29 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2017 07:30

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού- Τώρα η πόλη χορεύει…

ποικίλες και διαφορετικές εκδηλώσεις, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, το Σάββατο 29 και την Κυριακή  30 Απριλίου, o Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας  του δήμου Αθηναίων και το Τμήμα Αθηνών του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID-UNESCO.

Όταν χορεύεις, γράφεις στη γη αυτό που θέλει να πει η ψυχή σου.

Κωνσταντίνος Καβάφης

Το κοινό θα απολαύσει διάφορα δείγματα της τέχνης του Χορού από την Ελλάδα και τον κόσμο, όπως βήματα και ρυθμούς από την νησιωτική και στεριανή Ελλάδα, ελληνικούς λαϊκούς χορούς, χορούς  bollywood, σαλονιού, τσιγγάνικους, can can,  rock ‘ n roll, αλλά και βραζιλιάνικα κρουστά και ελεύθερες χορευτικές δημιουργίες, με σκοπό να συνεπάρουν όλους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 29 Απριλίου

                10.30 – πλατεία Κολωνακίου: «Ο χορός στο αστικό τοπίο» με 80 χορευτές από την αίθουσα διδασκαλίας σε ένα καθημερινής χρήσης χώρο, θα δείξουν τις κινητικές δυνατότητες κάθε σώματος

                12.00 – πλατεία Κλαυθμώνος: «Δαμάζοντας τα βήματα», εκδήλωση ενάντια στο στίγμα της ψυχικής νόσου, που θα μοιραστεί με ομάδες παιδιών και ενηλίκων και με τους πολίτες της Αθήνας μια χορευτική εμπειρία με χορούς, bollywood, Latin και contactimprovisation.

                13.00 – πλατεία Καπνικαρέας έως την Αγία Ειρήνη: βραζιλιάνικα κρουστά  και ελεύθερες χορευτικές δημιουργίες θα συνεπάρουν όλους σε «ρυθμοχοροπατήματα».

                19.00 – πλατεία Κεραμεικού: στην κεντρική εκδήλωση, ήχοι και εικόνες χορού από την νησιωτική και στεριανή Ελλάδα (Αν.Κρήτη, Κάρπαθο, Κεφαλονιά, Ήπειρο, Θράκη, Αριδαία, Ρουμλούκι ), από άλλες, επίσης,  χώρες (Γεωργία, Φιλιππίνες, Κεϋλάνη, Παλαιστίνη) κι ακόμα ελληνικοί λαϊκοί χοροί, χοροί bollywood και σαλονιού, τσιγγάνικοι  και άλλοι θα γεμίσουν για δυο ώρες τις καρδιές εκείνων που θα παρακολουθούν

Κυριακή 30 Απριλίου

                18.00 – προαύλιος χώρος εκκλησίας Άγιου Κωνσταντίνου και Ελένης (επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου, απέναντι από το Εθνικό θέατρο)                  

«Ο Ελληνογεωργιανός Πολιτιστικός Σύλλογος στον πολιτισμό του χορού»,  θα δείξει χορούς από νησιά (Δυτ. Κρήτη, Σέριφο, Πάρο, Νάξο, Λευκάδα), χορούς της Μικράς Ασίας, της  Δράμας και των Γκαγκαβούζηδων του Έβρου, χορούς και μουσικές της Γεωργίας κι ακόμα Εβραϊκό χορό, can can και rock  ‘ n roll.