Ορχήστρα δήμου Αθηναίων(3)

Την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής γιορτάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, με τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία δήμου Αθηναίων, την Πέμπτη 21 Ιουνίου, στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου. Θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά παγκοσμίως το νέο συμφωνικό και χορωδιακό έργο «Ραψωδία το στολίδι», του βραβευμένου Ελληνογάλλου συνθέτη συμφωνικής και κινηματογραφικής μουσικής Zorzes Katris.

Το εμβληματικό Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου θα φιλοξενήσει μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία για τους ακροατές, που θα ταξιδέψει τη φαντασία τους υπό την συνοδεία της συμφωνικής μουσικής, το κατανυκτικό μέλος της Χορωδίας και την λυρική ερμηνεία των σολίστ.

Ο δημιουργός Zorzes Katris αναφέρει για το έργο:

Το ποιητικό έργο είναι εμπνευσμένο από το κάλλος της ανθρώπινης νιότης, την ευρωστία της γήινης φύσης και την αναπάντητη φιλοσοφία του μεταφυσικού κόσμου.

Κατά τον ποιητή η φαινομενολογία του ποιητικού έργου απαντά ως «Το Ιδεοποιητό και όχι το συγκεκριμένο ως υλικό αλλά το υπεραισθητό ως έννοια που δεν είναι καθ ́ ύλην αντικείμενο αλλά νοηματική ουσία...!». Συμφωνική Ορχήστρα, Χορωδία και σολίστ συνυφαίνουν τον μανδύα της ανθρώπινης δημιουργίας μέσα από την επική, δωρική και λυρική κινηματογραφική μουσική, καθώς και τον λόγο της έμμετρης ποίησης.

Μουσική Ενορχήστρωση: Zorzes Katris

Ποίηση: Γιώργος Χρήστου

Σολίστ: Βανέσσα Καλκάνη – Σοπράνο, Χαρά Καλατζίδου - Μέτζο Σοπράνο, Ελεάννα Κωνσταντά- Σοπράνο και Σοφία Βαρβούνη - Σοπράνο

Μουσική Διεύθυνση: Ελευθέριος Καλκάνης

Μουσική Διδασκαλία Χορωδίας: Σταύρος Μπερής

Η συναυλία διοργανώνεται στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΟΠΑΝΔΑ στις εκδηλώσεις της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», της οποίας μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, καθώς και της συμπλήρωσης 130 χρόνων από την ανέγερση του Ζαππείου Μεγάρου.

Πληροφορίες:

τ. 210 92 43 760| www.opanda.gr  | #MousikiGiaOlous

Ζάππειο Μέγαρο

Ώρα:21.00

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

Ημερομηνία: 
Πεμ, 21/06/2018 - 21:00 - 23:00

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.