04 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023 09:02

Ο Μπακογιάννης καταστρέφει το πάρκο Δρακόπουλου και διώκει τους κατοίκους που το υπερασπίζονται

Ο δήμαρχος Μπακογιάννης με μηνύσεις και την αστυνομία επιτίθεται στους κατοίκους των Πατησίων που υπερασπίζονται το πάρκο Δρακόπουλου από τις πολιτικές ιδιωτικοποίησης και καταστροφής του πράσινου.
Γυρνάει στον τόπο του εγκλήματος της παράταξης της δεξιάς, όταν ο Κακλαμάνης προσπαθούσε να το τσιμεντοποιήσει και να το μετατρέψει σε MALL υπηρετώντας επιχειρηματικά συμφέροντα.
Οι κάτοικοι τότε αντιστάθηκαν και απέτρεψαν τα σχέδια καταστροφής και όλα αυτά τα χρόνια συνέχισαν τη δράση τους, σώζοντας και συντηρώντας το πράσινο. Επίσης, μετέτρεψαν το πάρκο σε χώρο λειτουργικό για τις ανάγκες της γειτονιάς, με λειτουργία παιδικής χαράς, πρόσφατα ανακαινισμένη από τους ίδιους.    
Ταυτόχρονα, με δράσεις αλληλεγγύης για τους φτωχούς και τους άστεγους, με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις το μετέτρεψαν σε ζωντανό κύτταρο για τη γειτονιά.
Ποινικοποιεί τη δράση των κινημάτων με διώξεις και τα ΜΑΤ ενώ προτιμά στις γειτονιές καλές σχέσεις με « πατήρ Αντώνιους αλά Κιβωτού και Μίχους.
Αντί, λοιπόν, ο δήμαρχος Μπακογιάννης να προχωρήσει στην απαλλοτρίωση του χώρου και την απόδοσή του στους κατοίκους επιλέγει να επιτίθεται σε αυτούς. Έχει μετατρέψει τις λεγόμενες αναπλάσεις πάρκων, πλατειών, λόφων και χώρων πρασίνου σε εργαλεία εξυπηρέτησης των συμφερόντων της τουριστικής βιομηχανίας και των κερδοσκόπων του real estate. Γι αυτό από την αρχή της θητείας του ανέθεσε στην εταιρεία UNISON (που εξαγοράστηκε πρόσφατα από τη Μυτηληναιος ΑΕ) χαριστικές συμβάσεις εκατομμυρίων ενώ διαλύει την υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου, αφήνοντάς την χωρίς προσωπικό. 
Ο Μπακογιάννης λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο αν νομίζει ότι μετά τα εκλογικά αποτελέσματα της 25 Ιούνη θα επιβάλλει τα καταστροφικά του σχέδια. Δε θα περάσουν!
Έξω οι ιδιώτες της UNISON και η αστυνομία από το πάρκο Δρακόπουλου.Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις  των κατοίκων.
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.