11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 07:39

Η τρίτη ηλικία πατάει «ΕΝΤΕR» στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων

 Ένα νέο στοχευμένο πρόγραμμα για την τρίτη ηλικία, με τίτλο «Πάτα Εnter» στην τεχνολογία, υλοποιούν σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων τα ελληνικά προϊόντα προσωπικής φροντίδας Sani Sensitive και η ΑΒ Βασιλόπουλος, στηρίζοντας την ενεργό γήρανση.Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την εκπαίδευση των  ανθρώπων της τρίτης ηλικίας στην ψηφιακή εποχή σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και τις Λέσχες Φιλίας του.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στα επίσημα 4.500 εγγεγραμμένα μέλη των 25 Λεσχών Φιλίας του Δήμου Αθηναίων. Σε επόμενα στάδια θα συνεχιστεί και σε άλλους Δήμους της χώρας.

Το πρόγραμμα «Πάτα Εnter»  και η συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων περιλαμβάνει:

Δωρεάν μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών αποκλειστικά στα επίσημα εγγεγραμμένα μέλη στις 25 Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων από έμπειρους εκπαιδευτές. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τμηματικά από τις 18 Νοεμβρίου μέσα σε κάθε Λέσχη Φιλίας για 15 μέλη ανά Λέσχη Φιλίας, 2 ώρες, 2 φορές την εβδομάδα για έναν μήνα, ενώ αναμένεται να τα παρακολουθήσουν συνολικά 375 άτομα.

Δωρεάν παροχή 10 ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε 10 Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων, ώστε να δοθεί η δυνατότητα καθημερινής πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Συμμετοχή των μελών που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα σε ηλεκτρονική κλήρωση για να κερδίσουν 25 tablets τελευταίας τεχνολογίας Samsung Galaxy Tab A (2019) SM-T510 Tablet 10.1″ WiFi Black

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα «Πάτα Enter» επιδιώκει:

*Να διευκολύνει την καθημερινότητα των ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας

*Να τους φέρει πιο κοντά στους αγαπημένους τους με τη βοήθεια των ψηφιακών μέσων

*Να τους μάθει πως να ενημερώνονται και πώς να  αποκτούν χρήσιμα ενδιαφέροντα με τη βοήθεια του Internet

*Να τους δώσει τη δυνατότητα να πραγματοποιούν ηλεκτρονικές αγορές

*Να τους εκπαιδεύσει για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο