14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023 11:17

Ώρα για έξωση της Μενδώνη, όχι του ΣΕΑ από τον ιστορικό του χώρο

Τις μέρες του δεκαπενταύγουστου επέλεξαν Μητσοτάκης και Μενδώνη για να προχωρήσουν στην έξωση του ΣΕΑ από το χώρο του στην Ερμού σε μιά επαίσχυντη πράξη λογοκρισίας και φίμωσης των συνδικαλιστικών και πολιτικών ελευθεριών των αρχαιολόγων. Ο ΣΕΑ έδινε βήμα σε φωνές αντίστασης σε κτίριο του Υπουργείου Πολιτισμού χωρίς την άδεια της Μενδώνη και τους ενόχλησε.
Είναι σαφές ότι η Μενδώνη αποτελεί το μακρύ δόρυ της πολιτικής της κυβέρνησης που επιδιώκει το τσάκισμα του συνδικαλισμού στον χώρο του πολιτισμού ώστε η τουριστικοποίηση χέρι-χέρι με τις ιδιωτικοποιήσεις και τις συνεργασίες με τους χορηγούς να μετατρέψουν σε εμπόρευμα κάθε  αρχαιολογικό αγαθό, κάθε μουσείο, κάθε μνημείο, ακόμη και κάθε κτίριο σαν και αυτό που επι χρόνια είχε αποδοθεί στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων.
Βέβαια αν αντί για τις πολυποίκιλες εκδηλώσεις που οργάνωνε διαχρονικά ο ΣΕΑ, με την εκδήλωση καταγγελίας του εγκλήματος της Πύλου να προκαλεί την μήνυ της Μενδώνη και του Μητσοτάκη, οργάνωνε φιλοκυβερνητικές φιέστες δεν θα προέκυπτε κανένα ζήτημα.
Η συγκάλυψη της μαζικής δολοφονίας 600 προσφύγων στη Πύλο είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση αφού ο ρατσισμός είναι κεντρική επιλογή της στην προσπάθεια να συσπειρώσει στην δεξιά πολυκατοικία τους φασίστες. Η ανοχή στους φασίστες χτύπησε κόκκινο στην υπόθεση των ναζιστών που δολοφόνησαν στη Ν.Φιλαδέλφεια.  
Η Αθήνα έχει ανάγκη από δράσεις σαν του ΣΕΑ ως αντίδοτο στην μετατροπή της πόλης σε Ντίσνεϋλαντ, σε πεδίο δράσης των επιχειρηματικών συμφερόντων και των κερδοσκόπων που προωθεί ο Μπακογιάννης μαζι με την Μενδώνη. Το κτίριο είναι άλλωστε φιλέτο για τα σχέδια τους και γι αυτό πάνε να το αρπάξουν από τους αρχαιολόγους.
Η επίθεση της Μενδώνη είναι  επίθεση κατά των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών όλων και γι αυτό η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα και κάθε δημοκρατική δύναμη πρέπει να σταθεί στο πλευρό του ΣΕΑ.Να στηρίξουμε την παραμονή του ΣΕΑ στο κτίριο της Ερμού και την ακύρωση της έξωσης αμέσως. 
Αν χρειάζεται να γίνει μία έξωση αυτή είναι της Μενδώνη και όλης της κυβέρνησης που πνίγει πρόσφυγες στην Πύλο, καλύπτει ναζί να μπαίνουν ανενόχλητοι και να δολοφονούν στην Ν.Φιλαδέλφεια, αφήνει να καίγονται τα δάση, να τινάζονται στον αέρα  αποθήκες πυρομαχικών στην Αγχίαλο αλλά επέχουν χρόνο για να  ψηφίζουν ρυθμίσεις για 16ωρη εργασία και να χτυπάνε τις πολιτικέ´ς και συνδικαλιστικές ελευθερίες.
Απαιτούμε να ανακληθεί αμέσως η έξωση του ΣΕΑ από το κτίριο του στην Ερμού.


Πέτρος Κωνσταντίνου,συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας