Christmas in Athens_Poster

31 μέρες, 76 σημεία σε όλη την πόλη, 60 καλλιτεχνικά σχήματα, 50 συναυλίες & pop-up events, 60 δράσεις για όλη την οικογένεια, 3 προβολές open air, 1 pop-up μουσείο, 1 παραμυθένιο χωριό, 1 φωτεινή διαδρομή, εντυπωσιακά projection mappings & αμέτρητες εκπλήξεις!

Από τις 7 Δεκεμβρίου και για έναν ολόκληρο μήνα, ο δήμος Αθηναίων μας καλεί να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα στην πιο λαμπερή Αθήνα που έγινε ποτέ, με ένα πλούσιο πρόγραμμα που υπογράφουν ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Στολίδια, λαμπιόνια, παιχνίδια, μαζί με μια σειρά ξεχωριστών εκδηλώσεων και δράσεων, γεμίζουν κάθε γωνιά της πόλης με φως, την πασπαλίζουν με χρυσόσκονη και φτιάχνουν τον πιο μαγικό προορισμό των φετινών γιορτών για όλες και όλους, μικρούς και μεγάλους, κατοίκους της πρωτεύουσας και επισκέπτες.

«H Αθήνα μεταμορφώνεται σε μία απέραντη γιορτινή σκηνή και δίνει την ευκαιρία σε όλους μας να πάρουμε κάτι από τη λάμψη των Χριστουγέννων. Με αυτές τις εκδηλώσεις προσπαθούμε να δώσουμε φως σε όλη την πόλη. Να γίνει σημείο προορισμού για τον τουρισμό που θα υποδεχθεί η πρωτεύουσα τόσο από όλη την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Ο δήμος των Αθηναίων, αυτή τη χρονιά, εγκαινιάζει μία διαφορετική προσέγγιση σε τέτοιες εκδηλώσεις με στόχο να εξελίσσονται και να αφήνουν το δικό τους αποτύπωμα πολιτισμού, τέχνης, ψυχαγωγίας», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στη συνέντευξη τύπου όπου και παρουσίασε το πρόγραμμα εκδηλώσεων των γιορτών από κοινού με την πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ, Άννα Ροκοφύλλου, και τον πρόεδρο της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, Κωνσταντίνο Δέδε.

Και τα φώτα ήδη έχουν ξεκινήσει να ανάβουν, με την πολύτιμη συνδρομή εταιριών, ιδρυμάτων, φορέων και σωματείων, μέσα από την πρωτοβουλία «Υιοθέτησε την πόλη σου». Μια φωτεινή… έκπληξη, όμως, θα αντικρύσουμε αν περάσουμε από τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Το Athens Digital Arts Festival παρουσιάζει, για πρώτη φορά, στη γιορτινή Αθήνα ένα Christmas Light Festival με πρωτότυπες διαδραστικές καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις, χριστουγεννιάτικα δέντρα και αστέρια, ένα πολύχρωμο δάσος από pixels, μαγικά γκι και όχι μόνο… Παράλληλα, ο γιορτινός διάκοσμος της πόλης συμπληρώνεται αρμονικά με το εντυπωσιακό δέντρο με τις πεταλούδες και τους φωτεινούς αγγέλους, μοναδικά έργα τέχνης που γνωρίζουμε ήδη και τα οποία έχει επιμεληθεί ο σκηνογράφος Μανόλης Παντελιδάκης.

Η Αθήνα, όμως, θα πλημμυρίσει πραγματικά ολόκληρη με φως την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου. Εκείνη τη μέρα, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, θα δώσει το έναυσμα για να φωταγωγηθεί η πόλη και το εντυπωσιακό φυσικό δέντρο που θα κοσμεί την πλατεία Συντάγματος, σε μια φαντασμαγορική βραδιά με παρουσιάστρια τη Ζέτα Μακρυπούλια. Η δυναμική show woman Έλενα Παπαρίζου, η Idra Kayne με την υπέροχη φωνή της και ο πολλά υποσχόμενος Ίαν Στρατής με τη συνοδεία της Athens Big Band, θα μας παρασύρουν με τις ιδιαίτερες εμφανίσεις τους, ενώ η ομάδα κρουστών Batala Atenas θα δώσει το ρυθμό. Highlight της βραδιάς το εκθαμβωτικό 3D projection mapping στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, μια πρωτόγνωρη εμπειρία που θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε για πρώτη φορά στη χώρα μας. Λαμπερά χρώματα, έντονα σκηνικά και εντυπωσιακές αρχιτεκτονικές μεταλλαγές θα ντύσουν με μοναδικό τρόπο το ιστορικό κτίριο και θα μας γεμίσουν συναισθήματα και εικόνες.

Και φυσικά, γιορτές χωρίς μουσική δεν είναι γιορτές! Γι’ αυτό και καθημερινά σε όλη την πόλη –ακόμα και στα πιο απρόσμενα σημεία, θα πραγματοποιηθούν περισσότερα από 50 pop-up events, συναυλίες και χορευτικά shows. Νέα, ανερχόμενα και καταξιωμένα σχήματα και καλλιτέχνες, μαζί με ομάδες χορού, υπόσχονται να μας βάλουν για τα καλά στο γιορτινό κλίμα και να μας παρασύρουν με το κέφι, το μπρίο και τη χαρά τους. Κεντρική θέση στα μουσικά events των γιορτών έχει η σκηνή της πλατείας Συντάγματος, στην οποία θα ανέβουν τα πιο αγαπημένα ονόματα της ελληνικής σκηνής, ανάμεσά τους οι Tamta, Onirama, Tonis Sfinos, Μύρωνας Στρατής, Μαρίνα Σάττι & fonés, Polkar, MC Yinka & the Fuzics και πολλοί ακόμα… Η έναρξη, όμως, των μουσικών εκδηλώσεων στο Σύνταγμα θα γίνει με το Glasshouse project “We play your wish!”, ένα πρωτότυπο jukebox από… γυαλί. Διάσημοι djs και οι πιο αγαπημένοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί των πιο αγαπημένων ραδιοφωνικών σταθμών, μαζί με δύο dj guests, τον Ολλανδό Jochen Miller και την Xenia Ghali, συμπράττουν για καλό σκοπό. Πότε; Στις 21 και 22 Δεκεμβρίου.

Όχι πολύ μακριά από εκεί, επίσης στην πλατεία Συντάγματος, από τις 12 Δεκεμβρίου, θα τα βλέπουμε όλα… αλλιώς! Μερικά από τα πιο γνωστά και πολυφωτογραφημένα εκθέματα του Museum of Illusions Athens εγκαθίστανται σε ένα pop-up μουσείο για να μας μεταφέρουν από το κέντρο της πόλης σ’ ένα κόσμο γεμάτο… χριστουγεννιάτικες ψευδαισθήσεις και να μας κάνουν να αναρωτηθούμε πώς η αντίληψη της πραγματικότητας επηρεάζεται από τις επιστήμες, την όραση, την προοπτική και τα ερεθίσματα που δέχεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος.

Και μιας και τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος του χρόνου αποκλειστικά αφιερωμένη στα παιδιά, μα και για όσους αισθάνονται παιδιά, από τις 7 Δεκεμβρίου, μια σειρά από πολύ ιδιαίτερες δράσεις για τους μικρούς μας φίλους και όλη την οικογένεια, εικαστικά εργαστήρια, αφηγήσεις παραμυθιών και παιδικές παραστάσεις, θα πραγματοποιηθούν στα Μουσεία, τις Βιβλιοθήκες, την Πινακοθήκη, το Πνευματικό Κέντρο, τον Πολυχώρο «Άννα & Μαρία Καλουτά», τα Κέντρα Δημιουργικής Μάθηση και τις Παιδικές Χαρές του ΟΠΑΝΔΑ, για να σκορπίσουν ατέλειωτα παιδικά χαμόγελα…

