ΓΛΕΝΤΙ

Αποκριάτικο γλέντι στου Ψυρρή, διοργανώνουν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας του  δήμου Αθηναίων, η Α΄ Δημοτική Κοινότητα, ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ και ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Ψυρρή «Η Παλιά Πόλη». Η εκδήλωση ξεκινά στη μία στη συμβολή των οδών Μιαούλη και Θέμιδος, στην έξοδο του μετρό.

Η Φιλαρμονική του δήμου Αθηναίων θα κάνει έναν μουσικό περίπατο στη γειτονιά του Ψυρρή και στη συνέχεια οι Κουδουνάτοι της Νάξου με παραδοσιακή μουσική θα διαβούν τους δρόμους του Ψυρρή και θα καταλήξουν στην οδό Χριστοκοπίδου 9, στην έδρα του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου. Τα κεράσματα θα είναι προσφορά από τα μαγαζιά του Ψυρρή.

Οι Κουδουνάτοι είναι ένα έθιμο που κρατά εδώ και πάρα πολλά χρόνια και αναβιώνει κάθε χρόνο με τους άνδρες να φοράνε το «αμπαδέλι», μια κάπα με μάσκα και ένα τουλουπάνι ή μαντίλι στο πρόσωπό τους για να μην τους αναγνωρίζουν. Στη μέση τους έχουν δεμένα σε ένα σχοινί πολλά κουδούνια και κρατάνε στο χέρι τους τη «σόμπα» που είναι από ξύλο και ανάγεται στον διονυσιακό φαλλό. Ο θόρυβος που προκαλείται από τα κουδούνια είναι εκκωφαντικός και οι κουδουνάτοι συνεπαρμένοι κινούνται για να προκαλούν τον περισσότερο δυνατό θόρυβο, αφού θεωρείται κάτι το παλικαρίσιο. Σύμφωνα με την παράδοση οι Κουδουνάτοι τα παλιότερα χρόνια στα βουνά ειδοποιούσαν με τη θορυβώδη κίνησή τους για την έλευση των πειρατών τους κατοίκους που τρέπονταν σε φυγή.

Υποστηρικτές της εκδήλωσης:

Ξενοδοχείο «Ευριπίδης», «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη» μεζετζίδικο, Boutique Athens, MOnuMENTA, εκδόσεις της ΕΣΤΙΑ, Εστιατόριο «Εν Ιορδάνη», «Το κομπολόι του Ψυρρή», «Στυλ και καφέ».

Με την πρόεδρο του συλλόγου ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ, Βάσω Νικολακοπούλου

στο τηλ. 6974300211 ή ηλεκτρονικά:

e-mail:  [email protected]

facebook: Παναθήναια πολιτιστικός σύλλογος

panathinaiablog.blogspot.gr

Με τον πρόεδρο του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου, Αντώνη Τζιώτη

στο τηλ. 6932821405 ή ηλεκτρονικά:

e-mail: [email protected]

e-filoti.blogspot.gr

Ημερομηνία: 
Κυρ, 12/02/2017 - 13:00 - 16:00

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.