01 ΜΑΡΤΊΟΥ 2018 18:30

«Μουσικά Ταξίδια» με τη Συμφωνική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων στην Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων

Ένα μουσικό ταξίδι στις χώρες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ιστορία της έντεχνης δυτικής μουσικής αποτελεί ο νέος κύκλος συναυλιών «Μουσικά Ταξίδια» της Συμφωνικής Ορχήστρας, που παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) από το Μάρτιο έως το Μάιο στην Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων.

Πρόκειται για μία σειρά έξι συναυλιών, που είναι αφιερωμένες στις χώρες με τη σημαντικότερη επιρροή στη δημιουργία των έντεχνων δυτικών μουσικών επιτευγμάτων. Η Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων θα ταξιδέψει το κοινό στον χώρο και τον χρόνο παρουσιάζοντας αντιπροσωπευτικά έργα των σπουδαιότερων συνθετών της κάθε χώρας, από διάφορες μουσικές περιόδους.

Τα «Μουσικά Ταξίδια» της Συμφωνικής Ορχήστρας ξεκινούν την Τρίτη 6 Μαρτίου στις 20.30, υπό τη μουσική διεύθυνση του Ελευθέριου Καλκάνη, με  πρώτο προορισμό την Γαλλία. Το πρόγραμμα της συναυλίας,  εστιάζει στην belle époque του τέλους του 19ου αιώνα με χαρακτηριστικές συνθέσεις των Gabriel Fauré, Jules Massenet, Camille Saint-Saëns και Georges Bizet, ενώ δεν απουσιάζουν οι ατμοσφαιρικές συνθέσεις των Claude Debussy και Maurice Ravel, οι οποίες συνδέθηκαν με το εικαστικό κίνημα του ιμπρεσιονισμού, καθώς επίσης και οι εμβληματικές Γυμνοπαιδίες του Erik Satie ενορχηστρωμένες από τον Debussy. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της συναυλίας:

Jules Massenet: «Ελεγία» (μεταγραφή- ενορχήστρωση: Ε. Καλκάνης)

Gabriel Fauré: «Σισιλιάνα», από το έργο Πελλέας και Μελισσάνθη

Σόλο φλάουτο: Μικαέλα Παναγιωτοπούλου

Maurice Ravel: «Παβάνα για μια νεκρή πριγκίπισσα»

Camille Saint-Saëns: «Ο κύκνος», από το έργο Το Καρναβάλι των ζώων

(μεταγραφή- ενορχήστρωση για άρπα, τσέλο και ορχήστρα: Ε. Καλκάνης)

Σόλο άρπα: Ευαγγελία Κιοσόγλου,  Σόλο βιολοντσέλο: Μιρέλα Ρούτσι

Claude Debussy: «Φεγγαρόφωτο»

Claude Debussy: «Πρελούδιο στο απόγευμα ενός φαύνου»

Erik Satie: «Γυμνοπαιδίες αρ. 1 και αρ. 3» (ενορχήστρωση: C. Debussy)

Georges Bizet: «Συμφωνία σε ντο μείζονα»

Μουσική διεύθυνση: Ελευθέριος Καλκάνης

Στις επερχόμενες συναυλίες του κύκλου η Συμφωνική Ορχήστρα θα μας ταξιδέψει στην Αγγλία (Τρίτη 20/3), Ιταλία (Τετάρτη 18/4), Γερμανία  (Δευτέρα 7/5), Ρωσία (Τετάρτη 16/5) και Φινλανδία-Νορβηγία (Πέμπτη 24/5).

Πληροφορίες:

τ. 210 92 43 760| www.opanda.gr  | #MousikiGiaOlous

Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων, Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο: Πειραιώς 100, Γκάζι Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός» |Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο» |Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

Ώρα: 20.30

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη