game of books (2)

Την Τρίτη 2 Απριλίου, 18:00 - 21:00, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών (Αθηνάς 63, αίθουσα Τελετών), δημοσιογράφοι, εκδότες, κριτικοί βιβλίου και κινηματογράφου, σκηνοθέτες, συγγραφείς, ηθοποιοί και παραγωγοί θα ανταλλάξουν γνώμες και απόψεις σχετικά με τα τεκταινόμενα στο χώρο του πολιτισμού, των γραμμάτων και της εικόνας και το μέλλον του βιβλίου και της ανάγνωσης στον καιρό του home entertainment. Μια ζωντανή συζήτηση ενώπιον του κοινού, με παρεμβάσεις, εντάσεις, ενστάσεις αλλά και όλες τις νέες τάσεις που ορίζουν το μέλλον της ανάγνωσης και του βιβλίου σήμερα!

Είναι οι σειρές μια νέα λογοτεχνία;  Απειλούν να εκτοπίσουν βιβλίο, σινεμά και τηλεόραση; Η Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων σας προσκαλεί σε μια ημερίδα με πολλά ...επεισόδια!

Γιατί όλοι περιμένουν με περισσότερη ανυπομονησία το νέο κύκλο του Game of Thrones κι όχι το καινούργιο βιβλίο του Μίλαν Κούντερα; Πόσο κινδυνεύει το βιβλίο από τη νέα συνήθεια-μανία παρακολούθησης καλωδιακών σειρών; Ιδού η απορία, ιδού η ημερίδα με τίτλο Game of… Books:

Η ημερίδα διοργανώνεται από την Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και από την εφημερίδα Athens Voice.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν με τοποθετήσεις αλλά και θα συζητήσουν ζωντανά οι (αλφαβητικά): Ορέστης Ανδρεαδάκης (κριτικός κινηματογράφου, καλλ. δ/ντής Φεστιβάλ Κιν/φου Θεσσαλονίκης), Φώτης Γεωργελές (δημοσιογράφος), Κώστας Γιαννακίδης (δημοσιογράφος), Σωτήρης Γκορίτσας (σκηνοθέτης), Νίνος Ελμετζόγλου (τηλεοπτικός παραγωγός), Νίκος Ζαχαριάδης (δημοσιογράφος), Μυρτώ Κοντοβά (δημοσιογράφος, συγγραφέας, σεναριογράφος), Ελένη Μπούρα (επιμελήτρια εκδόσεων), Γωγώ Μπρέμπου (ηθοποιός), Άννα Πατάκη (εκδότρια), Βαγγέλης Περρής (δημοσιογράφος), Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου (ηθοποιός), Χρήστος Χωμενίδης (συγγραφέας).

Ενδεικτικές θεματικές:

Bookflix!: Δίνουν οι σειρές το φιλί της ζωής στο βιβλίο;

Καθώς ήδη η τηλεόραση και το σινεμά θεωρούνται old school, μιας και οι νέες τηλεοπτικές πλατφόρμες αλλάζουν τα δεδομένα της παραγωγής του θεάματος αλλά και τις συνθήκες θέασης, το βιβλίο δεν έχει να φοβάται τίποτα! Ρηξικέλευθη προσέγγιση και ορίστε μια συζήτηση για σκέψη, αντιπαράθεση και τεκμηρίωση - εξαγωγή πολύτιμων συμπερασμάτων. Αυτός είναι και ο στόχος άλλωστε της ημερίδας Game of... Books!

Αιχμηρά Αντικείμενα: Η Αθήνα του σήμερα σαν σενάριο!

Πώς θα μπορούσε η Αθήνα και οι μικρές ή μεγάλες ιστορίες της από το τότε ως το τώρα να προσφέρουν σενάρια που θα μπορούσαν να γίνουν τηλεοπτικές σειρές παγκόσμιας αποδοχής, άρα και ενδιαφέροντος; Βιβλία που θα μπορούσαν να φέρουν περισσότερο τουρισμό στην πόλη, μέσω της προσαρμογής τους σε περιεχόμενο νέων τηλεοπτικών σειρών; Πόσες ιστορίες αλλά και ποιοι είναι αυτοί που θα μπορούσαν να τις διηγηθούν; Ναι, η ανάγκη για συνεχή ροή θεάματος ίσως και να αντιστρέφει τις εσχατολογικές προβλέψεις για το μέλλον του βιβλίου. Ως μέσο το βιβλίο τροφοδοτεί και ανατροφοδοτείται από αυτήν τη νέα συνθήκη, η οποία ωθεί τους «δέκτες» να συντονιστούν ξανά με τον πιο παλιό «πομπό», που δεν είναι άλλος από τη πόλη-βιβλιοθήκη τους. Το σινεμά και η τηλεόραση μας αποχαιρετούν, είναι παλιός κόσμος. Αλλά η Αθήνα δεν κινδυνεύει! Γιατί, όσο υπάρχουν «θεατές», θα υπάρχουν και «αναγνώστες»! Και οι ενδιάμεσοι δεν είναι άλλοι από τους συγγραφείς και τους σκηνοθέτες, τους ηθοποιούς και τους παραγωγούς που θα κωδικοποιήσουν την πρωτεύουσα σε σειρές και περιεχόμενο εικόνας. Κι όσο υπάρχουν άνθρωποι παγκοσμίως που θέλουν να δουν ιστορίες από κάθε άκρη της γης, τόσο θα υπάρχουν και εκείνοι που θα τους τις «αφηγούνται». Είπαμε! Μια ρηξικέλευθη προσέγγιση και μια τολμηρή και άφοβη ημερίδα για το μέλλον της πόλης και των βιβλίων - ιστοριών της που ήδη είναι τώρα!

Σας περιμένουμε την Τρίτη 2 Απριλίου στις 18.00 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών στην πλατεία Κοτζιά!

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων υλοποιείται χάρη στη στήριξη και των δωρητών: Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core Α.Ε. Δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ). Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).

Ημερομηνία: 
Τρι, 02/04/2019 - 18:00 - 21:00

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.