25 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2016 11:00

Εργαστήριο Animation…για μεγάλους στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Εργαστήριο animation...για μεγάλους με θέμα «Το δικό μου Γκάζι», διοργανώνει το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, σε συνεργασία με τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας -INNOVATHENS, από τις 25 Φεβρουαρίου έως τις 17 Μαρτίου, στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων.

Εισηγητής του εργαστηρίου είναι ο  animator & media artist Μπάμπης Αλεξιάδης ο δε  κύκλος των εργαστηρίων περιλαμβάνει 5 συναντήσεις.

Μέσα από μια σειρά βιωματικών ασκήσεων, μαθαίνουμε βασικές τεχνικές animation, εξοικειωνόμαστε με την κινηματογραφική γλώσσα, καλλιεργούμε τη δημιουργικότητά μας και, λειτουργώντας ομαδικά, φτιάχνουμε τη δική μας ταινία μικρού μήκους. Είμαστε υπεύθυνοι για κάθε κομμάτι της παραγωγής: από το σενάριο και τη σκηνοθεσία μέχρι το μοντάζ και το soundtrack.

Ο ιστορικός τόπος που σημάδεψε τη βιομηχανική και πολιτιστική εξέλιξη της πόλης αλλά και η ευρύτερη περιοχή του Γκαζιού μεταμορφώνονται για λίγο σε ζωντανό animation studio… Χρησιμοποιώντας το σχέδιο, το κολάζ, το σκίτσο, τη γλυπτική, τη φωτογραφία και, με αφορμή από τις προσωπικές μας ιστορίες, τα βιώματα και τις εμπειρίες μας, φτιάχνουμε το δικό μας «κινούμενο» χρονοδιάγραμμα για την ιστορία του παλιού εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας.

Παράλληλα, καταγράφουμε, με φωτογραφίες και αφηγήσεις, την παραγωγή και την εξέλιξη της ταινίας μας αλλά και το μικρό μας ταξίδι στην τέχνη του animation! Τέλος, έχουμε τη δυνατότητα να μοιραστούμε το έργο μας με το κοινό μέσα από ιστοσελίδες, προβολές αλλά και συμμετοχή σε φεστιβάλ!

«Τεχνόπολις» δήμου ΑθηναίωνΚτίριο Νέο Υδαταέριο: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210.34.53.548

[email protected], www.technopolis-athens.com

Πότε: Πέμπτη 25/2, Παρασκευή 4/3, Πέμπτη 10/3, Παρασκευή 11/3 & Πέμπτη 17/3 (1 κύκλος 5 συναντήσεων)

Ώρες: 17:30-19:30

Κόστος συμμετοχής: 70 ευρώ (για τον κύκλο των 5 συναντήσεων)

*Για συμμετοχή στο Εργαστήριο Animation, απαιτείται τηλεφωνική κράτηση στο 210 3475535.