17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 16:01

Γ.Καμίνης: «Οι ευρωεκλογές δεν είναι πασαρέλα διασημοτήτων, αποφασίζουμε για την Ευρώπη, άρα για το μέλλον της Ελλάδας στον κόσμο»

Για τη δημιουργία στην Αθήνα του πρώτου αποτεφρωτηρίου στη χώρα καθώς και για τη σημασία των εκλογών του Μαϊου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μίλησε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι υπάρχουν συγκεκριμένα συμφέροντα που θα επιδιώξουν να προκαλέσουν εμπόδια στη δημιουργία του αποτεφρωτηρίου, ωστόσο τόνισε ότι με την υπογραφή της υπουργικής απόφασης έχει ανοίξει οριστικά ο δρόμος προκήρυξης και διαγωνισμού για το έργο.  

Για τις ευρωεκλογές του Μαϊου ο κ. Καμίνης τόνισε ότι «έρχονται οι πιο κρίσιμες ευρωεκλογές από συστάσεως Ε.Ε. με την άνοδο των λαϊκίστικων αντιευρωπαϊκών δυνάμεων, κυρίως ακροδεξιών, που επιδιώκουν να δυναμιτίσουν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση». Σε ερώτηση σχετικά με τα λεγόμενα «λαμπερά ονόματα» στα ψηφοδέλτια, ο κ. Καμίνης παρατήρησε ότι «οι εκλογές δεν είναι πασαρέλα διασημοτήτων καθώς στο Ευρωκοινοβούλιο θα ληφθούν τόσο σοβαρές αποφάσεις για τη χώρα, που ίσως το καθορίσουν πολύ περισσότερο και από τις αποφάσεις του δικού μας Κοινοβούλιου». 

Σχετικώς με το αποτέλεσμα των ευρωκεκλογών ο κ. Καμίνης τόνισε ότι είναι αισιόδοξος «αρκεί να μην επικρατήσει η αντίληψη που δυστυχώς βλέπω ότι την προβάλλει η ΝΔ  ότι πάμε ουσιαστικά να αποφανθούμε για το αν θέλουμε ή όχι τον κ.Τσίπρα», ενώ όπως είπε ο δήμαρχος Αθηναίων, «αυτό θα το αποφασίσουμε στις εθνικές εκλογές. Στις ευρωεκλογές πάμε να αποφασίσουμε για την τύχη της Ευρώπης, άρα για την θέση της χώρας μας στον κόσμο. Είναι πάρα πολύ σημαντικές και πρέπει να τις δούμε αυτόνομα”.