28 ΜΑΡΤΊΟΥ 2024 22:03

Φεστιβάλ Κολωνού: Πολιτισμός και ψυχαγωγία συναντούνται σε μια ιστορική γειτονιά της πόλης

Το καθιερωμένο φθινοπωρινό ραντεβού με τη μουσική και το θέατρο επιστρέφει σε μία ιστορική γειτονιά της Αθήνας, στον καταπράσινο λόφο του Ιππίου Κολωνού. Σημείο συνάντησης το θέατρο Κολωνού, όπου ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) διοργανώνει το Φεστιβάλ Κολωνού με μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, από τις  9 έως τις  22 Σεπτεμβρίου 2019 με ελεύθερη είσοδο.

Πρωταγωνιστής του φετινού φεστιβάλ είναι η μουσική, με αγαπημένους καλλιτέχνες και τα Μουσικά Σύνολα δήμου Αθηναίων να ανεβαίνουν στη σκηνή για να χαρίσουν στο κοινό αξέχαστα μουσικά ταξίδια.

Στην έναρξη του Φεστιβάλ μας καλωσορίζει η Φιλαρμονική Ορχήστρα (9/9) με μουσική από τον ελληνικό και διεθνή κινηματογράφο. Ο αγαπημένος Μπάμπης Τσέρτος συναντά  το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής (11/9) για μία συναυλία με τραγούδια από το ρεμπέτικο, λαϊκό αλλά και έντεχνο ρεπερτόριο, ενώ η Συμφωνική Ορχήστρα (12/9) θα μας ταξιδέψει στη μουσική του παγκόσμιου κινηματόγραφου με όχημα δημοφιλή musicals και soundtracks, συμπράττοντας με καταξιωμένους καλλιτέχνες της κλασικής μουσικής. Τη σκυτάλη παίρνουν ο Νίκος Ζιώγαλας και οι ΚΡΑΜΑ the Band (13/9) σε επιλογές από την προσωπική δισκογραφία του καλλιτέχνη, αλλά και σε διασκευές του συγκροτήματος με δόσεις έντεχνου και παραδοσιακού στοιχείου, ενώ ακολουθεί ένα μουσικό αφιέρωμα στον Μιχάλη Γκανά (14/9), με αγαπημένα τραγούδια σε στίχους του μεγάλου ποιητή και τον ίδιο επί σκηνής να απαγγέλει κάποια από τα ποιήματά του. Μία φιέστα ρυθμού μας υπόσχεται η Big Band με τη Μάρθα Μορελεόν και τον Αλεχάντρο Ντιάζ (18/9), όπου η jazz αποκτά latin χρώμα και σε συνδυασμό με γνωστά κομμάτια της βραζιλιάνικης αφροκουβανέζικης μουσικής παράδοσης, θα ξεσηκώσει μικρούς και μεγάλους. Στο κλείσιμο της αυλαίας του φεστιβάλ (22/9) το μουσικό σχήμα Χάρισμα θα μας περπατήσει στα μουσικά μονοπάτια του διαχρονικού έντεχνου ελληνικού τραγουδιού.

Τέλος, οι φίλοι του θεάτρου κάθε ηλικίας είναι προσκεκλημένοι στην παράσταση Με Οικογένεια (20/9), βασισμένη στο κλασικό παιδικό μυθιστόρημα τoυ Hector Malot, που μεταφέρεται στο θέατρο για πρώτη φορά, σε σκηνοθεσία Αθανασίας Καλογιάννη. Μια περιπέτεια γεμάτη χρώμα, τρυφερότητα και ευαισθησία, που θα συγκινήσει.

Ώρα έναρξης παραστάσεων: 20.30

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες: 210 52 84 854 | www.opanda.gr

#FestivalKolonou

@opanathens

Θέατρο Κολωνού: Ιωαννίνων και Καπανέως, Κολωνός

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός Σεπόλια & Σταθμός Λαρίσης , Τρόλεï: No. 12 (Ζάππειο – Περιστέρι), στάση «Αρμονία», Λεωφορείο: 057 (Ομόνοια – Λόφος Σκουζέ), στάση «πλατεία Κολωνού»

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα