19 ΜΑΡΤΊΟΥ 2024 09:53

20th Athens Technopolis Jazz Festival 25 έως 31 Μαΐου 2020 – Αιτήσεις συμμετοχής έως τις 14 Φεβρουαρίου 2020

Are you ready to jazz? Το μεγαλύτερο φεστιβάλ jazz μουσικής στην Ελλάδα, το Athens Technopolis Jazz Festival, γίνεται 20 χρονών και επιστρέφει μεγαλύτερο από ποτέ, σε μια φαντασμαγορική εβδομάδα γιορτής, εκπλήξεων και, κυρίως, jazz μουσικής! Για την επετειακή διοργάνωσή του, το 20ο Athens Technopolis Jazz Festival θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 31 Μαΐου 2020  – πού αλλού; -στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, φέροντας ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα (το πλουσιότερο μέχρι σήμερα!), με διεθνή ονόματα αλλά και εγχώρια σχήματα, εκλεκτούς καλεσμένους, εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, παράλληλες δράσεις και πολλά άλλα που θα αποκαλύψουμε πολύ σύντομα!

Όπως κάθε χρόνο, λίγο πριν την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού, στην Κεντρική Σκηνή της Τεχνόπολης θα ανέβουν αναγνωρισμένοι αλλά και ανερχόμενοι καλλιτέχνες, μπάντες και μουσικά σχήματα από κάθε γωνιά του πλανήτη για να παρουσιάσουν στο κοινό του φεστιβάλ όλες τις τάσεις της διεθνούς jazz, η οποία αντλεί επιρροές από διάφορα μουσικά είδη συνθέτοντας ένα σύγχρονο crossover ρεπερτόριο που αντανακλά το σήμερα. Και φυσικά, για ακόμα μια χρονιά, η πρώτη μέρα του φεστιβάλ (Δευτέρα 25 Μαΐου 2020) θα είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στην ελληνική jazz σκηνή, συστήνοντας στο κοινό του φεστιβάλ τα καλύτερα σχήματα της εγχώριας σοδειάς!

Αν επιθυμείς να κερδίσεις τη δική σου θέση στη jazz μουσική σκηνή της Αθήνας, παίζοντας live μπροστά σε χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό στο πλαίσιο του 20ου Athens Technopolis Jazz Festival που αποτελεί τον μακροβιότερο μουσικό θεσμό της Τεχνόπολης και έναν από τους σημαντικότερους της πόλης, δεν έχεις παρά να δηλώσεις συμμετοχή ακολουθώντας την απλή διαδικασία που ακολουθεί παρακάτω.

Στόχος του καλέσματος είναι η ανάδειξη δύο ελληνικών μουσικών σχημάτων που θα συμμετέχουν στην επετειακή διοργάνωση του 2020. Η καλλιτεχνική επιτροπή, μέσα από τις προτάσεις που θα κατατεθούν, θα επιλέξει το μουσικό σχήμα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο διεθνές πρόγραμμα της διοργάνωσης καθώς κι ένα μουσικό σχήμα που θα παρουσιαστεί στην Κεντρική Σκηνή της Τεχνόπολης, ως μία νέα μουσική πρόταση του φεστιβάλ από νέους κι ανερχόμενους καλλιτέχνες της ελληνικής jazz σκηνής.

Η καλλιτεχνική επιτροπή αποτελείται από τους Γιώργο Χαρωνίτη (Αθηνόραμα), Γιώργο Μουχταρίδη (Pepper 96.6) και Λεωνίδα Αντωνόπουλο (Kosmos 93.6).

Η διαδικασία κατάθεσης υποψηφιότητας:

Χαρακτηριστικά & Οδηγίες:

•Κατάθεση υποψηφιότητας – Καταληκτική ημερομηνία: 14 Φεβρουαρίου 2020

•Κατάθεση υποψηφιότητας – Τίτλος: Μουσικός διαγωνισμός για το 20o Athens Technopolis Jazz Festival

•Οδηγίες αποστολής υλικών

1.Η κάθε υποψηφιότητα θα πρέπει να αποτελείται από τέσσερα έως δέκα τραγούδια, ένα βιογραφικό σημείωμα του καλλιτεχνικού σχήματος και τα στοιχεία επικοινωνίας του εκπροσώπου.

2.Τα τραγούδια θα πρέπει να ψηφιοποιηθούν σε mp3 αρχεία (ποιότητα από 192 Kbps έως 320 Kbps).

3.Όλα τα υλικά θα πρέπει να γίνουν upload σε μία πλατφόρμα αποστολής αρχείων (Wetransfer, Sendspace, Dropbox) ως μεμονωμένα αρχεία ή ως ένα αρχείο μορφής zip.

4.Τα υλικά θα πρέπει να σταλούν μέσω της πλατφόρμας αποστολής αρχείων στη διεύθυνση [email protected] και [email protected]

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 213 0109300 (Υπεύθυνη: Ελίνα Λινοξυλάκη) καθημερινά (εκτός Σαββατοκύριακου) από τις 11:00 έως τις 16:00.

#JazzBeThere και… μην ξεχνάς: Once you go jazz, you never go back!

Για περισσότερα jazz νέα, επισκεφτείτε τη σελίδα του Athens Technopolis Jazz Festival στο Facebook.

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 213 0109300, 213 0109324

[email protected]

www.technopolis-athens.com

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»