21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 10:54

Οι ενεργοί πολίτες φραγμός στην επίθεση των πλειστηριασμών, των εξώσεων και της αστεγίας

Οι ευάλωτοι συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν με δυσμενέστερους όρους την όξυνση των ανισοτήτων και των αποκλεισμών που τείνει να γίνει κανονικότητα. Η βίαιη απομάκρυνση μιας οικογένειας αναπήρων από το σπίτι τους, για ένα υπόλοιπο οφειλής 50 χιλιάδων ευρώ, βρίσκει απέναντι τους ενεργούς δημοκρατικούς πολίτες που επιλέγουν να ζήσουν με αλληλεγγύη και δικαιοσύνη.

Χτες το απόγευμα, έξω από το σπίτι όπου διέμενε η οικογένεια στα Πετράλωνα, πολίτες, συλλογικότητες και φορείς του αναπηρικού κινήματος ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, για να δηλώσουμε τη συμπαράστασή μας και την αποφασιστικότητά μας να αντιδράσουμε απέναντι στον κατήφορο.

Η Ανοιχτή Πόλη ήταν εκεί με τον επικεφαλής της Κώστα Ζαχαριάδη, τη δημοτική σύμβουλο Δέσποινα Αλεβυζάκη, την κοινοτική σύμβουλό στην 3ηΔΚ Παναγιώτα Αμανατίδου και μέλη της δημοτικής κίνησης. Η αυτοδιοίκηση έχει ρόλο να παίξει στην άμβλυνση της στεγαστικής κρίσης και έχει ωριμάσει ο καιρός για τολμηρές πρωτοβουλίες που θα διασφαλίζουν το δικαίωμα όλων σε αξιοπρεπή στέγη.