04 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 12:58

Τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Κ. Μπακογιάννη υποδέχθηκε στο Δημαρχείο της Αθήνας ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Μπρούλιας

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας υποδέχθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο, τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, στον οποίο έγινε ενημέρωση για τα θέματα του δήμου.

Μετά τη συνάντηση έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

Γ. ΜΠΡΟΥΛΙΑΣ: «Με μεγάλη χαρά υποδέχθηκα στο Δημαρχείο της Αθήνας το νεοεκλεγέντα δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη και μου δόθηκε η ευκαιρία να τον συγχαρώ και από κοντά. Η Αθήνα, τα τελευταία οκτώ χρόνια της δημαρχιακής αρχής Καμίνη, εισήλθε σε τροχιά σταθερότητας και συνεχούς ανόδου. Η Αθήνα έχει πλέον ισχυρά οικονομικά, διαφάνεια, διαθέτει πόρους και σχέδιο για έργα, έχει ισχυρή θέση στην Ευρώπη και ένα μεγάλο δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης. Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα έχει μια πολύ κρίσιμη αποστολή να αναζητήσει συνθέσεις ώστε να συνεχίσουμε στην ίδια πορεία, βελτιώνοντας την καθημερινότητα του πολίτη».

Κ.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Δεν θέλουμε να χάσουμε ούτε μια μέρα. Δεν θέλουμε να χάσουμε ούτε ένα λεπτό. Θέλουμε να πατήσουμε γκάζι από την 1η του Σεπτέμβρη. Φυσικά η απερχόμενη Δημοτική Αρχή έχει την ευθύνη της πόλης μέσα στο καλοκαίρι. Όμως είναι πάρα πολύ σημαντικό να οργανώσουμε μία ομαλή μετάβαση. Θέλω λοιπόν να πω ένα πάρα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Μπρούλια, τον κύριο Δήμαρχο, για την πολύ καλή συνάντηση εργασίας. Βεβαίως είναι  μόνο η αρχή. Έχουμε πάρα πολύ δουλειά να κάνουμε μπροστά μας και αυτό το οποίο κρατάω, το  οποίο είναι πάρα πολύ πολύτιμο νομίζω για όλους, είναι το πνεύμα συνεργασίας, αλληλοσεβασμού. Όλοι μαζί στο ίδιο καζάνι θα βράσουμε την επόμενη μέρα. Όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για να σηκώσουμε την Αθήνα Ψηλά».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μπήκατε στην ουσία πάντως. Δεν ήταν μια εθιμοτυπική συνάντηση κύριε Μπακογιάννη. Τι θέματα συζητήσατε;

Κ.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Μα, αυτό μας έλειπε, να μην μπούμε στην ουσία. Το ζητούμενο είναι να κάτσουμε κάτω να κάνουμε τη δουλειά μας. Έχουμε πολλά ανοιχτά θέματα. Βεβαίως έχουμε την τύχη να έχουμε ένα ολοκληρωμένο, ένα κοστολογημένο πρόγραμμα, ένα σοβαρό επιχειρησιακό σχέδιο. Ξέρουμε όμως ότι μπροστά μας υπάρχουν πολλές δυσκολίες. Δεν έχουμε άλλοθι. Δεν έχουμε δικαιολογίες. Δεν πρέπει να χάσουμε ούτε ένα λεπτό».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Συζητήσατε με τον κύριο Δήμαρχο και το περιθώριο συνεργασιών στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο;

Κ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Δεν είναι η ώρα αυτή τη στιγμή για τέτοια συζήτηση».

Γ. ΜΠΡΟΥΛΙΑΣ: «Είναι νωρίς για κάτι τέτοιο».

Κ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Είναι πάρα πολύ νωρίς. Σε κάθε περίπτωση και νομίζω ότι εδώ διερμηνεύω και τον κύριο Δήμαρχο, κανείς από εμάς δεν έχει καμία διάθεση να μπούμε σε συναλλαγές. Το ζητούμενο είναι η συνεργασία, η συνεννόηση και η συναίνεση».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Δήμαρχε, ένα λεπτό. Καταλαβαίνετε ότι οι Αθηναίοι πολίτες περιμένουν από εσάς ένα μικρό θαύμα. Σχεδόν μαγικά να κάνετε.

Κ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Θα σας πω ακριβώς αυτό το οποίο έλεγα και προεκλογικά, ότι δεν  υπάρχουν μάγοι. Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά. Ξέρετε,  έχω σχεδόν 10 χρόνια στην αυτοδιοίκηση και ξέρω πάρα πολύ καλά τι μας περιμένει. Το ζητούμενο είναι να πάμε όλοι μαζί μπροστά. Μόνο όλοι μαζί από κάτω προς τα πάνω μπορούμε να αλλάξουμε αυτήν την πόλη».