λήψης

Με αφορμή τον μήνα ευαισθητοποίησης για την αναπηρία, ο δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση και τον Σ.Κ.Ε.Π. – Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους, αφιερώνει τον μήνα Μάρτιο σε βιωματικές δράσεις εξοικείωσης με την αναπηρία, μέσω της ενημέρωσης, συνειδητοποίησης και καταγραφής των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία.

Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Μαρτίου στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων (Πειραίως & Π. Ράλλη) με στόχο την εξοικείωση με την αναπηρία.

Στην εκδήλωση μίλησαν οι αντιδήμαρχοι του δήμου Αθηναίων για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας κα. Μαρία Στρατηγάκη και για το Παιδί κα. Μαρία Ηλιοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, το 6ο Ειδικό Πρότυπο Νηπιαγωγείο και ο τρόπος που ο δήμος Αθηναίων δημιούργησε τεχνογνωσία και πρότυπα για την αναβάθμιση του χώρου στην Ειδική Αγωγή, ενώ οι συμμετέχοντες ήρθαν σε επαφή με μια σειρά από δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα που βοηθούν στην εξοικείωση του κοινού με την αναπηρία.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε  τα εξής:

·         Παρουσίαση του 6ου Ειδικού Πρότυπου Νηπιαγωγείου

·         Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εξοικείωσης με την Αναπηρία και την Διαφορετικότητα από τους εμψυχωτές με αναπηρία του Σ.Κ.Ε.Π.- Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους

·         Δράση ενημέρωσης για τον αυτισμό από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων

·         Δράση ενημέρωσης για το σύνδρομο Asperger από τον Ελληνικό Σύλλογο για το Σύνδρομο Asperger (ΕΛ.Σ.Σ.Α)

·         Παρουσίαση από την Μ.Κ.Ο. «Δώσε Ζωή»

·         Παρουσίαση «Το Μεγάλο Μας Σπίτι»

Δείτε στο συνημμένο αρχείο το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης

 

Ημερομηνία: 
Κυρ, 17/03/2019 - 05:05
ΣυνημμένοΜέγεθος
PROGRAMMA_Mera_Anaphrias_2019.pdf1.04 MB

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.