mind-the-fact KOSMOS MEGALON

Στις 26 Μαΐου ο δήμος Αθηναίων, ανοίγει από τις 19:00-21:30, την Αίθουσα Τελετών και φιλοξενεί  δύο  εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Mind the Fact.

Τρεις ημίωρες παραστάσεις  του:  "O κόσμος των μεγάλων", όπου πέντε νεαρά αγόρια, που διαβιούν μακριά από το πλαίσιο της οικογένειας, επινοούν τον μελλοντικό τους εαυτό, αλλά και την έκθεση φωτογραφίας Photo opPORTunity με την δουλειά εφήβων φωτογράφων, η οποία λειτουργεί από τις 15έως τις 29 Μαΐου και φιλοξενείται στο ισόγειο του δημαρχιακού μεγάρου της Αθήνας. Η έκθεση είναι αποτέλεσμα του ομώνυμου φωτογραφικού εργαστηρίου που δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο  του 2016 σε συνεργασία με το Τμήμα Επιμελητών Ανηλίκων Πειραιά.

Το mind the fact είναι ένα νέο πολιτιστικό φεστιβάλ της Αθήνας - με μέγα χορηγό το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Έρχεται από τις 26 έως τις 29 Μαΐου και μας φέρνει σε επαφή με αληθινές ιστορίες ανθρώπων που ζουν δίπλα μας. Θεατρικές  παραστάσεις, performances, προβολές και εκθέσεις θα πλημμυρίσουν διαφορετικές γωνιές της πόλης με πρωταγωνιστές ανθρώπους που δεν είναι πάντα και δεδομένα ορατοί.

Το mind the fact Festival τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, με την συμβολή του Δικτύου Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων (Athens Culture Net)-το οποίο χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Περισσότερες πληροφορίες

Θεατρική παράσταση "Ο κόσμος των μεγάλων"

26 Μαΐου 2017

@19.00 @19.45 @20.30

@Δημαρχείο Αθηνών

Είσοδος ελεύθερη, με δελτία εισόδου

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλ. +30 6981802544 ή ηλεκτρονικά στο: info@mindthefact.gr

Για την είσοδο στο Δημαρχείο είναι απαραίτητη η επίδειξη ταυτότητας ή άλλου επίσημου εγγράφου ταυτοποίησης.

Πώς φανταζόσουν το μέλλον όταν ήσουν παιδί;

Η παράσταση είναι αποτέλεσμα του θεατρικού εργαστηρίου με τίτλο Ο κόσμος των μεγάλων, το οποίο αποτέλεσε μία διαδικασία δημιουργίας και σκηνικής δράσης με αφορμή τις ιστορίες των νεαρών εφήβων. Μέσα από την επίτευξη ενός κοινού τόπου οι συμμετέχοντες φαντάστηκαν και έπλασαν τον δικό τους κόσμο «των μεγάλων».

Σκηνοθεσία: Ελένη Ευθυμίου

Σύλληψη, Δραματουργία: Ελένη Ευθυμίου, Δημήτρης Ζάχος, Μαρία Μακρυνικόλα

Μουσική, Ηχητικός σχεδιασμός: Οδυσσέας Γκάλλιος

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ζωή Μολυβδά - Φαμέλη

Συμμετέχοντες - Φιλοξενούμενοι της Πρότυπης Στέγης Αρρένων της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών: Αλέξης, Αμπντούλ, Αντρέας, Βαγγέλης, Χρήστος

Υποστηρικτής: Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών

Σε συνεργασία με το Δίκτυο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων (Athens Culture Net)

Η παράσταση θα γίνει στην αίθουσα Τελετών του Δημαρχείου.

Έκθεση φωτογραφίας Photo_opPORTunity

15 - 29 Μαΐου 2017

9.00-15.00

@Δημαρχείο Αθηνών @Παλιό Αμαξοστάσιο Ο.ΣΥ.

Είσοδος ελεύθερη

Photo_opPORTunity: Συντομογραφία "photo op" - μετάφραση: ευκαιρία για φωτογραφία/ φωτογράφιση.

Με τον όρο αυτό στην αμερικανική δημοσιογραφική «διάλεκτο» καθιερώθηκε να ονομάζονται όλες οι στημένες και καλά σκηνοθετημένες πόζες των πολιτικών και άλλων αναγνωρίσιμων προσωπικοτήτων.

Το φωτογραφικό υλικό της έκθεσης υπονομεύει τον παραπάνω όρο, καθώς δίνει την ευκαιρία στο κοινό του mind the fact να παρακολουθήσει μια σειρά ανεπιτήδευτων, μη στημένων, μη σκηνοθετημένων εικόνων, που οι έφηβοι φωτογράφοι επέλεξαν να αποτυπώσουν μέσα από το φακό της κάμεράς τους.

Η έκθεση είναι αποτέλεσμα του ομώνυμου φωτογραφικού εργαστηρίου που δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο  του 2016 σε συνεργασία με το Τμήμα Επιμελητών Ανηλίκων Πειραιά.

Μια ιδιότυπη φωτογραφική βόλτα στον Πειραιά!

Πληροφορίες έκθεσης: 15-29 Μαΐου, 9.00-15.00

Δημαρχείο Αθηνών

Η έκθεση λειτουργεί στο ισόγειο του Δημαρχείου

Για την είσοδο στο Δημαρχείο είναι απαραίτητη η επίδειξη ταυτότητας ή άλλου επίσημου εγγράφου ταυτοποίησης.

Ημερομηνία: 
Τετ, 24/05/2017 - 09:15

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.