17 ΜΑΪ́ΟΥ 2019 08:33

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του δήμου Αθηναίων και της The HOME Project προς όφελος των ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων

Ο δήμος Αθηναίων και η μη κερδοσκοπική οργάνωση The HOME Project υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας για να επισημοποιήσουν τη δέσμευσή τους να εργαστούν από κοινού ενισχύοντας τις υπάρχουσες δομές με την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στα παιδιά πρόσφυγες που ζουν στην Αθήνα μόνα τους.

Στόχος της συνεργασίας αυτής είναι η ανάπτυξη καλών πρακτικών, καθώς και ο καθορισμός πιθανών συνεργειών στην Αθήνα, που θα μπορούσαν να ωφελήσουν ασυνόδευτα ανήλικα.

Οι βασικοί τομείς στους οποίους θα επικεντρωθεί η συνεργασία είναι: Προστασία, Υγεία και Ευεξία, Εκπαίδευση, Ενδυνάμωση και Διαβίωση, Επικοινωνία και Δράσεις ευαισθητοποίησης, Συντονισμός και Διαχείριση Πληροφοριών.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας δήλωσε ότι «ο δήμος Αθηναίων παραμένει προσηλωμένος στη στρατηγική του για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος και την ένταξη των προσφύγων. Μια στρατηγική προς το συμφέρον της πρωτεύουσας αλλά και των δικαιωμάτων των προσφύγων που, με αυτή τη συνεργασία, εξειδικεύεται στην ίσως πιο ευαίσθητη ομάδα τους, τα ασυνόδευτα παιδιά, που χρήζουν της απόλυτης προσοχής μας»

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που έχουμε στο πλευρό μας τον δήμο Αθηναίων στην προσπάθειά μας να προστατεύσουμε τα ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες προσφέροντάς τους ίσες ευκαιρίες για κοινωνική ενσωμάτωση. Με στοχευμένες δράσεις κοινοτικής ανάπτυξης μπορούμε να επιφέρουμε θετικές αλλαγές τόσο στη ζωή της προσφυγικής όσο και της Ελληνικής κοινότητας», ανέφερε η Σοφία Κουβελάκη, διευθύνουσα σύμβουλος της Τhe HOME Project.

Ο αντιδήμαρχος Μεταναστών και Προσφύγων του δήμου Αθηναίων Λευτέρης Παπαγιαννάκης σημείωσε ότι «η συνεργασία με το Home Project θα επιτρέψει στον δήμο Αθηναίων να αναπτύξει συνεργασίας στα ζητήματα που αφορούν στα ασυνόδευτα ανήλικα. Θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε τεχνογνωσία και να έχουμε αλληλεπίδραση με τις γειτονιές στις πόλεις, μέσω τοπικών αρχών και δράσεων.

H The HOME Project είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση, που ιδρύθηκε για να καλύψει τις ανάγκες ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων. Στους 11 ξενώνες που έχει δημιουργήσει στα δύο χρόνια λειτουργίας της, έχει υποστηρίξει περισσότερα από 350 παιδιά παρέχοντας ένα ολιστικό πλαίσιο παιδικής προστασίας, που περιλαμβάνει ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη, εκπαίδευση και υπηρεσίες κοινωνικής ενσωμάτωσης.