28 ΜΑΪ́ΟΥ 2019 05:58

19th Athens Technopolis Jazz Festival -JazzBeThere: 19 λόγοι για να μη χάσεις ούτε μέρα!

Το πολυαναμενόμενο 19th Athens Technopolis Jazz Festival ξεκίνησε και για τις επόμενες μέρες όλη η πόλη ακούει jazz! Μια γιορτή της μουσικής και… απρόσμενες εκπλήξεις στην πιο jazz εβδομάδα που έγινε ποτέ! Κάθε μέρα, αλλά και νύχτα θα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία και εδώ έχουμε συγκεντρώσει 19 λόγους για να μη χάσεις ούτε μια!

1. Θα δεις και θα ακούσεις 21 σχήματα που καταλαμβάνουν την πιο jazz σκηνή της πόλης και μας φέρνουν κοντά σε πρωτότυπους και πειραματικούς ήχους από όλο τον κόσμο!

2. Φυσικά, η πρώτη μέρα είναι αφιερωμένη στους σύγχρονους Έλληνες jazz καλλιτέχνες! Yako Trio, Grey Paris και Petros Klampanis Trio έρχονται με διεθνή αέρα και μας ταξιδεύουν με ό,τι πιο φρέσκο έχει να επιδείξει η ελληνική jazz σκηνή.

3. Ο Νεοϋορκέζος συνθέτης, ντράμερ, ακαδημαϊκός και ακτιβιστής Jaimeo Brown μας συστήνει το πρότζεκτ του Transcendence και τον ιδιαίτερο ήχο του, που έχει ρίζες σε εποχές καταστολής και καταπίεσης με κομμάτια που βγαίνουν από τραγικές σελίδες της ιστορίας.

4. Την Πέμπτη ανεβαίνει στη σκηνή ένα ξεχωριστό σχήμα της πολυμορφικής βιεννέζικης μουσικής σκηνής και ένα από τα πιο ιδιαίτερα που μας δίνει η νέα γενιά της κεντροευρωπαϊκής τζαζ, οι Month of Sundays.

5. Με επιρροές από Miles Davis και Eric Dolphy μέχρι Aphex Twin και Nirvana, οι Wojtek Mazolewski Quintet από την Πολωνία θα παρουσιάσουν σίγουρα κάτι ανατρεπτικό στο φετινό φεστιβάλ.

6. Γιατί έχεις πάει σε συναυλία των Βρετανών Mammal Hands και ξέρεις ότι οι μελωδίες τους ξεφεύγουν από τα στενά όρια της jazz και ότι η ενέργειά τους στη σκηνή είναι μοναδική.

7. Οι ευρηματικοί Girls in Airports από τη Δανία έχουν κάτι πραγματικά καινοτόμο να προτείνουν συνδυάζοντας τη σκανδιναβική τους μουσική κληρονομιά και ταυτότητα με indie rock πρακτικές και ήχους λαϊκών μουσικών.

8. Τα βράδια θα μυρίζουν καλοκαίρι και θα κάνεις βόλτα με μια μπύρα στο χέρι ακούγοντας jazz και βλέποντας αγαπημένους σου ανθρώπους.

9. Κάπου εκεί, θα ξεπεταχτεί μπροστά σου και το The Meet Market Jazz Edition με τις ιδιαίτερα περίτεχνες δημιουργίες, και… πιθανώς θα δελεαστείς και θα ψωνίσεις κάτι καλοκαιρινό.

10. Όπως θα τριγυρίζεις, έχεις την ευκαιρία να δεις τις ενδιαφέρουσες εκθέσεις, «Urban», μια ενδοσκόπηση στην αστική φωτογραφία και «Το ταξίδι» με φωτογραφίες από μέρη του κόσμου, που διοργανώνει για ακόμη μια χρονιά η φωτογραφική ομάδα METApolis.

11. Ανακάλυψε το επετειακό 20 μέσα στο χώρο και βγάλε τις πιο απίθανες φωτογραφίες με #20yrsTECHNOPOLIS!

12. Κατεβαίνοντας, θα περάσεις, γιατί δεν θα μπορείς να κάνεις αλλιώς, από το Industrial Gas Museum Shop, όπου θα βρεις αυτές τις πολύχρωμες αφίσες που κυκλοφορούν στους δρόμους, αλλά και μεγάλη ποικιλία… jazz προϊόντων που σχεδιάστηκαν ειδικά για το φεστιβάλ, για να κρατήσεις τις αναμνήσεις σου!

13. Μία εντυπωσιακή γλυπτική εγκατάσταση θα βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Τεχνόπολη. «Τα πουλιά της ελευθερίας» δημιουργήθηκαν σε 183 μέρες, με 700 συμμετέχοντες από 14 εθνικότητες και είναι μια εικαστική έκθεση με 652 έργα που αφορά στις ροές προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

14. Θα πάρεις μια γεύση για το πρόγραμμα #ΜουσικήΤεχνόπολη που μόλις ξεκινά και σε περιμένει με περισσότερες από 37 καλοκαιρινές συναυλίες αναγνωρισμένων και ανερχόμενων καλλιτεχνών.

15. Το φεστιβάλ διοργανώνεται στην καρδιά της πόλης και η πρόσβαση σε αυτό είναι εξαιρετικά εύκολη. Με μετρό, λεωφορείο ή αμάξι… όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Τεχνόπολη.

16. Το Skywalk θα είναι η καλύτερη συντροφιά για τους μικρούς μας φίλους, κι έτσι οι μεγαλύτεροι φίλοι μας θα μπορούν να αφεθούν στην όμορφη ατμόσφαιρα των ημερών.

17. Κι αν πεινάσεις, θα ξέρεις ότι το καφέ της Τεχνόπολης έχει ανανεώσει τον κατάλογο του και προτείνει γευστικά πιάτα και σνακς για όλα τα γούστα.

18. Η είσοδος είναι ελεύθερη και προσβάσιμη σε όλους, όλες τις ημέρες της διοργάνωσης.

19. Ακόμα αναρωτιέσαι γιατί; Just click here and #JazzBeThere.

#JazzBeThere και… μην ξεχνάς: Once you go jazz, you never go back!

Για το αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερα jazz νέα, επισκεφτείτε τη σελίδα του Athens Technopolis Jazz Festival στο Facebook και το site του φεστιβάλ.

Πληροφορίες:

19ο Athens Technopolis Jazz Festival

Κάθε βράδυ από τις 21.00 τρία σχήματα καταλαμβάνουν τη σκηνή της Τεχνόπολης.

The Meet Market Jazz Edition

Πού: Μηχανουργείο & Προαύλιο Μηχανουργείου

Ώρες διεξαγωγής: Δευτέρα – Παρασκευή: 19:00 – 00:00

Σάββατο & Κυριακή: 15:00 – 00:00

Εκθέσεις της Φωτογραφικής Ομάδας METAPolis

Πού: Δεξαμενές Καθαρισμού & Νέοι Φούρνοι

Ώρες διεξαγωγής: Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη: 16.00 – 23.00

Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 10:00 – 23:00

Έκθεση «Τα πουλιά της Ελευθερίας»

Πού: Αποθήκη

Ώρες διεξαγωγής: 11:00-14:00 &18:00 – 23:00

Είσοδος ελεύθερη

Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων

Πειραιώς 100, Γκάζι

213 0109300

[email protected]

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»