Μα και στην πλατεία Κλαυθμώνος, τα Χριστούγεννα γίνονται… Παραμυθούγεννα, με την υπογραφή του δημιουργού Γ. Δ. Λεμπέση. Από τις 21 Δεκεμβρίου, οι πιο αγαπημένοι ήρωες ζωντανεύουν μοιράζοντας χαρά, ενώ παραμύθια, μουσικές εκδηλώσεις και πολλές άλλα happenings περιμένουν καθημερινά μικρούς και μεγάλους. Extra tip: κάθε μέρα στις 17.30, όλες και όλοι μαζί θα ανάβουμε το Δάσος των Πυγολαμπίδων με τη βοήθεια των τεσσάρων σπουδαίων βοηθών του Άη-Βασίλη: του Αργησίλαγου, της Καμαρωτής, του Αρίστου και της Γλυκόριζας.

Είστε έτοιμοι να ζήσουμε την πιο παραμυθένια Παραμονή Χριστουγέννων που έγινε ποτέ; Στις 24 Δεκεμβρίου, ο ουρανός στην πλατεία Κοτζιά γεμίζει με τα παραδοσιακά φαναράκια της Νύχτας των Ευχών, ενώ μικροί και μεγάλοι «φωτίζουμε» την πόλη με τις ευχές μας και απολαμβάνουμε ένα εντυπωσιακό οπτικοακουστικό show από το Athens Digital Arts Festival με φόντο το δημαρχιακό μέγαρο.

Και για τους λάτρεις της μεγάλης οθόνης, από τις 27 έως τις 29 Δεκεμβρίου, η συμβολή των οδών Ερμού και Ασωμάτων στο Θησείο θα μεταμορφωθεί σε ένα super cozy υπαίθριο σινεμά, σε συνεργασία με τις Νύχτες Πρεμιέρας. Τι καλύτερο από το να απολαύσουμε, για τρεις μέρες, τρεις open air προβολές παρακολουθώντας τις αγαπημένες μας ταινίες τυλιγμένοι στο κουβερτάκι μας;

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν –όπως άλλωστε είναι αναμενόμενο- την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς όπου θα αποχαιρετήσουμε το 2019 και θα υποδεχτούμε με αισιοδοξία τη νέα χρονιά, με ένα εντυπωσιακό show στην πλατεία Συντάγματος, μαζί με τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, και οικοδεσπότες της βραδιάς τον Θέμη Γεωργαντά και τη Νάντια Μπουλέ. Πολλή μουσική, κέφι, χορός, φώτα, πυροτεχνήματα και λάμψη συνθέτουν ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα, στο οποίο θα πρωταγωνιστήσουν λαμπερές παρουσίες της εγχώριας σκηνής: η Demy, η Ήβη Αδάμου, η Josephine και η χορευτική ομάδα Wolves. Το ρόλο των headliners αναλαμβάνουν οι ΜΕΛΙSSES, η πιο επιτυχημένη μπάντα της ελληνικής μουσικής, διάσημη για τις ζωντανές εμφανίζεις της, που μας υπόσχεται μια βραδιά που θα θυμόμαστε σίγουρα και μετά το 2020. Tο πάρτι όμως θα συνεχιστεί και μετά με ένα ξέφρενο dj set.

Ας νιώσουμε τη μαγεία των Χριστουγέννων λοιπόν! Ο δήμος Αθηναίων μας καλεί, για έναν ολόκληρο μήνα, να παρασυρθούμε από τη μουσική, να γίνουμε ήρωες στο γιορτινό παραμύθι, να μοιράσουμε ευχές και αγάπη, να αγκαλιάσουμε τους αγαπημένους μας, να απολαύσουμε μια αλλιώτικη Αθήνα, να ζήσουμε την πόλη μας όπως δεν την έχουμε ξαναζήσει…

Περισσότερες πληροφορίες & το αναλυτικό πρόγραμμα: christmasinathens.gr  

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας στις σελίδες μας στα social media:

Facebook: Χριστούγεννα στην Αθήνα / Christmas in Athens

Instagram: christmas_in_athens

#ChristmasinAthens

**Το soundtrack των φετινών Χριστουγέννων αναλαμβάνει ο easy 97.2 που θα εκπέμπει ζωντανά από την πλατεία Συντάγματος.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων