λήψης

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κόπτεται τόσο πολύ για την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία και επιθυμεί άνοιγμα στον χώρο μας, γιατί δεν δηλώνει την υποστήριξή του στον Φρανς Τίμερμανς, τον υποψήφιό μας για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σε συνέντευξή του ΕΡΤ, τονίζοντας ότι «η μη στήριξη του επισήμου υποψηφίου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν καταδεικνύει την πλαστότητα των προθέσεων του κ. Τσίπρα».

Σε συνέντευξή του στους δημοσιογράφους Μάριον Μιχελιδάκη και Κώστα Λασκαράτο, ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε στο πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών» για τις δηλώσεις του γραμματέα της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκου περί «σποράς των ηττημένων του 1945» και υπογράμμισε: «Το βίντεο με τον ηγέτη της Χρυσής Αυγής επιβεβαιώνει τις ναζιστικές ρίζες του μορφώματος και δικαιώνει την αποφασιστικότητά μας να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί». Εν συνεχεία, έκανε μία αναδρομή στις πολιτικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε ως δήμαρχος, μεταξύ άλλων, στην απαγόρευση των συσσιτίου του μίσους.

Στο ζήτημα των ενδεχόμενων μετεκλογικών συνεργασιών σε περίπτωση μη επίτευξης αυτοδυναμίας, ο κ. Καμίνης επανέλαβε ότι «το Κίνημα Αλλαγής έχει συμφωνήσει να ακολουθήσει αυτόνομη πολιτική πορεία», ενώ για τις ευρωεκλογές ανέφερε ότι «οι προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να αναχαιτίσουν την άνοδο της Ακροδεξιάς».

Για την τοποθέτηση του αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας, ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε ότι «το συγκεκριμένο άγαλμα είναι έργο του κορυφαίου Έλληνα γλύπτη Γιάννη Παππά, ένα έργο μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας, πραγματικό κομψοτέχνημα, που δεν έχει μιλιταριστικό συμβολισμό, αφού αναπαριστά τον Μέγα Αλέξανδρο όχι ως στρατηλάτη αλλά ως έφηβο», επισημαίνοντας ότι «παρόλο που το άγαλμα έχει γίνει δωρεά στον δήμο εδώ και 25 χρόνια, παρέμενε στο μουσείο, καθώς τρεις διαδοχικοί δήμαρχοι δεν το τοποθέτησαν, κάτι που τελικά αποφασίσαμε το 2015».

Ο Γ. Καμίνης, μιλώντας για τα πεπραγμένα του ως δημάρχου, αναφέρθηκε στο επίτευγμα της οικονομικής εξυγίανσης και στα 200 εκατ € εξασφαλισμένους πόρους, στο ολοκληρωμένο σχέδιο για το κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας, καθώς και στη διαχείριση της οικονομικής και της προσφυγικής κρίσης, για την οποία τιμήθηκε από την Ε.Ε.

Ημερομηνία: 
Πεμ, 04/04/2019 - 22:00

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.