06 ΙΟΥΛΊΟΥ 2013 18:00

05-07-2013: Κοινός λόγος στο Θέατρο Αττικού Άλσους

Τη θεατρική  παράσταση Κοινός Λόγος της Έλλης Παπαδημητρίου από το Θέατρο του Ν. Κόσμου, ένα θεατρικό οδοιπορικό από τη Μικρασιατική Καταστροφή έως τον εμφύλιο, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και με πρωταγωνίστριες τη Λυδία Κονιόρδου και την Ελένη Κοκκίδου, φιλοξενεί το Σάββατο 6 Ιουλίου, το Θέατρο του Αττικού Άλσους.

Ο «Κοινός Λόγος» είναι αφηγήσεις ανωνύμων, καταγραμμένες από την Έλλη Παπαδημητρίου. Η παράσταση βασίζεται σε γυναικείες αφηγήσεις, που με την ευαισθησία τους ζωντανεύουν ατομικές και συλλογικές μνήμες, φωτίζοντας διαφορετικά όχι μόνο την ιστορία αλλά και τα σύγχρονα πάθη μας. Οι αφηγήσεις, η μουσική και τα τραγούδια μας μεταφέρουν ήχους και αισθήματα από έναν κόσμο που θυσιάστηκε στους εθνικισμούς του 20ού αιώνα.

Η παράσταση διερευνά και αναδεικνύει τη σχέση ανάμεσα στο λόγο των Τραγικών και το λόγο των Ανωνύμων, με τη βοήθεια ενός θιάσου από γυναίκες ηθοποιούς που κοσμούν το ελληνικό θέατρο.

Παίζουν: Λυδία Κονιόρδου, Ελένη Κοκκίδου, Μαρία Κατσανδρή, Ελένη Ουζουνίδου, Τάνια Παλαιολόγου

Οργάνωση:  Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής

Θέατρο Αττικού Άλσους:  Η είσοδος στο θέατρο είναι από την οδό Καρπενησιώτη επί του περιφερειακού Γαλατσίου (Τουρκοβούνια).

Ώρα έναρξης:21.00

Τιμή εισιτηρίου: 10€

Προπώληση εισιτηρίων:

Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50, τηλ.: 210 52 84 800 & 808)

Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00 έως 17:00

Στο θέατρο του Αττικού Άλσους θα γίνεται πώληση ΜΟΝΟ για την παράσταση της ημέρας από τις 19.00 έως την έναρξη της παράστασης.