24 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2016 09:00

Μικροί σεφ εν δράσει, στην Τεχνόπολη

«Nόστιμη», «πολύχρωμη» και δημιουργική είναι η Κυριακή 24 Ιανουαρίου, στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, κατή την οποία τα παιδιά καλούνται να αναλάβουν το ρόλο του σεφ μετέχοντας σε ένα πρόγραμμα εργαστηρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.

Η μέρα ξεκινά στις 11.00, με τα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής από το Kids Cooking Club. Παράλληλα, οι μικροί σεφ θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά της υγιεινής διατροφής, στο εργαστήριο μαγειρικής από τους Troo Food Liberation. Ένα ταξίδι γευσιγνωσίας στο χρόνο ξεκινά στις 12.00, όπου μικροί και μεγάλοι θα πάρουν μια «γεύση» από τις διατροφικές συνήθειες των Βυζαντινών.

Αναλυτικότερα:

-Εργαστήρια ζαχαροπλαστικής από το Kids Cooking Club

Αίθουσα: Νέοι Φούρνοι

11.00 – 11.45: για παιδιά ηλικίας από 3 έως 6 ετών

12.00 – 12.45: για παιδιά ηλικίας από 7 έως 9 ετών

13.00 – 13.45: για παιδιά ηλικίας από 10 έως 12 ετών

Το Kids Cooking Club, η πρώτη επίσημη σχολή μαγειρικής για παιδιά, διδάσκει έναν υγιεινό τρόπο διατροφής μέσα από το παιχνίδι της μαγειρικής! Στο εργαστήριο οι μικροί μας φίλοι θα “βουτήξουν” στη ζαχαροπλαστική με πεντανόστιμες τάρτες βασισμένες σε υπέροχα και υγιεινά υλικά και στην απόλαυση της δημιουργίας υφής και γεύσης  δημητριακών και φρούτων. Θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν τις δικές τους γλυκές και πολύχρωμες τάρτες, τις  οποίες θα γευτούν με την οικογένειά τους.

-Εργαστήριο μαγειρικής από τους Troo Food Liberation

Αίθουσα: Δεξαμενές Καθαρισμού

Ώρα έναρξης: 11.00

Πρόκειται για ένα εργαστήριο μαγειρικής και μεγάλων διατροφικών μυστικών! Μαζί με τους Troo Food Libearation, παιδιά και γονείς θα μαγειρέψουν, θα πειραματιστούν και θα δοκιμάσουν νέες υγιεινές γεύσεις! Εκεί μαζί μας θα βρίσκονται και… “Ο χυμός του πράσινου υπερ-ήρωα”, “το γάλα Φραουλένιας νεράιδας”, “Mια Ζούγκλα από Σοκολάτα” και “Το παγωτό της μαϊμούς”!!! Ελάτε να σας ψιθυρίσουν τα διατροφικά μυστικά τους…

*Το εργαστήριο διαρκεί περίπου 90’ και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 4 έως 104 ετών!

– Βυζαντινών γεύσεις από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Αίθουσα: Παλαιοί Φούρνοι (πατάρι)

Ώρα διεξαγωγής: 12.00

Τι έτρωγαν οι Βυζαντινοί;

Ποια σκεύη χρησιμοποιούσαν;

Τι είναι ο «γάρος» ή το «γάρον»;

Θα τσιμπήσουμε κάτι;

Τα παιδιά χρησιμοποιούν τις αισθήσεις τους, τη φαντασία και την παρατηρητικότητα τους και, μέσα από ένα ταξίδι γευσιγνωσίας στο χρόνο, εξερευνούν τις διατροφικές συνήθειες των Βυζαντινών και ανακαλύπτουν σημαντικές πτυχές του πολιτισμού τους.

* Το εργαστήριο διαρκεί περίπου 60’ και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 έως 8 ετών και τους γονείς τους.

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις και στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου είναι ελεύθερη

Απαραίτητη κράτηση: 210 34.67.322 (Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00 – 17.00)

 

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3453548

 [email protected] ,  www.technopolis-athens.com

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»