29 ΜΑΡΤΊΟΥ 2024 17:42

That Old Feeling- Συναυλία με την Athens Big Band και τον Δημήτρη Καλαντζή, στο Ολύμπια

Την Τρίτη 2 Απριλίου στις 20.30 η Athens Big Band και ο αγαπημένος του ελληνικού κοινού πιανίστας, συνθέτης και ενορχηστρωτής της jazz μουσικής, Δημήτρης Καλαντζής, έρχονται στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας για να μας δείξουν, πώς μπορεί ένα κλασικό και γνωστό άκουσμα να μας δώσει ένα νέο συναίσθημα.

Μαζί τους τέσσερις εξαιρετικές ερμηνεύτριες της νέας γενιάς jazz καλλιτεχνών, οι Ξένια Ντάνια, Μαρίσσα Αθητάκη, Ελένη-Ερμίνα Σοφού και Monique Kabasele υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Σάμι Αμίρη.

Για τον Δημήτρη Καλαντζή δεν χρειάζεται να πει κανείς πολλά καθώς είναι μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της Ελληνικής μουσικής σκηνής. 

Μέσα από τη δισκογραφία του  έχει φέρει στο ελληνικό κοινό jazz εκδοχές έργων μεγάλων συνθετών, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις και ο Μίκης Θεοδωράκης, ενώ έχει ενορχηστρώσει μελωδίες σπουδαίων δημιουργών όπως ο Γιώργος Μουζάκης και ο Κώστας Γιαννίδης. Παράλληλα, έχει συνεργαστεί με σημαντικά ονόματα του εξωτερικού όπως οι Kevin Mahogany, Andy Sheppard, Alex Foster, Ralph Peterson, Rex Richardson, Dennis Baptiste και Abram Wilson.

Ποιές είναι όμως οι καλλιτέχνιδες που θα τον συνοδεύσουν πάνω στη σκηνή και τι είναι αυτό που τις κάνει ιδιαίτερες;

Είναι πολυτάλαντες, πολυπράγμονες και διαθέτουν όλες μαγευτικές φωνές γεμάτες πάθος που παρά το νεαρό της ηλικίας τους μεταδίδουν στο κοινό το συναίσθημα της μουσικής.

Τραγουδούν ενεργά είτε με το σχήμα του Δημήτρη Καλαντζή, Dimitris Kalantzis Sextet, είτε με άλλα μουσικά σύνολα ενώ η Ξένια Ντάνια συμμετείχε ως ηθοποιός στην ταινία του Γιάννη Σακαρίδη, Amerika Square!

Το πιο σημαντικό όμως απ΄όλα είναι ότι συνδυάζουν τη βαθιά αφοσίωση στο αντικείμενό τους μαζί με την  ενέργεια και τη φρεσκάδα που φέρνουν στη σκηνή οι νέοι καλλιτέχνες.

Θα είναι μια  mainstream jazz βραδιά, με πολύ μεγάλες επιτυχίες του ρεπερτορίου, όπου ο χορός δεν επιτρέπεται, αλλά ίσως επιβάλλεται! Be #ReadyToJazz!

Δημήτρης Καλαντζής

Ο Δημήτρης Καλαντζής γεννήθηκε στην Αθήνα στις 4 Οκτωβρίου 1967. Σπούδασε πιάνο και θεωρητικά στο Ωδείο Αθηνών και στο Αθηναϊκό Ωδείο, από το οποίο αποφοίτησε με πτυχίο πιάνου και φούγκας με άριστα παμψηφεί.  Το 1990 ξεκίνησε σπουδές στη Liszt Ferenc Academy of Music -jazz department και αποφοίτησε το 1994 με Δίπλωμα Άριστα. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην «Μουσική Ερμηνεία» από το 2010.

