18 ΙΟΥΝΊΟΥ 2013 21:00

07-06-2013: Τα Μουσικά Σύνολα γιορτάζουν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής

Τα μουσικά σύνολα του δήμου Αθηναίων δίνουν το δικό τους παρόν στην Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής. Έτσι όλα τα σχήματα των Μουσικών Συνόλων του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών, η Συμφωνική Ορχήστρα, η Χορωδία, η Big Band και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής θα παρασύρουν το κοινό σε μελωδικούς ρυθμούς σε διάφορα σημεία της πόλης.

Πρόγραμμα

19/6 – Πλατεία Συντάγματος

Ωδή στους Έλληνες του συνθέτη Zorzes Κatris

Η Μεικτή Χορωδία του Δήμου Αθηναίων  και ο ελληνικής καταγωγής συνθέτης Zorzes Κatris θα ανεβάσουν το νέο συμφωνικό/χορωδιακό έργο του συνθέτη  «Ωδή στους Έλληνες» σε ποίηση Γιώργου Ψαθά,  την Τετάρτη 19 Ιουνίου, στην πλατεία Συντάγματος, στις 21.30.

Πρόκειται για ένα μουσικό έργο Φόρο Τιμής, που συνέθεσε ο Zorzes για τους πατέρες της γνώσης και του πολιτισμού που μας άφησαν οι Αρχαίοι Έλληνες, αλλά και για όλους τους υπόλοιπους Έλληνες.

Η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, η ποίηση, η εξαιρετική αφήγηση από τη φωνή του ηθοποιού Βύρωνα Κολάση και η κινηματογραφική μουσική από την χρήση ηλεκτρονικής και φυσικής ορχήστρας των Synthesizers Keyboards από τον ίδιο τον συνθέτη, θα μας περάσουν σε ένα ιδιαίτερο μουσικό ταξίδι.

Σκηνοθεσία: Μενέλαος Τζαβέλλας

Το έργο διευθύνει ο Σταύρος Μπερής.

20/6 – Μουσείο Ακρόπολης

Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών

 Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Αθηναίων  θα τιμήσει την Ευρωπαική Γιορτή Μουσικής την Πέμπτη 20 Ιουνίου  στις 21:00, με μία συναυλία στο Μουσείο της Ακρόπολης, η οποία συμπίπτει με τον εορτασμό των 4 ετών λειτουργίας του Μουσείου. 

21/6 – Λόφος Φιλοπάππου

Όλος ο λόφος μία μουσική σκηνή

Οι λόφοι  των Μουσών θα ζωντανέψουν κάτω από τους ήχους της κλασικής, της έντεχνης και της jazz μουσικής την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2013.

Ο Λόφος του Φιλοπάππου θα μετατραπεί σε μια μεγάλη μουσική σκηνή με ρυθμούς, νότες και μελωδίες, όπου σε τρία σημεία του,  τέσσερα  μουσικά σχήματα του Οργανισμού, θα παρασύρουν το κοινό στους ρυθμούς της μουσικής.

Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής θα υποδεχτεί το κοινό στη θέση «Άνδηρο Πικιώνη» στις 20.00, σε μια συναυλία έντεχνης.

Οι καλεσμένοι στη μεγάλη γιορτή της Μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν στην Πνύκα στις 21.00 τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Μικτή Χορωδία  σε έργα κλασικού ρεπερτορίου, υπό τη μουσική διεύθυνση του Ελευθέριου Καλκάνη και τη διδασκαλία του Σταύρου Μπερή.

Στην είσοδο του Λόφου Φιλοπάππου (από Διονυσίου Αεροπαγίτου) στις 22:00η Big Band θα ερμηνεύσει δημιουργίες Jazz Μουσικής, ώρα.

 Της έναρξης των συναυλιών θα προηγηθεί ξενάγηση με θέμα τους μύθους και την ιστορία του Λόφου των Μουσών (Φιλοπάππου), πάνω στον οποίο έζησε και τραγούδησε ο μυθικός ποιητής Μουσαίος, από την Αρχαιολόγο  Όλγα Βογιατζόγλου.

Η ξενάγηση θα ξεκινήσει στις 19.00 και το σημείο συνάντησης για τους ενδιαφερόμενους είναι η Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου Λουμπαδιάρη.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.