18 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2018 08:50

Μία έκθεση-ταξίδι στην ελληνική βιομηχανία

Από την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, στην Τεχνόπολη χορεύουμε σε industrial ρυθμούς! Δες 18+1 πράγματα που αξίζει να δεις και να κάνεις στα «160 χρόνια made in Greece», 18+1 λόγους να μην χάσεις με τίποτα μία έκθεση που σίγουρα θα συζητηθεί.

  1. Μάθε τι είσαι πραγματικά: επαγγελματίας χομπίστας, αναζητητής εμπειριών ή μήπως… προσκυνητής; Πήγαινε στα Χημικά, διάλεξε το χρώμα που σου αρέσει και βρες το έκθεμα που σου ταιριάζει!
  2. Κάνε μια βόλτα σε όλη την έκθεση και άγγιξε… πραγματικές (!) πρώτες ύλες: αλουμίνα, βωξίτη, χάλυβα, τιτάνιο και όχι μόνο…
  3. Πήγαινε στο Χρονολόγιο, βρες το κρυμμένο συρτάρι και συναρμολόγησε παζλ με εργοστάσια, εικόνες από την παραγωγή και εργαζόμενους.
  4. Ταξίδεψε στο χρόνο και στην ελληνική ιστορία με ένα τρένο… στο Χρονολόγιο!
  5. Στα Τρόφιμα & ποτά, διάλεξε 3 υλικά για να φτιάξεις μια… ψηφιακή συνταγή και δες τι νόστιμο θα βγει!
  6. Μείνε λίγο ακόμα εκεί… Μπορείς να παίξεις με πλαστελίνες και να σφραγίσεις τα δικά σου πολύχρωμα μπισκότα Παπαδοπούλου!
  7. Βγες στο προαύλιο του Μηχανουργείου και δες τα εντυπωσιακά μηχανήματα από ελληνικές βιομηχανίες! Μην ξεχάσεις να βγάλεις φωτογραφία δίπλα στο… τεράστιο μίξερ!
  8. Στην Ενέργεια, βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει… Πώς θα ήταν η ζωή χωρίς ηλεκτρισμό και πετρέλαιο;
  9. Δες από κοντά το πρώτο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε στη Σύρο, το ξακουστό Enfield 8000! Πού; Στο Μέταλλο!
  10. Φτιάξε με χρωματιστούς κρίκους τα δικά σου στατιστικά ανάπτυξης της παραγωγής ανά κλάδο… πάλι στο Χρονολόγιο!
  11. Γνώρισε το σύγχρονο πρόσωπο της ελληνικής βιομηχανίας μέσα από την παρουσίαση των μεγάλων μας χορηγών: Viohalco, Φυσικό Αέριο Αττικής και της Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε.!
  12. Άκουσε προφορική μαρτυρία… δια στόματος Δημήτρη Βαράγκη, στην ενότητα Έπιπλο, ξύλο, χαρτί!
  13. Πήγαινε στον Καπνό και δες το ντοκιμαντέρ για το «Καπνεργοστάσιο» της οδού Λένορμαν 218!
  14. Ανακάλυψε φιγουρίνια και υφάσματα και ενημερώσου για τις… «ιστορικές» τάσεις της μόδας, στην Κλωστοϋφαντουργία!
  15. Πήγαινε μέχρι το παλιό Σιδηρουργείο του εργοστασίου φωταερίου… Έχει να σου διηγηθεί μία διαφορετική ιστορία για την ενέργεια…
  16. Κάνε μια βόλτα στο Νέο Υδαταέριο, το ψηλότερο κτίριο της Τεχνόπολης, και απόλαυσε έργα νέων καλλιτεχνών που δημιουργήθηκαν ειδικά για το εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας στην εικαστική έκθεση «Αεριόφως», μια σύμπραξη του Φυσικού Αερίου Αττικής με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΑΚΤΟ Art & Design και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου.
  17. Παρακολούθησε μια σειρά από… σούπερ ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις, σεμινάρια, workshops, ομιλίες και παρουσιάσεις, αφιερωμένες στο εδώ και τώρα της ελληνικής βιομηχανίας. Πού; Στο INNOVATHENS! Πότε; Από την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου και κάθε Πέμπτη μέχρι και το Μάρτιο! Save the date!
  18. Τα «160 χρόνια made in Greece» δεν αφήνουν τους μικρούς μας φίλους παραπονεμένους! Προτείνουμε, λοιπόν, δύο νέα εκπαιδευτικά προγράμματα. Κάθε Κυριακή στις 12.00, ζωγραφίζουμε και πειραματιζόμαστε με διαφορετικά υλικά στα «160 χρόνια made in Greece. Kids edition», ενώ, τις Κυριακές 4 και 11 Φεβρουαρίου, φτιάχνουμε τη δική μας ταινία μικρού μήκους μαζί με τον Μπάμπη Αλεξιάδη στο εργαστήριο animation «Στην ανέμη τυλιγμένη».

+1. Θέλεις να κρατήσεις τις αναμνήσεις σου από την έκθεση ζωντανές; Το Industrial Gas Museum Shop έχει για σένα «160 χρόνια made in Greece» memorabilia: μολύβια, pins, μαγνήτες, τετράδια, κούπες και tote bags! Μην ξεχάσεις να δεις και τον κατάλογο της έκθεσης αλλά και τα Toolbooks, το νέο μας project σε συνεργασία με τους Studiolav.

Και κάτι ακόμα: Έχεις σφραγίσει ποτέ κονσέρβες τομάτας; Αν όχι, τις Κυριακές στα «160 χρόνια made in Greece» θα το κάνεις κι αυτό!


Πληροφορίες
Ημερομηνίες: 18 Ιανουαρίου έως 25 Μαρτίου 2018
Εγκαίνια: Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, 19.00
Ωράριο λειτουργίας:
Τρίτη έως Παρασκευή, 12.00-20.00
Σάββατο & Κυριακή, 11.00-20.00
Αίθουσες: Μηχανουργείο, Αποθήκη, Σιδηρουργείο, Προαύλιο Μηχανουργείου

Εισιτήρια:
Γενική είσοδος: 4 ευρώ
Μειωμένο (Άνεργοι, μαθητές 6-18 ετών, φοιτητές): 2,5 ευρώ

Προπώληση:

 

*Βρες τα «160 χρόνια made in Greece» στο Facebook εδώ!
*Δες το promo video της έκθεσης εδώ!
*Μάθε περισσότερα για την έκθεση στο νέο site του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου.

*Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις εταιρείες που μας υποστηρίζουν: τους μεγάλους μας χορηγούς VIOHALCO, Φυσικό Αέριο Αττικής και Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε., τον χορηγό μας Mytilineos, τους υποστηρικτές μας Όμιλο Εταιρειών Ηρακλής, μέλος του Ομίλου La Farge, τα Ελληνικά Πετρέλαια, Eskimo FG Europe, Φαρμακοβιομηχανία ΚΟΠΕΡ Α.Ε. και τον χορηγό του εκπαιδευτικού προγράμματος «160 χρόνια made in Greece. Kids edition» Όμιλο Τιτάν.