09 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 08:03

Teddy’s night στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Το Teddys night, η δράση που λάτρεψαν τα παιδιά, επιστρέφει το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαρτίου στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων. Εκεί, μια σειρά συναρπαστικών δράσεων περιμένει τους μικρούς μας φίλους 3-6 ετών και τις οικογένειές, οι οποίες θα κορυφωθούν με ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό sleepover, αφού τα αγαπημένα teddies (λούτρινα παιχνίδια) των παιδιών θα περάσουν το βράδυ στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου! Την επόμενη μέρα, τα παιδιά θα ανακαλύψουν πώς πέρασαν τα teddies μακριά τους, αν έκαναν νέους φίλους στο Μουσείο, αν ήταν ήσυχα ή αν έκαναν σκανταλιές, ποιο μηχάνημα τους άρεσε περισσότερο και πολλά άλλα…

Η δράση θα ξεκινήσει στις 17.30 όπου η οικοδέσποινα των teddies, κυρία Τέντυ, θα υποδεχθεί στο ΒΜΦ τα παιδιά με τις οικογένειές τους και φυσικά τα λούτρινα ζωάκια τους: σκυλάκια, βατραχάκια, παπάκια, λιονταράκια, τίγρεις κ.ο.κ. Αμέσως μετά, μέσα από ένα συναρπαστικό θεατροπαιδαγωγικό εργαστήριο οι μικροί συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τις περιπέτειες των ζώων και τον θαυμαστό τους κόσμο.

Έπειτα από ένα διάλειμμα για χυμό και γλυκά σνακ, μικροί και μεγάλοι θα ξεκινήσουν μια σύντομη βόλτα στο Μουσείο αναζητώντας, με τη βοήθεια ενός χάρτη, τα πιο παράξενα μηχανήματα στα κτίρια του εργοστασίου φωταερίου. Στη συνέχεια, μέσα από ένα δημιουργικό εικαστικό εργαστήριο, τα παιδιά θα αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη: Χρησιμοποιώντας χαρτόνια, χρώματα, χρυσόσκονη, υφάσματα και μαθαίνοντας την τεχνική του κολάζ, θα κατασκευάσουν ένα ζεστό σπιτάκι-φωλιά για να κοιμηθούν οι αγαπημένοι τους λούτρινοι φίλοι.

Για το τέλος έρχεται το πιο ξεχωριστό sleepover: Τα παιδιά θα αποχαιρετήσουν τον κολλητό τους φίλο για ένα βράδυ, αφού βέβαια τον φροντίσουν και τον βάλουν για ύπνο. Οι άνθρωποι του Μουσείου θα είναι εκεί και θα έχουν φροντίσει να αποτυπώσουν τα πάντα και, την επόμενη μέρα το πρωί, θα εξιστορήσουν στα παιδιά ό, τι συνέβη μαζί με… αδιάσειστα στοιχεία!

Η πιο διασκεδαστική εμπειρία για έρχεται στο ΒΜΦ. Το μόνο βέβαιο είναι πως θα μείνει αξέχαστη!

‍‍‍‍100, Πειραιώς, Γκάζι, τ.κ 118 54, Αθήνα

athens-technopolis.gr