18 ΙΟΥΝΊΟΥ 2018 04:30

Καλοκαίρι στην πόλη για τους μικρούς Αθηναίους – Tα προγράμματα του δήμου Αθηναίων για την καλοκαιρινή απασχόληση των παιδιών (summer camps) εντός των τειχών

Η αντίστροφη μέτρηση για τις καλοκαιρινές διακοπές έχει ήδη ξεκινήσει και ο δήμος Αθηναίων, μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών στις Παιδικές Κατασκηνώσεις στον Άγιο Ανδρέα, φροντίζει για τη δημιουργική και ευχάριστη απασχόληση των μικρών Αθηναίων και εντός των τειχών της πόλης.

Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, τα Summer Camps του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, της Τεχνόπολης και των Ανοιχτών Σχολείων του δήμου Αθηναίων προσφέρουν μια ενδιαφέρουσα διέξοδο με πολύ παιχνίδι, κολύμπι, καλλιτεχνικά εργαστήρια και εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά από 6 ετών.

Η συμμετοχή στις δράσεις των Ανοιχτών Σχολείων και στις Παιδικές Εξοχές του δήμου Αθηναίων είναι εντελώς δωρεάν, ενώ στα συγκεκριμένα προγράμματα θα φιλοξενηθούν και παιδιά με ειδικές ανάγκες.

«Στον δήμο Αθηναίων έχουμε το παιδί στο επίκεντρο όλες τις εποχές του χρόνου. Το φετινό καλοκαίρι τέσσερις διαφορετικές δομές μας, στις γειτονιές της πόλη αλλά και στην εξοχή, υποδέχονται χιλιάδες παιδιά με προσεκτικά σχεδιασμένες δραστηριότητες που ενισχύουν τη δημιουργικότητα και την κοινωνικοποίησή τους, δίνοντας μια σημαντική διέξοδο σε χιλιάδες γονείς» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.

Αναλυτικά τα παιδικά καλοκαιρινά προγράμματα του δήμου Αθηναίων:

1) Summer Camps στα Αθλητικά Κέντρα Ρουφ, Γουδή και Γκράβας του δήμου Αθηναίων

Υποδέχονται παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, από τις 18 Ιουνίου έως και τις 27 Ιουλίου 2018, σε 3 περιόδους διάρκειας 15 ημερών η καθεμία και περιλαμβάνουν αθλητικές δραστηριότητες όπως κολύμβηση, στίβος, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, μπάσκετ, αλλά και παραδοσιακούς χορούς.

Τα παιδιά που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα έχουν τη δυνατότητα να ασκηθούν σωματικά, να παίξουν και να διασκεδάσουν μαζί με άλλα παιδιά της ηλικίας τους, από διαφορετικά σημεία της πόλης. Επίσης, οι συμμετέχοντες κάθε κύκλου θα μπορέσουν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους σε όλα τα ολυμπιακά αθλήματα που περιλαμβάνει το πρόγραμμα και να εντρυφήσουν στη σωστή αθλητική συμπεριφορά.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας των camp: Δευτέρα έως Παρασκευή, 07:30 – 14:00

Α’ περίοδος: 18.06.2018 – 29.06.2018

Β’ περίοδος: 02.07.2018 – 13.07.2018

Γ’ περίοδος: 16.07.2018 – 27.07.2018

Κόστος ανά περίοδο:

·  Το κόστος συμμετοχής για δημότες/ κατοίκους της Αθήνας ανέρχεται στο ποσό των 20€/ περίοδο

·  Για τα παιδιά υπαλλήλων του δήμου Αθηναίων το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 10€/ περίοδο

·  Το κόστος συμμετοχής για ετεροδημότες/ κατοίκους εκτός των ορίων του δήμου Αθηναίων διαμορφώνεται στα 50€/ περίοδο

Περισσότερες πληροφορίες για τις εγγραφές και το πρόγραμμα http://opandacamps.gr και τηλ. 210 5284873 & 210 5284874.

2) Summer Camps στα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων

Φέτος το καλοκαίρι 11 σχολεία παραμένουν «ανοιχτά» και περιμένουν, όπως και πέρσι, παιδιά 6 – 12 ετών από τις 18 Ιουνίου έως τις 20 Ιουλίου. Οι δράσεις πραγματοποιούνται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, διαρκούν 6 ώρες (09:00-15:00) με δυνατότητα προσέλευσης και αναχώρησης μία ώρα πριν την έναρξη και μία ώρα μετά τη λήξη αντίστοιχα, και φυσικά δεν έχουν κανένα κόστος, χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Ρομπότ που ζωγραφίζουν, εικαστικά εργαστήρια, μουσικές βιωματικές ασκήσεις, δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης, εργαστήρια κατασκευών και τεχνολογίας, αθλητικές δραστηριότητες αναψυχής, αλλά και ένα ειδικά σχεδιασμένο καλοκαιρινό camp για παιδιά με αυτισμό και διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή, περιμένουν τους μικρούς μας φίλους, σε μια απόλυτη καλοκαιρινή εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη.

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος www.athensopenschools.gr  ή τηλεφωνήστε στο 210 3462335 (Καθημερινά 09:30-16:00), επιλέγοντας το summer camp που επιθυμείτε και το Ανοιχτό Σχολείο της περιοχής που σας εξυπηρετεί. Για την εγγραφή στα summer camps, δεν απαιτείται κανένα ειδικό κριτήριο και τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Τα 11 Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων

ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΘΗΣ – 51ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Ακομινάτου 40)

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ – 99ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Υγείας 11Α)

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σπύρου Μερκούρη 20)

ΑΝΩ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ – 76ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Κυκλώπων 6 & Θεσσαλονίκης)

ΚΑΤΩ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ – 12ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ (Σφηττίων 3 & Κειριάδων)

ΚΟΛΩΝΟΣ – 57ο /61ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Διστόμου 67)

ΓΚΡΑΒΑ – 132ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Ταϋγέτου 60)

ΚΥΨΕΛΗ – 26ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Φωκίωνος Νέγρη 63)

ΚΥΨΕΛΗ – 45ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Πυθίας 38)

ΓΚΥΖΗ – 135ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Μομφεράτου 94)

ΓΟΥΔΗ – 8ο/106ο/9Ο ΕΙΔ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ (Πόντου & Αγίου Θωμά)

*Το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία υλοποιείται με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με τον συντονισμό του Athens Partnership.

3) Summer Camp στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι

Από τις 18 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου 2018, οι δροσερές, δημιουργικές καλοκαιρινές δράσεις της Τεχνόπολης για παιδιά από 6 έως 11 ετών επιστρέφουν για 5η συνεχή χρονιά, από τις 8.00 το πρωί ως τις 4.00 το απόγευμα.

Για τέσσερις εβδομάδες, η Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, σε συνεργασία με το εργαστήριο παραστατικών τεχνών Artfygio, διοργανώνουν ένα πλούσιο καλοκαιρινό πρόγραμμα με πολύ παιχνίδι, μουσική, χορό, ζωγραφική και εικαστικές τέχνες, εκπαιδευτική ρομποτική, φυσικές επιστήμες, ακροβατικά και όχι μόνο.

Επιπλέον, το Summer Camp στην Τεχνόπολη παρέχει καθημερινά στους μικρούς του φίλους πεντανόστιμο και ισορροπημένο μαγειρευτό φαγητό!

Κάθε βδομάδα του προγράμματος εστιάζει σε διαφορετική θεματική:

*Την 1η εβδομάδα (18-22 Ιουνίου), με θέμα «Σώμα και Διατροφή», μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, χορό, γυμναστική, ακροβατικά, μαγειρική και ζαχαροπλαστική μαζί, μαθαίνουμε να τρώμε σωστά και να ζούμε καλύτερα.