Από το 2004 έως το 20101 δίδαξε στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών στην κατεύθυνση εκτέλεσης JAZZ. Από το 2013 είναι Έφορος της Σχολής Τζαζ του Ωδείου Αθηνών. Έχει εμφανιστεί ως επικεφαλής σχημάτων στο Ηρώδειο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στο Sani Festival, το Pouisson Rouge της Νέας Υόρκης, στο Gazarte, στο Half Note jazz club μεταξύ μεγάλου πλήθους συναυλιών και συναυλιακών χώρων. Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς μουσικούς της ελληνικής και διεθνούς σκηνής της jazz, όπως οι Kevin Mahogany, Andy Sheppard, Alex Foster, Ralph Peterson, Rex Richardson, Dennis Baptiste, Abram Wilson, Marcelo Peliteri, Ron Afif, Tony Remy, Amik Guerra και Τάκη Πατερέλη, Τάκη Μπαρμπέρη, Γιώργο Φακανά, Δήμο Δημητριάδη, Δημήτρη Βασιλάκη και πολλούς άλλους. Στην προσωπική του δισκογραφία συγκαταλέγονται το ήδη πλατινένιο “Mano’s” a jazz tribute to Manos Hadjidakis, το  “modes & moods” music by Mikis Theodorakis, το “Santa’s secret dance” a jazz tale for Christmas και το «Χθες το βράδυ» μια τζαζ ματιά στο χθες της ελληνικής μουσικής». Έχει ηχογραφήσει στα άλμπουμ “Let the blues talk” του Τ. Πατερέλη, “Secret path” του Δ. Βασιλάκη, “Blink” του Γ. Πολυχρονάκου, “Echos” του Γ. Φακανά, στο live “Jazz upstairs” του Rex Richardson και άλλα. Από το 1999 ως το 2011 ήταν μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Σταύρο Ξαρχάκο. Στα πλαίσια της Κ.Ο.Ε.Μ. εκτός από τον Σ. Ξαρχάκο έχει συνεργαστεί και με τους Διονύση Σαββόπουλο, Λουκιανό Κηλαηδόνη, Νότη Μαυρουδή, Βασίλη Δημητρίου, Ηλία Ανδριόπουλο, Μάριο Τόκα και έχει συμμετάσχει στις ηχογραφήσεις της περιόδου από το 1999 ως σήμερα.

Athens Big Band

Η Athens Big Band ιδρύθηκε το 1998, με πρωτοβουλία του βιρτουόζου πιανίστα Γιάννη Τερεζάκη, και έκτοτε καταγράφει μια πολύ ενεργή και σημαντική παρουσία στα μουσικά δρώμενα του δήμου της Αθήνας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει ιστορικές συνθέσεις και ενορχηστρώσεις των πρωτοπόρων δημιουργών της μουσικής φιλολογίας για σύνολα Big Band και καλύπτει ένα πολύ ευρύ φάσμα των μουσικών ρευμάτων της jazz.

Η Athens Big Band έχει παρουσιαστεί σε όλες τις μεγάλες αίθουσες και φεστιβάλ μουσικής και τεχνών στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και στην ελληνική περιφέρεια. Την έχουν διευθύνει κορυφαίοι μαέστροι και συνθέτες jazz και σύγχρονης μουσικής, όπως ο William Russo και ο Don Owens, ενώ έχει πραγματοποιήσει συνεργασίες με διακεκριμένους Έλληνες και ξένους σολίστες. Οι μουσικοί εκτελεστές που απαρτίζουν την Athens Big Band έχουν επιλεγεί μεταξύ των ικανότερων Ελλήνων σολίστ και διακρίνονται για την υψηλή δεξιοτεχνία τους στον αυτοσχεδιασμό και την ευελιξία τους στην ερμηνεία των διαφορετικών ρευμάτων της jazz.

Πληροφορίες:

Ημερομηνία: Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Ώρα: 20:30

Τιμές εισιτηρίων:

10€, 12€, 15€, 20€, 25 €

Περιορισμένης ορατότητας: 5€

Φοιτητικό, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, άνω των 65 ετών: 7€

Προπώληση εισιτηρίων:

Ταμεία του θεάτρου: Τ. 210 3642540

Τρίτη – Παρασκευή: 10.00 – 19.00

Σάββατο: 10.00 – 16.00

Κυριακή: 11.00 – 16.00

Δευτέρα: κλειστά

Ωράριο τις ημέρες παραστάσεων:

Τρίτη – Παρασκευή: 10.00 – 20.30

Σάββατο: 10.00 – 14.00 και 3 ώρες πριν την έναρξη της παράστασης

Κυριακή: 3 ώρες πριν την έναρξη της παράστασης

Και στο δίκτυο της viva.gr

 Πρόσβαση:

Μετρό: Στάση Πανεπιστήμιο

Προσβασιμότητα:

Το Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας είναι προσβάσιμο με αναπηρικό αμαξίδιο, ενώ στο ισόγειο λειτουργούν ειδικά διαμορφωμένες τουαλέτες.

Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας: Ακαδημίας 59, 106 79 – Αθήνα, τηλ. 210 3642540

www.opanda.gr