30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024 10:37

Ζαχαριάδης: Όλοι μαζί για να γίνει ασφαλής, προσβάσιμος και φιλικός ο λόφος του Στρέφη

Δήλωση του επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Κώστα Ζαχαριάδη:

“Η Ανοιχτή Πόλη έχει επισημάνει επανειλημμένα την εικόνα εγκατάλειψης στο λόφο του Στρέφη. Η απελθούσα δημοτική αρχή του κ. Μπακογιάννη ανέθεσε την ανάπλαση του λόφου σε μια κτηματομεσιτική εταιρεία, χωρίς διαβούλευση με τους πολίτες, περιορίζοντας την πρόσβαση σε αυτόν και πυροδοτώντας μια εστία έντασης και αδιαφάνειας στο κέντρο της πόλης.

Η απόφαση του νέου Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα, για ολοκλήρωση της παρουσίας της εταιρείας είναι το πρώτο βήμα για την αναβάθμιση του λόφου και τη χαιρετίζουμε. Ο λόφος του Στρέφη χρειάζεται συστηματική φροντίδα και ήπιες παρεμβάσεις, για την αντιπλημμυρική προστασία, την αποκατάσταση των φθορών και την ενίσχυση του κοινόχρηστου χαρακτήρα, της ασφάλειας και της προσβασιμότητας.

Αντί να κάνει αντιπολίτευση χαρακωμάτων, ο κ. Μπακογιάννης θα ήταν προτιμότερο να παραδεχτεί και να διδαχτεί από τις αποτυχίες και την αναποτελεσματικότητα της διοίκησής του. Όταν επιστρέψει από τις ΗΠΑ μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί μια επίσκεψη στο χώρο του λόφου, για να διαπιστώσει και ο ίδιος την κατάσταση που σήμερα επικρατεί.”