26 ΜΑΪ́ΟΥ 2022 11:09

Το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαΐου ενημερωνόμαστε για το πώς φροντίζουμε και παρέχουμε πρώτες βοήθειες στους τετράποδους φίλους μας

Πίσω από κάθε ευτυχισμένο ζώο συντροφιάς κρύβεται ένας ενημερωμένος και υπεύθυνος κηδεμόνας. Θέλοντας να συμβάλλουμε σε αυτό, η Αστική Πανίδα Δήμου Αθηναίων ξεκινάει μια σειρά σεμιναρίων/ημερίδων με σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των κηδεμόνων ζώων συντροφιάς σε θέματα που αφορούν στην υγεία και ευζωία τους.

Η αρχή θα γίνει με μία ημερίδα και ένα σεμινάριο το Σάββατο 28 & την Κυριακή 29 Μαϊου, στο αμφιθέατρο της 7ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου μας, Πανόρμου 59 στους Αμπελόκηπους (5 λεπτά με τα πόδια από τον Σταθμό Μετρό Πανόρμου) τα οποία διοργανώνουμε σε συνεργασία με το Zero Stray Pawject.

Πρόγραμμα ημερίδας- σεμιναρίου

Σάββατο 28/5 – Ημερίδα με 2 παρουσιάσεις (10:00-16:00):

1. “Νόμος 4830/2021 – Καινοτομίες & Ιδιαιτερότητες”, Μάρσα Δημοπούλου, Δικηγόρος με ειδίκευση στο Δίκαιο των Ζώων.

2. “Η διερεύνηση της συσχέτισης ανάμεσα στην κακοποίηση/βιαιότητα ζώων και την διαπροσωπική βία | Το προφίλ του δράστη”, Βαγγέλης Δρίβας, Αστυνομικός – Κλινικός Ψυχολόγος/Ψυχοθεραπευτής & Δημιουργός της Σελίδας Report Animal Abuse Greece.

Κυριακή 29/5 – Σεμινάριο (10:00-15:00):

«Πρώτες Βοήθειες για Ζώα Συντροφιάς» Νεφέλη Σωτηρία Σίνου, Κτηνίατρος, Νοσοκομείο Μικρών Ζώων «Κυανούς Σταυρός». Στο σεμινάριο θα συμμετέχει και ο Αλέξης Μαντζώρος της ομάδας Alma Libre για να δείξει σωστές τεχνικές περισυλλογής τραυματισμένων/άρρωστων ζώων. Συμμετέχει και ο Αλέξης Μαντζώρος, διασώστης ζώων μέλος της ομάδας Alma Libre – Hellenic Animal Rescue για να παρουσιάσει σωστές πρακτικές παγίδευσης και περισυλλογής άρρωστου ή τραυματισμένου ζώου.

Η παρακολούθηση και των 2 ημερών μπορεί να γίνει είτε με φυσική παρουσία, είτε μέσω διαδικτύου. Το link για την παρακολούθηση θα ανακοινωθεί μία ημέρα πριν την έναρξη του διημέρου εδώ αλλά και στη σελίδα της Αστικής Πανίδας Δήμου Αθηναίων.

Σε όλους τους συμμετέχοντες με φυσική παρουσία θα δοθούν δωράκια για τους μικρούς τους φίλους, με ευγενική χορηγία της εταιρείας Mars.

Link στο Facebook: https://fb.me/e/35Uv23wm5

Για όλες τις δράσεις, τις ημερίδες και τα σεμινάρια που διοργανώνει ή συμμετέχει η Αστική Πανίδα Δήμου Αθηναίων ενημερώνεστε από την εκπομπή “Σαν το σκύλο με τη γάτα”, κάθε Σάββατο στις 10:00 στον ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης μας, Αθήνα 984fm.