24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023 17:33

Την Πέμπτη 26-1-2023 στις 9:00 πμ όλες και όλοι στον Άρειο Πάγο, να απαγορευθεί η πώληση των δανείων στα αρπακτικά Funds

H Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας καλεί σε συμμετοχή  στην κινητοποίηση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών με αφορμή την εξέταση στην Αρειο Πάγο της προσφυγής κατά της ασύδοτης λειτουργίας των αρπακτικών Funds.

Aκολουθεί η ανακοίνωση:

Την Πέμπτη 26-1-2023 στις 9:00 πμ όλες και όλοι στον Άρειο Πάγο, να απαγορευθεί η πώληση των δανείων στα αρπακτικά Funds

Τα τελευταία δέκα χρόνια, το κίνημα κατά των πλειστηριασμών δίνει τη μάχη για την προστασία της πρώτης κατοικίας, το κούρεμα των χρεών και την υποστήριξη των νοικοκυριών που υπερχρεώθηκαν μέσα από τη συνεχή κρίση και τις πολιτικές λιτότητας που έπληξαν τα λαϊκά στρώματα.

Αντιμέτωποι /ες με χιλιάδες πλειστηριασμούς, βιώσαμε ήττες αλλά και σπουδαίες νίκες αποτρέποντας πλειστηριασμούς αλλά και εξώσεις που ακολουθούν. Μέσα σε αυτά τα χρόνια είδαμε να αναπτύσσονται από όλες τις κυβερνήσεις πολιτικές ανάλγητες απέναντι στους πληττόμενους και δουλικές απέναντι στις τράπεζες και τα αρπακτικά funds. Είδαμε τη νομοθεσία για την προστασία της πρώτης κατοικίας συνεχώς να συρρικνώνεται , τα δάνεια να παραδίνονται στα αρπακτικά, τους πλειστηριασμούς να γίνονται ηλεκτρονικοί για να μένουν ανεπηρέαστοι από την κινηματική δράση και τους αγωνιστές να υφίστανται διώξεις απειλούμενοι με όλο και αυστηρότερες ποινές. Οι πρόσφατες αποφάσεις των τμημάτων του Αρείου Πάγου (που αναστάτωσαν το υφιστάμενο status) έδειξαν ότι αυτές οι πολιτικές εκτός από κοινωνικά άθλιες είναι και παράνομες . Τα κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν με κάθε τόνο ότι αυτή η « δυσλειτουργία» πρέπει να επιλυθεί , παρεμβαίνοντας για μια ακόμα φορά ωμα στην άσκηση της δικαιοσύνης.

Την Πέμπτη πρέπει να φωνάξουμε ένα μεγάλο «Φτάνει πια» απαιτώντας:

· Την οριζόντια προστασία της πρώτης κατοικίας

· Το κούρεμα χρεών ώστε να είναι βιώσιμα και την απαλοιφή των ληστρικών τόκων

· Την απαγόρευση πώλησης δανείων σε αρπακτικά funds

· Την κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

Θα είμαστε όλοι/ες εκεί.