωρα

*Ισχύει  κατ’ άτομο. Κατοχυρώνεται με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας.

Ρητορική

8,15, 22 & 29.04.2020

Η ρητορική τέχνη μελετά το είδος του δημόσιου λόγου, στο οποίο ο ομιλητής επιχειρηματολογεί επί ενός θέματος, υποστηρίζοντας συγκεκριμένη άποψη. Με αφετηρία το κορυφαίο βιβλίο της «Ρητορικής» του Αριστοτέλη, προσαρμοσμένο στη σημερινή εποχή, το σεμινάριο θα αναπτύξει το ζήτημα αυτό μέσα από 3 άξονες: την οργάνωση των κατάλληλων επιχειρημάτων, την πρόκληση των κατάλληλων συναισθημάτων και τη δημιουργία θετικής εντύπωσης.

Η καλή γνώση της ρητορικής είναι ιδιαιτέρως χρήσιμη για όποιον επαγγελματία ομιλητή καλείται να επιχειρηματολογήσει για ένα συγκεκριμένο ζήτημα, όπως συμβαίνει στα εσωτερικά συμβούλια μιας εταιρίας και στις επαγγελματικές διαπραγματεύσεις με πελάτες, ή εξωτερικούς συνεργάτες.

Για την καλύτερη κατανόηση της θεωρίας αλλά και για την κατάκτηση της σκηνικής τους άνεσης, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν μια σειρά από θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς, αντίστοιχης θεματολογίας.

To σεμινάριο ρητορικής απευθύνεται σε δικηγόρους, πολιτικούς, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους, ηθοποιούς, κ.ά.

Πληροφορίες:

Πότε: 8, 15, 22 και 29 Απριλίου, 18.00-22.00

Κόστος:

Ατομικό: 35 ευρώ το 1 δίωρο και 120 ευρώ τα 4 δίωρα

Ομαδικό (2 άτομα +): 30 ευρώ το 1 δίωρο και 100 ευρώ τα 4 δίωρα

Ανέργων* ατομικό: 25 ευρώ το 1 δίωρο και 90 ευρώ τα 4 δίωρα

*Ισχύει κατ’ άτομο. Κατοχυρώνεται με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας.

 INNOVATHENS powered by Samsung

Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων

Κτίριο Αεριοφυλάκιο 2

Πειραιώς 100 Γκάζι, 11854 Αθήνα, τηλ. 213 0109300

[email protected]   

www.innovathens.gr

Follow us:

Innovathens

Technopolis_athens

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων : Πειραιώς 100, Γκάζι, τηλ.213 0109300, 213 0109325

[email protected]

www.technopolis-athens.com

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»,  Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο»