30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 16:53

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων για την δίκη της Χρυσής Αυγής – Κ. Μπακογιάννης: Ισχυρό διαπαραταξιακό μήνυμα κατά του φασισμού και του ναζισμού

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων σε έκτακτη συνεδρίαση που διεξήχθη σήμερα δια περιφοράς, εξέδωσε με ευρύτατη πλειοψηφία  το εξής ψήφισμα  για την δίκη της Χρυσής Αυγής:

«Στις 7 Οκτωβρίου μετά από 5,5 χρόνια η δίκη της Χρυσής Αυγής φτάνει στο τέλος της. Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης  και μέλη της Χρυσής Αυγής κατηγορούνται για ανθρωποκτονία, απόπειρες ανθρωποκτονίας και άλλες εγκληματικές πράξεις. Το Δημοτικό Συμβούλιο θεωρώντας ότι το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής έδρασε ως εγκληματική οργάνωση, εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην Ελληνική Δικαιοσύνη και προσδοκά την καταδίκη αυτών που με τις εγκληματικές τους ενέργειες δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν, επιτέθηκαν στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και τρομοκράτησαν και τραυμάτισαν αθώους πολίτες. Ο Δήμος της Αθήνας παρακολούθησε την ακροαματική διαδικασία από την έναρξη της, μέσω της συμμετοχής του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων στο Παρατηρητήριο της δίκης, ενώ ο πρώην Δήμαρχος Γιώργος Καμίνης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας. Χρέος μας είναι να διασφαλίσουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων μας. Να καταδικάσουμε το φασισμό και το ναζισμό».

Μετά την ψηφοφορία ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε:  «Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ενωμένο και υπερβαίνοντας πολιτικές και ιδεολογικές  διαφορές  των  δημοτικών παρατάξεων του δημοκρατικού τόξου, έστειλε σήμερα, ένα ισχυρότατο μήνυμα εναντίον του φασισμού και του ναζισμού και υπέρ της Δημοκρατίας».