21 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2018 18:45

«O Εθνικός Κήπος στις τέσσερις εποχές του χρόνου»

Ο Εθνικός Κήπος, το πιο δημοφιλές σημείο του Αττικού πρασίνου στην καρδιά της πρωτεύουσας, γίνεται πηγή έμπνευσης για τους λάτρεις της φωτογραφίας, στον διαγωνισμό “Ο Εθνικός Κήπος στις 4 εποχές του χρόνου” που συνδιοργανώνουν ο δήμος Αθηναίων και το περιοδικό ΦΩΤΟγράφος.

Η δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την μεγαλύτερη υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας που φιλοξενείται τώρα στην Αθήνα, με θέμα το «Καλοκαίρι» ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αφού κατάφερε να συγκεντρώσει 1.825 συμμετοχές, από τις οποίες επιλέχθηκαν δεκαοκτώ (18) φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στην περίφραξη του Εθνικού Κήπου επί της Λεωφόρου Βασ. Σοφίας. 

Οι νικητές του διαγωνισμού παρέλαβαν τα δώρα τους, παρουσία των διακριθέντων και πλήθους κόσμου. Τους νικητές ανέδειξε κριτική επιτροπή αποτελούμενη από τους φωτογράφους Κωνσταντίνο ΘωμόπουλοΒασίλη Νίκα, τον αντιπρόεδρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων,  τον σύμβουλο του Δημάρχου Αθηναίων για τον Εθνικό Κήπο Νίκο Μεγγρέλη και τον εκδότη του περιοδικού «ΦΩΤΟγράφος» Τάκη Τζίμα

Το πρώτο βραβείο απέσπασε η Αλεξάνδρα Κελέκου (φωτογραφική μηχανή Olympus E-PL8 με φακό Pancake 14-42mm EZ), το δεύτερο βραβείο ο Γεώργιος Μαραγκός (φωτογραφική μηχανή Sony DCS-HX350 superzoom), το τρίτο βραβείο ο Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος και το τέταρτο βραβείο ο Βασίλης Πρωτόπαπας (φακός Tamron 18-200mm f/3,5-6,3 Di II VC.)

Χορηγοί των δώρων για το «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ» ήταν οι εταιρείες: OLYMPUS GREECE, SONY HELLAS, AKTO, PHOTOZONE.

Ο διαγωνισμός περνάει στην 3η φάση με τον τίτλο «Ο Εθνικός Κήπος το Φθινόπωρο»  και καλεί φωτογράφους και μη, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2018, να συμμετέχουν με τις φωτογραφίες τους στο www.photo.gr/nationalgarden

Στη συνέχεια, ακολουθεί μία ακόμα θεματική ενότητα «Χειμώνας». Σε κάθε φάση του διαγωνισμού επιλέγονται τρεις νικητές οι οποίοι θα βραβεύονται με πλούσια δώρα. Στους υπόλοιπους διακριθέντες θα απονέμεται τιμητικός έπαινος και η ανάρτηση των έργων τους στην περίφραξη του Εθνικού Κήπου επί της Βασ. Σοφίας. Με την ολοκλήρωση και των τεσσάρων φάσεων του διαγωνισμού, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη έκθεση με όλες τις φωτογραφίες που βραβεύθηκαν και διακρίθηκαν στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. 

Παράλληλα, τα καλύτερα έργα θα παρουσιαστούν σε ειδικό αφιέρωμα του περιοδικού ΦΩΤΟγράφος και σε άλλες δημοσιεύσεις των χορηγών επικοινωνίας του διαγωνισμού: 
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΑΘΗΝΑ 984, PAPPER FM, iFOCUS.gr, PBWeekly, Photo.gr