* Τη 2η εβδομάδα (25-29 Ιουνίου), με θέμα «Τέχνες και κατασκευές», τα παιδιά αγγίζουν πρώτες ύλες και διαφορετικά υλικά, πειραματίζονται με μικτές τεχνικές, ζωγραφίζουν με μπογιές και σπρέι και φτιάχνουν με τα χέρια τους κατασκευές.

* Την 3η εβδομάδα (2-6 Ιουλίου), με θέμα «Ρομπότ και μηχανές», παίζουμε με τις επιστήμες και τις νέες τεχνολογίες. Συναρμολογούμε και προγραμματίζουμε ρομποτάκια, ενώ γνωρίζουμε λίγο καλύτερα το περιβάλλον, την επιστήμη της φυσικής και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

* Η 4η εβδομάδα  (9-13 Ιουλίου), είναι η πιο ξεχωριστή για μας φέτος κι έχει τίτλο «Τεχνο…πολύ!». Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με ό,τι συμβαίνει καθημερινά στην Τεχνόπολη: φεστιβάλ, μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, ραδιοφωνικές εκπομπές, αγαπημένα εκπαιδευτικά προγράμματα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, ενώ έχουν την ευκαιρία να διοργανώσουν τις δικές τους εκδηλώσεις και να τις παρουσιάσουν στο κοινό!

*Τα εκπαιδευτικά προγράμματα-εργαστήρια ενδέχεται να τροποποιηθούν.

Κόστος ανά εβδομάδα 120 ευρώ

Κρατήσεις & Πληροφορίες:

Τηλ.: 2130109325, 2130109300

(Δευτέρα-Παρασκευή, 11.00-16.00)

E-mail: [email protected]

Facebook page: Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου/Industrial Gas Museum

Θυμίζουμε ότι για το πρόγραμμα «Παιδικές Εξοχές» του δήμου Αθηναίων οι εγγραφές ολοκληρώθηκαν. Αφορά 3.000 παιδιά που μετέχουν δωρεάν στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων «Παιδικές Εξοχές» στον Άγιο Αντρέα Αττικής.

Το πρόγραμμα ξεκινά στις 25 Ιουνίου, ολοκληρώνεται στις 23 Αυγούστου για τα παιδιά και περιλαμβάνει πλούσιο πρόγραμμα δράσεων, αθλητικών δραστηριοτήτων, εργαστηρίων δεξιοτήτων και ψυχαγωγικών προγραμμάτων.

Οι Παιδικές Εξοχές του δήμου Αθηναίων βρίσκονται στον Άγιο Αντρέα Αττικής, σε μια πευκόφυτη έκταση 180 στρεμμάτων, σε απόσταση 30 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, όπου συνδυάζεται το βουνό με τη θάλασσα.

Την περίοδο 14/8 έως και 23/8 υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας με ειδικά προγράμματα και δράσεις για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Οι εγγραφές ΑΜΕΑ της Δ’ περιόδου, γίνονται στα γραφεία του Τμήματος Παιδικών Εξοχών, (στην Αθήνα ή στον Αγ. Ανδρέα Αττικής), από εκπροσώπους των Συλλόγων-Φορέων τους και όχι από τους γονείς τους.

Το κατασκηνωτικό πρόγραμμα ορίζεται ως εξής:   

Α ́ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 25/6 έως 9/7, για παιδιά 6 έως 12 ετών

Β ́ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 12/7 έως 26/7, για παιδιά 6 έως 12 ετών

Γ ́ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (SPORT CAMP): 29/7 έως 12/8, για παιδιά από 13 έως 15 ετών

Δ’ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (Α.Μ.Ε.Α) : 14/08/2018 έως 23/08/2018

Πληροφορίες – Επικοινωνία:

Τμήμα Παιδικών Εξοχών τηλ.: 213 2082557

https://www.cityofathens.gr/katoikoi/paidia/paidikes-eksoxes