Οι παιδικές εξοχές του Δήμου Αθηναίων βρίσκονται στον Αγ. Ανδρέα Αττικής, περίπου 30 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, σε μια πευκόφυτη έκταση 180 στρεμμάτων όπου συνδυάζεται το βουνό με τη θάλασσα.

Πρόκειται για μια από τις καλύτερες κατασκηνώσεις των Βαλκανίων όσον αφορά τόσο στην άνετη διαβίωση, καθώς είναι άρτια εξοπλισμένη με αθλητικές εγκαταστάσεις και υλικοτεχνική υποδομή σύμφωνα με τα σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα, όσο και στην ασφάλεια των κατασκηνωτών. Να σημειωθεί ότι έχει εκπονηθεί ειδικό επιχειρησιακό πρόγραμμα ("ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ") για την εκκένωση της κατασκήνωσης ώστε οι κατασκηνωτές να την εγκαταλείψουν με απόλυτη ασφάλεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Οι παιδικές εξοχές του Δήμου Αθηναίων κατά τους θερινούς μήνες, για 3 περιόδους των 15 ημερών, έχουν την δυνατότητα να φιλοξενήσουν ανά περίοδο 1.200 παιδιά, ηλικίας 6-12 ετών αγόρια και κορίτσια, ομαδάρχες και κοινοτάρχες ενώ καθ' όλη την διάρκεια του έτους διατίθεται σε συλλόγους, αθλητικούς ομίλους, σχολεία και αποστολές από ευρωπαϊκές και βαλκανικές χώρες για μονοήμερες ή πολυήμερες δραστηριότητες. Την 4η περίοδο φιλοξενούμε τα Παιδιά Συλλόγων Α.μεΑ και τους συνοδούς τους για 10 ημέρες. Την 5η περίοδο φιλοξενούμε την Τρίτη ηλικία.

Οι κατασκηνωτές εντάσσονται σε καθημερινό πρόγραμμα δραστηριοτήτων που συνδυάζει διασκέδαση και ψυχαγωγία με παιδαγωγικές μεθόδους, δημιουργώντας κίνητρα στα παιδιά να ασκήσουν πνεύμα και σώμα, λογική και φαντασία. Έτσι λειτουργούμε και συμμετέχουμε στην κατασκήνωση  σε ωραία εργαστήρια  Χειροτεχνίας, Ζωγραφικής, Κολάζ, Πυλού, Κατασκευών με Ανακυκλώσιμα και Φυσικά Υλικά, Θεατρικής Ομάδας, Μουσικής Ομάδας, Ομάδα Χορωδίας, Μοντέρνων και Παραδοσιακών Χορών, Αστρονομία, Ρομποτική και Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα.

Λειτουργεί Βιβλιοθήκη με πολλά και ωραία βιβλία τα οποία μπορούν να δανειστούν τα παιδιά, να γνωρίσουν τα μυστικά του θεάτρου και της λογοτεχνίας. Πολλά πολιτιστικά δρώμενα, παραστάσεις (θεατρικές, μουσικές, διάφοροι πολιτιστικοί και παραδοσιακοί σύλλογοι) πραγματοποιούνται στην κατασκήνωση μας. Υπάρχει επίσης κινηματογράφος και πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής.

Όσον αφορά τις αθλητικές δραστηριότητες η κατασκήνωση διαθέτει δύο ΠΙΣΙΝΕΣ, γήπεδο  ποδοσφαίρου κανονικών διαστάσεων  11Χ11 με Φυσικό χορτάρι, Γήπεδο Basket, Volley, Beach Volley, Σκάκι και Πινγκ Πονγκ πλαισιώνουν τις αθλητικές δραστηριότητες. Διεξάγονται επίσης πρωταθλήματα σε όλα τα αθλήματα και απονέμονται αναμνηστικά διπλώματα.

Σημαντικό: Τι πρέπει να γνωρίζουν γονείς και επισκέπτες των Παιδικών Εξοχών
Κατ’ αναλογία της νομοθεσίας, περί οργάνωσης και λειτουργίας των Παιδικών Χαρών των ΟΤΑ  1. ΥΑ 28492/ΦΕΚ 931/τ. Β΄/18-05-2009 και 2. Την τροποποίηση και συμπλήρωση στο άρθρο 1 της ΥΑ 27934/ΦΕΚ 2029/25-07-2014, Απαγορεύεται  η είσοδος και παραμονή ζώων συντροφιάς, με εξαίρεση σκύλους – συνοδούς ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ).

 

Για τις Ημερομηνίες Αποστολών – Εγγραφών και για τα Απαραίτητα Δικαιολογητικά για το έτος 2022 πατήστε εδώ.

Παράταση Περιόδου Εγγραφών Παιδιών ηλικίας 6-15 ετών στις Παιδικές Εξοχές του Δήμου Αθηναίων για το Καλοκαίρι του 2022

Σας ενημερώνουμε ότι η περίοδος εγγραφών των παιδιών ηλικίας 6-15 ετών στις Παιδικές Εξοχές του Δήμου Αθηναίων για το  καλοκαίρι του 2022 (Α΄, Β΄ και Γ΄ Κατασκηνωτικές Περίοδοι) παρατείνεται έως και την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022.

Για την ανακοίνωση πατήστε εδώ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΣΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΕΞΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

 

Πληροφορίες – Επικοινωνία

 • Τμήμα Παιδικών Εξοχών: Για την Περίοδο πριν την Κατασκήνωση : 210 8250611 (Τηλ. Αθηνών)

 • Κατασκηνώσεις Αγίου Ανδρέα (κατά την κατασκηνωτική περίοδο):
  τηλ.: 22940 90447 (Γραμματεία Αρχηγείου)
          22940 96692 (Γραμματεία Αρχηγείου)
          22940 90449 (Αρχηγός)
          22940 90446 (Τηλεφωνικό Κέντρο), Fax 2294096323

 • E-mail: [email protected]

 

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
Τηλ.  
210 5287800

Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.