Δ.Α._(1)

Την Πέμπτη 14 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στην Ευαγγελική Εκκλησία Αθηνών η συναυλία της Χορωδία και το Συνόλου Μουσικής Δωματίου δήμου Αθηναίων «Ποιος είστε κύριε Goldberg;», που δίνει την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει την προσωπικότητα του δεξιοτέχνη Johann Goldberg ως συνθέτη.

Το όνομα του βιρτουόζου τσεμπαλίστα του 18ου αιώνα  Johann Gottlieb Goldberg (1727-1756) είναι γνωστό από την αναφορά του στο μνημειώδες έργο για τσέμπαλο του Johann Sebastian Bach «Παραλλαγές Goldberg».

Στη συναυλία θα  παρουσιαστούν σε πρώτη ελληνική εκτέλεση έργα για σόλο τσέμπαλο, έργα μουσικής δωματίου, καθώς και δύο καντάτες, τις οποίες είχε συνθέσει κατά τη διάρκεια της μαθητείας του κοντά στον J. S. Bach. Η αξία του Goldberg ως συνθέτης επιβραβεύθηκε, όταν ο J. S. Bach διηύθυνε ο ίδιος τις καντάτες αυτές στην εκκλησία του Αγίου Θωμά, στην Λειψία.

Το κοινό θα απολαύσει επίσης σε πρώτη εκτέλεση στην Ελλάδα το έργο του J. S. Bach 14 κανόνες πάνω στις 8 πρώτες νότες της Άριας από τις «Παραλλαγές Goldberg».

Τη Χορωδία των Μουσικών Συνόλων διευθύνει ο Σταύρος Μπερής.

Τσέμπαλο, εκκλησιαστικό όργανο (Μουσική έρευνα και επιμέλεια): Κατερίνα Κτώνα

Συμμετέχει 8μελές ενόργανο σύνολο:

Έφη Χριστοδούλου - Α' Βιολί, Γιώργος Περιστέρης - Β' Βιολί, Ίνδριτ Χαφίζι – Βιόλα, Φραντς Σεστάνι – Βιόλα, Κωνσταντίνος Θέος – Βιολοντσέλο, Γιώργος Αρνής – Κοντραμπάσο, Γιάννης Τσελίκας - A' Όμποε, Γεωργία Κωνσταντοπούλου - B' Όμποε

Σολίστ:

Σοφία Καρβουνά και Μορφούλα Παπαγεωργίου (soprani), Έφη Μηνακούλη και Ελένη Μπαρκαγιάννη (alti), Χρήστος Κεχρής (τενόρος), Αντώνης Δήμου και Μένανδρος Γκιοβούσογλου (βαρύτονοι)

Η συναυλία πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ευαγγελικής Εκκλησίας Αθηνών.

Πληροφορίες:

τ. 210 92 43 760| www.opanda.gr  | #MousikiGiaOlous  @opanathens

Ευαγγελική Εκκλησία Αθηνών:  Λεωφ. Βασιλίσσης Αμαλίας 50

Ώρα:20.30

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

 

Ημερομηνία: 
Πεμ, 14/06/2018 - 20:30 - 22:30

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.