/

Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών

Το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών είναι κοινωφελές Ίδρυμα που ιδρύθηκε το έτος 1859, με σκοπό την περίθαλψη του εγκαταλελειμμένου βρέφους και την προστασία της άγαμης μητέρας.

Σήμερα ο Φορέας λειτουργεί συνολικά 68 Παιδικούς Σταθμούς και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν καθημερινά περίπου 4.520 παιδιά, ηλικίας από 6 μηνών μέχρι την ένταξή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Ως εκ τούτου, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα Προσχολικής Αγωγής σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στα Βαλκάνια, και ένα από τα σημαντικότερα στην Ευρώπη.

Δήμος Αθηναίων Βρεφονηπιακός Σταθμός

Οι Παιδικοί του Σταθμοί είναι χώροι αγωγής, διαπαιδαγώγησης και ασφαλούς διαμονής για παιδιά προσχολικής ηλικίας, και έχουν ως σκοπό να βοηθήσουν τα παιδιά να αναπτυχθούν ολόπλευρα: σωματικά, νοητικά, συναισθηματικά και κοινωνικά.

Βασική μέριμνα είναι η ευαισθητοποίηση των γονέων σε θέματα σύγχρονης παιδαγωγικής και ψυχολογίας, και η υποστήριξη της ομαλής μετάβασης των παιδιών προσχολικής ηλικίας από το στενό οικογενειακό περιβάλλον στο ευρύτερο κοινωνικό και εκπαιδευτικό πλαίσιο.

Τα παιδιά μπορούν να φιλοξενούνται στους Παιδικούς Σταθμούς από Δευτέρα έως Παρασκευή,και να σιτίζονται σύμφωνα με τα πρότυπα της μεσογειακής διατροφής, λαμβάνοντας πρωινό, μεσημεριανό και απογευματινό γεύμα, που παρασκευάζεται με εξαιρετικά υλικά στα Μαγειρεία του Ιδρύματος.

Παράλληλα, στους Παιδικούς Σταθμούς  εφαρμόζονται προγράμματα προληπτικής ιατρικής, με σκοπό την πρόληψη και έγκαιρη ανίχνευση προβλημάτων, και πραγματοποιούνται περιοδικοί αναπτυξιακοί έλεγχοι των φιλοξενούμενων παιδιών.

 Η ένταξη παιδιών με ειδικές ανάγκες υποστηρίζεται από παιδιάτρους και ειδικευμένο προσωπικό (ψυχολόγους, λογοθεραπευτές κλπ).

Για την εγγραφή του παιδιού στις δομές του Βρεφοκομείου, ο γονέας / κηδεμόνας υποβάλλει ηλεκτρονικό αίτημα, κατόπιν ανακοίνωσης από την αρμόδια Διεύθυνση της Υπηρεσίας, λαμβάνοντας οδηγίες και χρήσιμες πληροφορίες από την επίσημη ιστοσελίδα www.dbda.gr

Δείτε εδώ τους Παιδικούς Σταθμούς ανά Δημοτική Κοινότητα

Δείτε εδώ πληροφορίες για τις εγγραφές και οδηγίες για την συμπλήρωση της αίτησης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού αποτελείται από τους κάτωθι:

Πρόεδρος Δ.Σ. :  Δήμητρα-Ινές Αγγελή-Λυκούδη

Μέλη Δ.Σ. :

  1. Δήμητρα-Ινές Αγγελή-Λυκούδη
  2. Ζακ Λεβή
  3. Σοφία Δεμπεγιώτη
  4. Μαρία Νομικού
  5. Αριστείδης Λαυδής
  6. Απόστολος Πανόπουλος
  7. Ευγενία – Δήμητρα Σαλαμάνη

Ρόδου 181, 104 43 Αθήνα (Σεπόλια)

210 5102400 [email protected] https://www.dbda.gr/