29 ΜΑΡΤΊΟΥ 2024 01:17

Ruby Tuesdays με βιβλίο, πολλή μουσική και πάρτυ! Στο Mingus Cavanar

Βιβλίο και Μουσική συναντώνται στην Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων: Μια εναλλακτική γιορτή, ένα πάντρεμα σελίδων και μουσικής σε συνδιοργάνωση με το Athens Voice Radio 102.5! Στο Mingus Cavanar (Σκουφά 52) με Miles Davis.

Ετοιμαστείτε για Τρίτες συναρπαστικές και συνταρακτικές σε μπαρ/χώρους της Αθήνας. Διαβάζουμε, αλλά και ακούμε μουσική.  Η Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και το Athens Voice Radio 102.5 συνδιοργανώνουν και παρουσιάζουν βραδιές αφιερωμένες στη μουσική και τις λέξεις, με βιβλία ελληνικών εκδοτικών οίκων αφιερωμένα σε παγκόσμιους θρύλους της μουσικής, με ελεύθερη είσοδο.

Ruby Tuesday, 26 Μαρτίου, Mingus Cavanar (Σκουφά 52) στις 20.00

Miles Davis: 59 τζαζ μποφόρ

Ο Μάκης Μαλαφέκας, συγγραφέας του βιβλίου «Μάιλς Ντέιβις, Εκτός Κλίμακας» (εκδόσεις Μελάνι) μαζί με τον πατριάρχη της Ελληνικής Τζαζ, πιανίστα Σάκη Παπαδημητρίου, ξεφυλλίζουν την αυτοβιογραφία του μεγάλου μουσικού που επανακυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Σέλας. Και να η αφορμή για μια νύχτα αφιερωμένη στις νότες αλλά και τον πολυτάραχο βίο ενός μουσικού που με τους 59 δίσκους του καθόρισε όσο κανένας άλλος την ιστορία και την πορεία της τζαζ σε όλες τις εκδοχές της: από το be bop ως το χιπ χοπ, και από την cool jazz μέχρι την ψυχεδελική άφρο. Miles Davies: ο απόλυτος τρομπετίστας, σε μια βραδιά μύησης, μέθεξης και μοναδικής συνύπαρξης μουσικών ιδιωμάτων!

Στις Ruby Tuesdays οι συζητήσεις ξεκινούν στις 20:00 και διαρκούν 90 λεπτά (μαζί με τη συμμετοχή του κοινού). Από τις 22:00 ξεκινούν τα πάρτυ! Η είσοδος είναι ελεύθερη με προαιρετική κατανάλωση καφέ ή ποτού.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης Αθήνα 2018-Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων υλοποιείται χάρη στη στήριξη και των δωρητών: Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core Α.Ε. Δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ). Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).