22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 14:56

Δήμος Αθηναίων: Κυριακές στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου για όλη την οικογένεια «Παίζουμε με τα υλικά του εργοστασίου: Ο πηλός»  

Τα υλικά του παλιού εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας χαρίζουν ιδέες για τις πιο διασκεδαστικές κυριακάτικες δραστηριότητες, αποκλειστικά για οικογένειες με παιδιά 3-11 ετών! Κυριακή 28 Απριλίου Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Οι Κυριακές στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου επιστρέφουν! Για άλλη μία Κυριακή, το ΒΜΦ προσκαλεί οικογένειες με παιδιά 3-11 ετών στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων για να ανακαλύψουν με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο τα υλικά που χρησιμοποιούνταν στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας, μέσα από τη δράση «Παίζουμε με τα υλικά του εργοστασίου».

Την Κυριακή 28 Απριλίου, στο προσκήνιο έρχεται ο πηλός, δηλαδή το νερό και το χώμα. Αντλώντας έμπνευση από τον ίδιο τον χώρο του εργοστασίου φωταερίου και την πλούσια ιστορία του, ο πηλός γίνεται αφορμή για μια σειρά από πρωτότυπες δράσεις για όλους.

Από τι υλικό είναι φτιαγμένες οι χαρακτηριστικές καμινάδες της Τεχνόπολης; Πόσα μυστικά μπορούν να αποκαλύψουν τα τούβλα του εργοστασίου για το παρελθόν του; Πώς μπορείς να φτιάξεις μία καμινάδα που να μυρίζει άνοιξη; Γνωρίζοντας και παίζοντας με τον πηλό, οι μικροί φίλοι του ΒΜΦ θα εκφραστούν δημιουργικά μέσα από το θέατρο, θα φτιάξουν τη δική τους εικαστική έκθεση και θα εξερευνήσουν μέσα από μία διαδραστική οικογενειακή περιήγηση το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στην Ελλάδα.

Την Κυριακή 28 Απριλίου κλείνουμε θέση και παίζουμε με τον πηλό, ανακαλύπτοντας την αξία του τόσο μέσα στο εργοστάσιο φωταερίου, όσο και στην τέχνη!

Αναλυτικό πρόγραμμα :

Στην αυλή του εργοστασίου 
Εικαστικό εργαστήριο για οικογένειες με παιδιά 3-9 ετών

Μικροί και μεγάλοι ανακαλύπτουν την ιστορία του παλιού εργοστασίου φωταερίου με τον πιο διαδραστικό τρόπο, πλάθοντας από την αρχή τις περίφημες καμινάδες. Οι δικές μας καμινάδες δεν θα επιβαρύνουν το περιβάλλον με τον μαύρο καπνό τους, αλλά θα μυρίζουν άνοιξη και θα στολίσουν κάθε γωνιά! Οι συμμετέχοντες θα εκφραστούν δημιουργικά με πρωταγωνιστή τον πηλό, υλικό ιδιαίτερης σημασίας για τα κτίρια του εργοστασίου.

Ώρες διεξαγωγής: 11:00-12:00 & 12:30-13:30

Κόστος: 6 ευρώ/παιδί ανά εργαστήριο

Χώρος διεξαγωγής: Προαύλιο Skywalk

Φτιαγμένοι από πήλινες ιστορίες 
Θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα για οικογένειες με παιδιά από 5 ετών και άνω

Τι μυστικά μπορεί να κρύβονται στους φούρνους του εργοστασίου; Πώς περνούσαν τη μέρα τους οι εργαζόμενοι; Τις πιο παλιές ιστορίες του βιομηχανικού εργοστασίου τις γνωρίζουν τα τούβλα του, κι εμείς, με οδηγό το σωματικό θέατρο και την κίνηση, θα τα «ξυπνήσουμε» για να τις μάθουμε! Κάνε την πιο μαγική και δυνατή σου κίνηση που θα ακουστεί από το κέντρο της πόλης μέχρι τη θάλασσα και τα τούβλα θα ζωντανέψουν!Αφού ακούσουμε τις διηγήσεις τους, θα δημιουργήσουμε κι εμείς τις δικές μας ιστορίες, φτιάχνοντας τα δικά μας εικαστικά τούβλα.

Ώρες διεξαγωγής: 12:00-13:00

Κόστος: 6 ευρώ/παιδί

Χώρος διεξαγωγής: INNOVATHENS

Μια βόλτα στο Μουσείο
Οικογενειακή ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου για οικογένειες με παιδιά 7-11 ετών

Ήξερες ότι στο παλιό εργοστάσιο υπάρχουν ακόμη τούβλα με επιγραφή γαλλικών εργοστασίων; Από τι υλικό είναι φτιαγμένες οι τρεις χαρακτηριστικές καμινάδες; Μικροί και μεγάλοι συμμετέχουν σε μια διαδραστική περιήγηση που συνδυάζει τα κίτρινα κουτιά της αισθητηριακής κατασκευής, τις εικαστικές παρεμβάσεις και το παιχνίδι εξερεύνησης, για να ανακαλύψουν με τον πιο διασκεδαστικό και πρωτότυπο τρόπο την ιστορία και τη λειτουργία του εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας.

Ώρες διεξαγωγής: 13:00-14:00

Κόστος εισόδου στο Μουσείο: 2 ευρώ/άτομο

Σημείο συνάντησης: Καμινάδα Β (στεγασμένη)

*Απαραίτητες τηλεφωνικές κρατήσεις για όλες τις δράσεις στο 2130109325 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 11:00-17:00)

TECHNOPOLIS