22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 11:04

Το Δημοτικό Θέατρο ΟΛΥΜΠΙΑ κερδίζει ξανά την «καρδιά» των Αθηναίων – Κ. Μπακογιάννης: «Θέλουμε το Δημοτικό Θέατρο της πόλης να γεμίσει με φως τη ζωή των Αθηναίων – Το πετυχαίνουμε, συνεχίζουμε»

Με την αριστουργηματική όπερα του Μότσαρτ «Ιδομενέας, Βασιλιάς της Κρήτης», το Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» υποδέχεται τη μεγαλύτερη λυρική παραγωγή του Δήμου Αθηναίων για τη φετινή περίοδο. Το έργο θα ανεβεί σε τέσσερις παραστάσεις, στις 26, 28, 30 Μαρτίου και 1η Απριλίου, δίνοντας τη δυνατότητα στο αθηναϊκό κοινό να παρακολουθήσει μία  σπουδαία μουσική παραγωγή, στην «καρδιά» της πρωτεύουσας.

Το θρυλικό έργο που έκανε πρεμιέρα το 1781 στο Cuvilliés – Theatre του Μονάχου και γράφτηκε από τον Wolfgang Amadeus Mozart σε ηλικία 25 ετών, έρχεται μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) να «απογειώσει» το πρόγραμμα του Ολύμπια και να προστεθεί σε μία σειρά από νέες, εμβληματικές παραγωγές που συνδέονται με τη νέα εποχή του Δημοτικού Θεάτρου.

Η επαναλειτουργία του πανέμορφου κτιρίου της οδού Ακαδημίας, φέρνει εδώ και λίγους μήνες τους Αθηναίους ακόμη πιο κοντά σε πολιτιστικά θεάματα υψηλής ποιότητας. Είναι ενδεικτικό ότι από τον περασμένο Οκτώβριο -όταν το Θέατρο άνοιξε ξανά τις πόρτες του- μέχρι και σήμερα, παρά τις αντίξοες συνθήκες που έχει προκαλέσει η πανδημία, περισσότεροι από 12.000 θεατές έχουν παρακολουθήσει 19 παραστάσεις μουσικοθεατρικού περιεχομένου στο ιστορικό δημοτικό θέατρο της πόλης, που αποτελεί και το καλλιτεχνικό «σπίτι» των ενεργών και δραστήριων Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων.

«Το θέατρο-κόσμημα της οδού Ακαδημίας, κατακτά και πάλι τις καρδιές των Αθηναίων, με παραγωγές υψηλών προδιαγραφών. Ο «Ιδομενέας» αποτελεί τυπικό παράδειγμα της «νέας εποχής» στην οποία έχει περάσει το Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια. Οι καλλιτεχνικές επιλογές είναι αντάξιες της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς του ιστορικού κτιρίου και συμβαδίζουν όχι μόνο με τον παλμό της εποχής, αλλά και με την προσπάθειά μας ως δημοτική αρχή, να προσφέρουμε σε όλους τους Αθηναίους θεάματα υψηλής ποιότητας που προάγουν τον πολιτισμό. Στόχος μας, εξαρχής, ήταν το Δημοτικό Θέατρο της πόλης να γεμίσει με φως τη ζωή των Αθηναίων. Το πετυχαίνουμε και συνεχίζουμε», αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Ο πολυσυλλεκτικός προγραμματισμός του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Θεάτρου, Ολιβιέ Ντεκότ, περιλαμβάνει λυρικές παραγωγές, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, μουσικές συναυλίες, αλλά και εντυπωσιακές συμπράξεις με καλλιτέχνες διεθνούς φήμης. Η όπερα «Ιδομενέας» αποτελεί «σταθμό» στον διετή προγραμματισμό με ελληνικά έργα ή έργα ελληνικής θεματολογίας.

Το έργο «ανεβαίνει» με τη σύμπραξη της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ και της Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων. Τη μουσική διεύθυνση και σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Γιώργος Πέτρου, από τους πλέον αναγνωρισμένους -διεθνώς- Έλληνες καλλιτέχνες.

Στην παράσταση συμμετέχει μία εξαιρετική ομάδα μουσικών καλλιτεχνών: Ο Πολωνός τενόρος Krystian Adam στον ομώνυμο ρόλο και οι σπουδαίοι Έλληνες λυρικοί τραγουδιστές Μαίρη-Ελεν Νέζη, Μυρσίνη Μαργαρίτη, Μυρτώ Παπαθανασίου και Βασίλης Καβάγιας στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Πληροφορίες

Το Θέατρο είναι COVID-free.

Σε όλες τις εκδηλώσεις, τηρούνται τα ισχύοντα μέτρα κατά της πανδημίας.

Για την είσοδο στους χώρους του Θεάτρου είναι απαραίτητο το πιστοποιητικό εμβολιασμού (τουλάχιστον 14 ημερών) ή νόσησης, όπως ορίζει η ισχύουσα ΚΥΑ -πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

Κατά την άφιξη των θεατών στο θέατρο:

Προς αποφυγή συνωστισμού προτείνεται η προσέλευση τουλάχιστον 60 λεπτά πριν από την έναρξη της παράστασης.  

Κατά την είσοδο στο θέατρο τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις. 

Κατά τη διάρκεια της παράστασης οι θεατές κάθονται στις θέσεις τους και δεν αλλάζουν θέση. 

Η χρήση ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του κοινού στον χώρο της παράστασης, από την είσοδο μέχρι και την έξοδό τους.   

Μετά το τέλος της παράστασης η αποχώρηση από το Θέατρο γίνεται σταδιακά, σύμφωνα με τις οδηγίες της ταξιθεσίας.