22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024 15:19

Κυριακές στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου για όλη την οικογένεια

«Παίζουμε με τα υλικά του εργοστασίου: Ο άνθρακας»

Μια νέα σειρά κυριακάτικων δράσεων έρχεται από την ομάδα του ΒΜΦ για να συστήσει με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο τα υλικά του παλιού εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας σε οικογένειες με παιδιά 3-11 ετών.

Κυριακή 3 Μαρτίου
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Η πρώτη Κυριακή της Άνοιξης φέρνει δράσεις για όλη την οικογένεια στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων! Οι «Κυριακές στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου», ένας νέος κύκλος κυριακάτικων δράσεων που ξεκινά την άνοιξη του 2024, αντλούν έμπνευση από τον ίδιο τον χώρο του εργοστασίου φωταερίου και την πλούσια ιστορία του, και αφιερώνονται στα υλικά που χρησιμοποιούνταν στο πρώτο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στην Ελλάδα.

Η αρχή των κυριακάτικων δράσεων με θέμα «Παίζουμε με τα υλικά του εργοστασίου» γίνεται την Κυριακή 3 Μαρτίου, με επίκεντρο τον άνθρακα, την πρώτη ύλη του εργοστασίου! Οικογένειες με παιδιά ηλικίας 3-11 ετών ανακαλύπτουν την ιστορία του παλιού εργοστασίου φωταερίου με τον πιο διαδραστικό τρόπο, μέσα από εικαστικά και θεατρικά παιχνίδια αλλά και μια ξεχωριστή οικογενειακή περιήγηση-ξενάγηση στο μουσείο. Πρωταγωνιστής στα προγράμματα της πρώτης Κυριακής είναι ο άνθρακας και όλες οι μορφές του, καθώς μικροί και μεγάλοι θα ανακαλύψουν την αξία του, τόσο μέσα στο εργοστάσιο φωταερίου όσο και στην τέχνη!

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα δράσεων της Κυριακής 3 Μαρτίου και μείνετε συντονισμένοι για την επόμενη Κυριακή του Απριλίου, με πρωταγωνιστή ένα υλικό του εργοστασίου- έκπληξη!

Αναλυτικό πρόγραμμα

Εικαστικό εργαστήρι | Για οικογένειες με παιδιά 3-9 ετών
Άνθρακας εδώ, άνθρακας εκεί… Από τον ενεργό άνθρακα σε φαγητά και σε καλλυντικά μέχρι τον λιθάνθρακα και τα κωκ στο εργοστάσιο, όλα μπορούν να αποτελέσουν έμπνευση για μια έκθεση τέχνης αντικειμένων καθημερινής χρήσης! Με την τεχνική του κολάζ δημιουργούμε το δικό μας ξεχωριστό έργο και φτιάχνουμε μια μοναδική εικαστική έκθεση ανάμεσα στα μηχανήματα του Νέου Υδαταερίου.

Ώρες διεξαγωγής: 11:00-12.00 & 12:30-13:20
Κόστος: 6€/παιδί ανά εργαστήριο
Χώρος διεξαγωγής: Νέο Υδαταέριο (δίπλα από το Technopolis Café)

Θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα | Για οικογένειες με παιδιά 6-10 ετών
Τι σχέση μπορεί να έχει το κάρβουνο με το βιομηχανικό εργοστάσιο φωταερίου; Σε τι θα μπορούσε να μεταμορφωθεί; Και, άραγε, πόσες διαφορετικές χρήσεις έχει; Η απάντηση έρχεται μέσα από ένα εκφραστικό θεατρικό παιχνίδι: Ανακαλύπτουμε την πρώτη ύλη του εργοστασίου φωταερίου και συνθέτουμε τις δικές μας ιστορίες μέσα από σκηνικούς αυτοσχεδιασμούς, όπου το κάρβουνο θα έχει κεντρικό ρόλο!

Ώρες διεξαγωγής: 12:00-13:00
Κόστος: 6€/παιδί
Χώρος διεξαγωγής: INNOVATHENS

Οικογενειακή ξενάγηση στο ΒΜΦ | Για οικογένειες με παιδιά 6-11 ετών

Έχεις αγγίξει ποτέ σου κωκ; Ξέρεις πώς μοιάζει ο λιθάνθρακας; Είναι ακόμη «ζωντανές» οι χαρακτηριστικές μυρωδιές των φούρνων του εργοστασίου; Μικροί και μεγάλοι συμμετέχουν σε μία διαδραστική περιήγηση στο Μουσείο που συνδυάζει τα κίτρινα κουτιά της αισθητηριακής κατασκευής, τις εικαστικές παρεμβάσεις και το παιχνίδι εξερεύνησης, για να ανακαλύψουν με τον πιο διασκεδαστικό και πρωτότυπο τρόπο την ιστορία και τη λειτουργία του παλιού εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας.

Ώρες διεξαγωγής: 13:00-14:00
Κόστος εισόδου στο Μουσείο: 2 €/άτομο
Σημείο συνάντησης: Καμινάδα Β (στεγασμένη)

*Απαραίτητες τηλεφωνικές κρατήσεις για όλες τις δράσεις στο 2130109325
(Δευτέρα έως Παρασκευή, 11:00-17:00)

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
213 0109325, 213 0109300
[email protected]
www.gasmuseum.gr

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι
213 0109300, 213 0109325
athens-technopolis.gr

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας στις σελίδες μας στα social media:
Facebook: @technopoliscityofathens
Instagram: @technopolis_athens
YouTube channel: Technopolis City of Athens

Technopolis