Επί 15 μέρες με περισσότερες από 65 δωρεάν εκδηλώσεις ο δήμος Αθηναίων γιορτάζει την Αποκριά στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης.

Από 23 Φεβρουαρίου έως 11 Μαρτίου η μύηση στην παράδοση, με την αναπαράσταση αποκριάτικων εθίμων από όλη την Ελλάδα, μεταμορφώνει τις πλατείες και τους δρόμους της πόλης σε θεατρικούς χώρους, με τους χορευτές και τους θεατές να μπερδεύονται όλοι μαζί σε ένα πανδαιμόνιο κεφιού. Από την  Πλάκα, την πλατεία  Συντάγματος, το Μοναστηράκι, το Θησείο, έως την Κυψέλη, το Κουκάκι, τα Πατήσια, τα Πετράλωνα, η πόλη γεμίζει αποκριάτικες μουσικές διαδρομές, συναυλίες και καρναβαλιστές.

Στον φετινό εορτασμό, που οργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων, αναβιώνουν έθιμα της Αποκριάς από διάφορα μέρη της Ελλάδας, πλαισιωμένα από σύγχρονες μουσικές, αλλά και προγράμματα για παιδιά.

Φέτος την Αποκριά το Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας θα φιλοξενήσει μοναδικές συναυλίες με αποκριάτικο χρώμα με την Φιλαρμονική Ορχήστρα & Χορωδία δήμου Αθηναίων να μας μεταφέρουν στην παλιά Αθήνα (26.02), την Athens Big Band με την Arlyn Gonzalez σε ξέφρενους latin ρυθμούς (05.03), τη Χορωδία δήμου Αθηναίων να μας υπόσχεται μουσική για μια βραδιά καρναβαλιού (06.03), ενώ τιμάμε την Ημέρα της Γυναίκας μ’ ένα Tango balle maske party (08.03).

Οι μικροί μας φίλοι είναι οι πρωταγωνιστές της Αποκριάς, οι οποίοι φορώντας τη στολή τους και το πιο λαμπερό τους χαμόγελο καλούνται να γνωρίσουν την παράδοση, να δημιουργήσουν, να παίξουν και να διασκεδάσουν σε μία πληθώρα εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα Μουσεία, την Πινακοθήκη και τις Βιβλιοθήκες του δήμου Αθηναίων, αλλά και στις γειτονιές της πόλης.

Το καθιερωμένο ραντεβού μας μαζί τους, είναι την Κυριακή 10 Μαρτίου στον κλασικό αποκριάτικο παιδικό προορισμό,  το Ζάππειο, που θα μετατραπεί σε μία μεγάλη σκηνή για να φιλοξενήσει διαφορετικά δρώμενα. Μουσική, χορός και πολλές εκπλήξεις θα παρασύρουν τους μικρούς μασκαράδες σ’ ένα μεγάλο ξεφάντωμα.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Αποκριάς ολοκληρώνονται την Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου στο Λόφο του Φιλοπάππου, όπου μικροί και μεγάλοι θα γιορτάσουν παραδοσιακά τα κούλουμα με τον Σπύρο Πολυκανδριώτη και το συγκρότημά του με παραδοσιακά, ρεμπέτικα και σμυρνέικα τραγούδια.

Γιορτή για τα Κούλουμα θα πραγματοποιηθεί επίσης στο Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό (ΚΑΠΑΨ), με παραδοσιακή μουσική και χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων.

Πληροφορίες: τ. 210 5284853 | www.opanda.gr